Eerste hulp bij het waarmaken van goede voornemens!

Behaal je goede voornemens - ELITEDATING

Elk jaar zijn ze er weer, maar vaak worden ze snel vergeten. Beloftes voor in de toekomst, die in het heden vaak verbroken worden. Goede voornemens zijn makkelijker te maken dan te realiseren. Maar dit jaar gaan we het anders doen! In samenwerking met relatiepsychologe Sam Owen geeft ELITEDATING advies over hoe je het best je goede voornemens voor het komende jaar kan waarmaken.

ELITEDATING deed een onderzoek onder 356 van haar leden naar de goede voornemens van singles voor het jaar 2015. Dit zijn de resultaten:

Goede voornemens voor 2015

Maar hoe kun je er dit jaar voor zorgen dat het gemakkelijker is om je voornemens te realiseren?
We vroegen het relatiepsychologe Sam Owen.

Owen: “Stel een of twee haalbare doelen op waar je echt een brandend verlangen naar hebt om deze te bereiken. Deze doelen moeten je motiveren en voortduwen, zodat je het volhoudt wanneer het even wat minder gaat. Wanneer je gemakkelijk zonder het gestelde doel kunt leven, is het geen geschikte doelstelling.”

Volgens Owen is het ook belangrijk om je hersenen duidelijk te instrueren over wat het precies is dat je wilt bereiken, “zodat je brein mogelijkheden ziet, creëert en grijpt om het de werkelijkheid te maken. Neem de tijd om jezelf in te beelden alsof je het doel bereikt hebt en focus je op die gevoelens; stel je voor wat jouw zintuigen zouden absorberen wanneer je jouw doel bereikt hebt.”

“Herinner jezelf eraan hoe het zal voelen wanneer je jouw doel wel bereikt hebt en als je dat doel niet bereikt hebt. Als je moeilijke momenten hebt en op een zijspoor raakt, wees niet te hard voor jezelf, maar zorg dat je direct weer op het rechte pad komt. Blijf doen wat je weet dat je moet doen om je uiteindelijke doelen te bereiken!”

Op nummer een van de goede voornemens van singles voor het nieuwe jaar staat verliefd worden. De zoektocht naar een passende partner kan echter een lange weg lijken als je ervaringen tot dusver niet zo positief zijn.

Hoe begin je met daten met een frisse blik?

Owen: “Onthoud goed dat het verleden jou niet definieert; je handelingen vandaag definiëren je en deze handelingen vormen je toekomst. Vraag jezelf: wat kan ik net iets anders doen vandaag om een nieuw en beter resultaat te behalen dan in het verleden? Het is altijd goed om nieuwe manieren uit te proberen om potentiële dates te ontmoeten. Onthoud goed: volharding loont. Het gebruik van ELITEDATING bijvoorbeeld is een geweldige manier om een potentiële partner te ontmoeten en het maakt niet uit als het even duurt om iemand te ontmoeten die echt je interesse wekt.”

ELITEDATING wenst je veel geluk met het realiseren van jouw voornemens,wensen en dromen en hopen dat het zo snel mogelijk werkelijkheid wordt!

Over de auteur: Marthe Lem

Marthe Lem is redactrice bij ELITEDATING.

Bekijk meer artikelen geschreven door de Marthe Lem