Waarom vrienden zijn met je ex-vriendin (waarschijnlijk) niet werkt

omgaan met ex-vriendin elitedating

Je deelt vele herinneringen met je ex-vriendin. Sommige maken je verdrietig of boos, bij andere verschijnt er misschien een voorzichtige glimlach op je gezicht. Hoe cliché het ook klinkt, het lijkt in de periode die volgt na het einde van de relatie vaak onmogelijk om je een leven voor te stellen zonder haar.

De waarheid is echter dat als je eenmaal samen een wereld van intimiteit en romantiek gedeeld heb, het erg moeilijk is om je gevoelens uit te schakelen en een platonische relatie aan te gaan.

Lees ook: Vier tips voor het verwerken van liefdesverdriet

Hoe omgaan met je ex-vriendin

Vrienden blijven met je ex-partner betekend vaak uitstel van executie. Je wilt het zo lang mogelijk uitstellen iemand volledig uit je leven te moeten verwijderen. Het feit dat je haar niet meer kan bellen, dat je haar niet meer kan zoenen, lijkt nu erger dan alle andere opties. Deze gevoelens zijn niet meer dan normaal. Nadat je zo emotioneel betrokken met iemand bent geweest, is het alleen maar natuurlijk dat het moeilijk is om haar te laten gaan. Je verbreekt niet alleen je relatie, je verliest ook een dierbare vriendin.

Wil jij je ex-vriendin vergeten en leuke vrouwelijke singles ontmoeten? ELITEDATING stelt ze graag aan je voor. Meld je nu vrijblijvend aan!

Vrienden met je ex-vriendin: is het mogelijk?

Sommige mensen zullen zeggen dat vrienden blijven met je ex een ‘volwassen’ manier is om met de situatie om te gaan. De ervaring blijkt echter dat het vaak lastiger is dan je denkt. Het hangt geheel af van hoe jullie de relatie beëindigd hebben, of er kinderen in het spel zijn en van de eventuele gevoelens die nog aanwezig zijn bij beide betrokkenen. Als jullie daadwerkelijk in complete overeenstemming uit elkaar zijn gegaan, omdat bij beide de liefde op was, en jullie willen allebei graag in elkaars leven blijven dan is het mogelijk dat jullie liefde over kan gaan in vriendschap. Maar wees niet teleurgesteld als het in het begin lastig is om ineens maatjes te zijn in plaats van geliefden. Als zij een nieuwe relatie krijg kan dit alsnog jaloerse gevoelens opbrengen, ondanks dat je zelf niks meer met haar zou willen.

Lees ook: Wanneer ben je klaar voor een nieuwe relatie?

Als jij degene bent die de relatie verbroken heeft en je weet dat je ex-vriendin nog gevoelens voor je heeft, probeer dan afstand te nemen en laat het idee van vrienden zijn voorlopig varen. Hoe lastig dit ook kan zijn, vooral als jullie een lange, serieuze relatie hebben gehad, als je echt om je ex-vriendin geeft, geef je haar de tijd om erover heen te komen en te wennen aan een leven zonder jou.

‘Ik wil mijn ex terug’

Wil je vrienden blijven omdat je nog verliefd bent op je ex-partner? Je wilt haar terugwinnen door in te zetten op de lange termijn? Bedenk goed waar je aan begint. Niet alleen zal ze jou over haar nieuwe relaties vertellen als haar nieuwe ‘vriend’ zijnde, het is ook moeilijk om uit de ‘friend-zone’ te komen als je er eenmaal inzit. Bovendien is het uit gegaan om een reden. Bedenk goed voor jezelf of jullie echt nog een toekomst samen hebben en of de problemen di ejullie hadden tijdens je relatie niet weer zouden voorkomen als jullie opnieuw een relatie aangaan.

Wil je echt over haar heen komen, probeer je dan op jezelf te richten. Ga uit met vrienden, ontmoet andere singles of schrijf je in op een gratis of betaalde datingsite.

Over de auteur: EliteDating Redactie

Dit artikel is voor u geschreven door de redactie van EliteDating.

Bekijk meer artikelen geschreven door de EliteDating Redactie