De 10 beste vragen om te vragen op een eerste date

top tien eerste date vragen elitedating

Je hebt iemand online ontmoet, met wie het goed klinkt. Jullie hebben een paar glimlachen uitgewisseld, een paar berichten verstuurd- en nu is het klaar voor de grote eerste date. Dit is altijd een spannend moment. Wanneer je graag indruk op iemand wilt maken, kunnen de druk of de zenuwen ervoor zorgen dat je ineens niet meer weet wat je moet zeggen.

Om je hierbij te helpen, heeft ELITEDATING een lijst opgesteld met tien eerste date vragen die je helpen het ijs te breken en de conversatie op gang te brengen. Onthoud goed dat je, naast deze tien vragen, drie dingen in je achterhoofd moet houden voor een succesvolle eerste date. Relax, toon interesse in de ander en vergeet vooral niet plezier te hebben!

10 van de beste eerste date vragen

partner zoeken met elitedating.nl Kan ik iets voor je halen?

Een studie van Richard Lippa laat zien dat vriendelijkheid en betrouwbaarheid twee van de top tien meest aantrekkelijke eigenschappen zijn voor zowel mannen als vrouwen.1 Met dat feit in gedachte, is het laten zien van vrijgevigheid een goede manier om een eerste date te beginnen! Niet alleen voelt je date zich speciaal, het laat jou ook goed uit de verf komen!

vragen voor dating elitedating Als je mee zou doen aan het programma Top Chef, wat zou je koken?

Een andere manier om de aantrekkingskracht te vergroten is om over te komen als een goede luisteraar.2 Om de bekende Amerikaan Dale Carnegie in “How to win friends and influence People’ te quoten: “Om interessant ze zijn, wees geïnteresseerd!” De beste manier om dit te doen is om open vragen te stellen die creatieve, interessante antwoorden vereisen. Een ander pluspunt is natuurlijk dat je date, als er een tweede afspraakje komt, zijn speciale diner wel voor jou moet bereiden!

vragen voor eerste date elitedating Ben je een honden- of een kattenmens?

Het lijkt op het eerste gezicht een willekeurige vraag, maar het kan tot belangrijke inzichten leiden (en tot amusante gesprekken). Wellicht heeft jou date wel een klein opvangtehuis voor straatloze katten in zijn of haar achtertuin, terwijl jij al allergisch wordt als je alleen al aan een kat denkt! Het is maar beter om dit soort dingen meteen te bespreken, voordat je een serieuze relatie met iemand begint.

idee date vragen elitedating Ben je een zomer of een winter persoon?

Dit is nog een vraag voor een eerste ontmoeting die ervoor dient om te kijken of jullie harmonieuze levensstijlen hebben. Deze vraag kan leiden tot een discussie over wat jullie leuk vinden om te doen, of dat het liefst in je skipak in de bergen is of liever in je zomerse wandeloutfit. Je probeert er achter te komen of er vrijetijdsbestedingen zijn waar jullie samen van kunnen genieten: een essentiële factor in elke relatie.

advies eerste date elitedating Hoe ontspan je het liefst

Goede openingszinnen en grappen hebben nog geen vlinders opgewekt? Waarom vraag je je afspraakje niet wat zijn of haar favoriete manier is om te relaxen? Dit is niet zozeer om erachter te komen of iemand een klassieke muziek persoon is of iemand die van meditatie houd, het gaat meer om het gezamenlijk inbeelden van een rustgevende ruimte. Dit kan kalmerend werken op de zenuwen en het is een luchtig en leuk onderwerp.

date vragen elitedating

Wat is je favoriete stad/ sport team?

Een beetje rivaliteit kan een afspraakje net even die ene boost geven die het nodig heeft. Heb je iemand uit Den Haag tegenover je zitten, maar jij komt uit Rotterdam? Vertel leuke feitjes of dingen die de stad voor jou speciaal maken en andersom. Flirterig discussiëren en zachtjes plagen kan jullie connectie alleen maar versterken! Bovendien kom je zo meer te weten over wat de ander graag doet in zijn of haar stad.

advies bij daten elitedating.nl Wat is je favoriete reisbestemming?

Deze klassieke eerste date vraag werkt altijd goed. Het geeft je inzicht in iemands achtergrond en vaak brengt deze vraag leuke en uitgebreide verhalen teweeg. Iedereen heeft wel een goede herinnering of een bijzonder verhaal over een reis of vakantie die hij of zij gemaakt heeft (en vertelt daar graag over!).

eerste ontmoeting elitedating Wat is het grappigste dat je gezien heb recentelijk?

Kunnen lachen met je partner is een van de belangrijkste voorwaarden die zowel mannelijke als vrouwelijke singles stellen aan hun partner. Schroom daarom niet je humor te laten zien tijdens je ontmoeting! De eenvoudigste manier om dit te doen? Vraag je afspraakje naar een grappig verhaal zo dat je weet wat voor gevoel voor humor hij of zij heeft.

Vertel me over je gelukkigste herinnering

Het delen van goede herinneringen met elkaar is een goede manier om een sterkere band te creëren. Dit kan leiden tot een persoonlijk verhaal, een herinnering van vroeger of een mooie anekdote. Het delen zelf kan warme gevoelens opbrengen en een intieme sfeer creëren.

eerste afspraakje elitedating Wil je nog een keertje afspreken?

Dit zou een van de laatste eerste date vragen kunnen zijn. Maar voordat je de vraag stelt, moet je jezelf een vraag stellen: heb ik een goede tijd gehad? Dat is bovendien waar alle bovengenoemde vragen om gaan –elkaar langzaam leren kennen, gemeenschappelijke interesses achterhalen en de basis leggen voor een eventuele toekomstige relatie. Als je die klik voelt en graag meer van deze persoon te weten wilt komen, dan is het tijd om te vragen naar die tweede date!

Ben je er klaar voor om een gesprek aan te gaan met singles bij jou in de buurt? Schrijf je dan nu in bij ELITEDATING!

Over de auteur: EliteDating Redactie

Dit artikel is voor u geschreven door de redactie van EliteDating.

Bekijk meer artikelen geschreven door de EliteDating Redactie