Het datingbureau, oud maar goud!

datingbureau elitedating

Een datingbureau binnenstappen, een beschrijving over jezelf afgeven samen met een foto en wachten tot ze een match voor je gevonden hebben komt tegenwoordig steeds minder voor. Met de komst van het internet is de populariteit van online dating sterk toegenomen. Online datingwebsites kunnen als de opvolger van de datingbureaus worden beschouwd. Hoewel de eenvoud, snelheid en bereik zijn vergroot, zijn de basisprincipes niet veranderd.

Van datingbureau tot online datingsite

Zoals een arbeidsbureau bedoeld is om een baan te vinden, heeft een datingbureau als doel om de potentiële geliefden met elkaar in contact te brengen. Vooral in het tijdperk vóór de opkomst van het internet waren datingbureaus zeer geliefd bij mensen die op zoek waren naar de liefde van hun leven. Het internet heeft grotendeels de functie van datingbureaus overgenomen. Veel datingbureaus zagen een gat in de markt toen het internet steeds populairder werd in Nederland. Ze gebruikten hun expertise en ouderwetse ‘koppelkennis’ om vrijgezellen via internet met elkaar te koppelen.

Snel, laagdrempelig een eenvoudig

Waar men vroeger een foto en een uitgebreidde beschrijving van de eigen persoon achterliet bij een datingbureau, meldt men zich nu aan op een online datingsite waarna men een profiel invult en enkele vragen beantwoordt. Zo krijgt de online datingsite een goed beeld van de interesses en het karakter van de persoon die zich inschrijft. Op die manier kan het ‘internet-dating’ mensen aan elkaar koppelen die goed bij elkaar passen. Je kunt zelf profielen bekijken en contact leggen met andere singles, zonder afhankelijk te zijn van een tussenpersoon. Bovendien is online dating anoniem, waardoor je met meerdere mensen tegelijkertijd kun chatten en afspreken, en kun je wanneer het uitkomt naar de geschikte partner zoeken. Online dating is overigens niet alleen voor jongeren. Hoewel het percentage van mensen op leeftijd die gebruik maken van het internet lager ligt dan het aandeel jongere mensen, stijgt het aantal datingsites dat senioren dating voor de 50+ single aanbiedt.

Ideeën van het datingbureau nog altijd springlevend

Het feit dat datingbureaus het internet op zijn gegaan en hun ‘good old’ bureaus hebben gesloten betekent niet dat ze totaal andere diensten zijn gaan aanbieden. Sterker nog, de basis is hetzelfde gebleven, want ze trachten nog steeds op basis van persoonlijke kenmerken, karaktereigenschappen en een foto twee singles met elkaar in contact te brengen. Het is alleen makkelijker voor je gemaakt.

Over de auteur: EliteDating Redactie

Dit artikel is voor u geschreven door de redactie van EliteDating.

Bekijk meer artikelen geschreven door de EliteDating Redactie