In vier stappen een aantrekkelijk profiel!

Uw profiel bij ELITEDATING is als een visitekaartje dat andere leden laat zien wie u bent. Bij het zoeken naar een partner speelt de eerste indruk een belangrijke rol. Het is daarom van belang uw profiel persoonlijk te maken en zo volledig mogelijk in te vullen. Als andere leden uw profiel interessant vinden zullen ze nieuwsgierig zijn en contact met u opnemen. Wat kunt u doen om de aandacht te trekken? Lees de vier stappen hieronder en creëer het optimale profiel!

De resultaten van een enquête onder onze leden, laten zien wat men beter wel of niet kan doen om een aantrekkelijk profiel te creëren. Met een beschrijvend profiel zult u de interesse wekken van veel partnervoorstellen. Onthoud goed dat als u uw profiel volledig invult, met details en zonder te generaliseren, de kans toeneemt dat u een partner vind die beter bij u past toeneemt!

1. Vul uw profiel compleet in

De vrije invulbare tekstvelden in uw profiel zijn een geweldige manier om uzelf te introduceren. Profiteer van deze kans! Bijna de helft van de deelnemers aan de enquête (45%) gaf aan het vervelend te vinden als iemand onvoldoende informatie verschaft op zijn profiel.

Profielbezoekers komen door uw antwoorden belangrijke informatie over uw persoonlijkheid te weten. Als uw profiel slechts weinig of helemaal geen zelfgeschreven teksten bevat, mist u de kans om met uw profiel een goede indruk bij de lezer achter te laten.

Weet u wat de grootste fout is die men kan maken bij het invullen van een profiel? Uit onze enquête blijkt dat…

“Grammaticale fouten zijn een van de meest voorkomende fouten waardoor een persoon niet nog een keer je profiel bezoekt”

Grootste afknappers:
* voor haar: seksuele toespelingen, narcistische uitspraken en taalfouten.
* voor hem: taalfouten, negatieve uitspraken en onvoldoende informatie.

2. Uitgebreid antwoorden

Beantwoord vragen over uw interesses, wensen en levensinstelling niet met korte antwoorden. Deze beschrijvingen zorgen er immers voor dat bezoekers van uw profiel een indruk krijgen van uw leven en een idee krijgen van hoe het zou zijn om daar deel van uit te maken.
Vergelijk de volgende twee antwoorden op de vraag naar favoriete vrijetijdsbesteding om een idee te krijgen van wat voor antwoord beter overkomt:

a) PC, Fitness

b) Ik ben zeer actief en houd ervan om in de natuur te zijn. Ik zwem, speel voetbal en volleybal. Verder lees ik graag romans en houd van een gezellige middag. Mijn grootste passie is reizen; niks is voor mij zo spannend als nieuwe landen en culturen te ontdekken!

Antwoord a) zal bij de lezer veel minder interesse opwekken. Het vormt geen beeld over u en het is moeilijk voor een partnervoorstel om uit twee woorden te concluderen of jullie bij elkaar passen of niet.

Antwoord b) is met volle zinnen beantwoord en kan, in tegenstelling tot a) een beeld creëren in het hoofd van de profielbezoeker. Zo kan de lezer zich voorstellen met de profielhouder op reis te gaan of samen te sporten. Ook wekt het antwoord nieuwsgierigheid, en zal daardoor waarschijnlijk leiden tot contact. Bijvoorbeeld kan de profielbezoeker vragen welke reizen het meest gedenkwaardig waren, of welke romans aan te bevelen zijn.

Om een persoonlijke indruk te maken is het dus zeer belangrijk de tijd te nemen om uitgebreid te antwoorden en een opsomming van losse woorden te vermijden.

succesplan stap 3 elitedating

3. Maak uw profiel persoonlijk

Het doel van uw profiel is om u te onderscheiden van de massa aan partnervoorstellen. Dit lukt echter niet als uw antwoorden slechts uit algemene uitspraken bestaat. Bijvoorbeeld, als u de vraag “In een relatie zoek ik” beantwoord met „een liefdevolle partner“ is de kans groot dat uw partnervoorstel hetzelfde zoekt. Aangezien alle andere personen dit ook op hun profiel schrijven zult u echter niet opvallen ten opzichte van de rest. Probeer op een creatieve manier uw virtuele contactadvertentie te benaderen en geef persoonlijke antwoorden.

Vraag uzelf af wat een ideale man of vrouw moet hebben. Zoekt u een partner met wie u de wereld kunt afreizen? Zoekt u een partner die meetraint voor de volgende marathon? Of zoekt u iemand die liever overdag uitslaapt en ‘s nachts de deur uit gaat? Van wat voor een relatie droomt u? Nauwkeurig beschreven wensen en perspectieven, geven partnervoorstellen de kans zichzelf herkennen. Daarom bereikt u meer met een persoonlijk antwoord.

Ook de profielfoto is een belangrijk onderdeel van het profiel. Uit onze enquête blijkt dat…

“57% van de ondervraagden een profiel niet zou bezoeken als er een foto ontbreekt en maar liefst 87% gaf aan bij de beoordeling van een profiel het eerst naar de profielfoto te kijken.”

Wat zien onze leden liever niet op een profielfoto?

“Zonnebrillen, groepsfoto’s en foto’s die slecht bewerkt zijn met Photoshop staan in de top 3 van veelvoorkomende afknappers in profielfoto’s”

4. Onderhoud uw profiel

Als uw profiel eenmaal af is, is het belangrijk het nog regelmatig te controleren. Een geestige opmerking over de lente die net begonnen is, kan bijvoorbeeld in september minder goed overkomen. Controleer ook of uw interesses veranderd zijn in de loop der tijd, als u bijvoorbeeld niet meer zo graag naar het theater gaat als een paar maanden terug. U kunt ook gestopt zijn met roken of een verborgen passie voor koken hebben ontdekt. Als u uw profielbezoekers op de hoogte blijft houden van uw interesses, toont u een actief lid te zijn dat nog steeds serieus op zoek is naar een leuke partner.

Wilt u meer weten over de resultaten van het onderzoek? De data van de enquête vindt u hier!

Voor meer informatie over het bijwerken van uw profiel, het aanpassen van uw berichten of het toevoegen van foto’s kunt u onze Helpdesk raadplegen.

Over de auteur: EliteDating Redactie

Dit artikel is voor u geschreven door de redactie van EliteDating.

Bekijk meer artikelen geschreven door de EliteDating Redactie