De survivalgids voor een lange afstandsrelatie

lange afstandsrelatie elitedating

Starend in de leegte vanuit je raamkozijn, denkend aan je grote liefde. Jouw partner, ver weg van je vandaan, wonend in een andere stad, een ander land of een ver weg gelegen continent. Een relatie op afstand is een uitdaging die soms tot gevoelens van frustratie en eenzaamheid kunnen leiden. Maar niets is onmogelijk! ELITEDATING geeft je vier tips om een succesvolle lange afstandsrelatie te onderhouden.

Een lange afstandsrelatie laten werken: 4 tips

Het vergt veel tijd, moeite en toewijding om een vaste relatie in stand te houden als je ver van elkaar vandaan woont. Aan de andere kant krijgen de kleinere gebaren, aanrakingen en momenten in het leven een grotere waarde wanneer je elkaar niet elke dag ziet. Elkaars hand vasthouden, samen wakker worden, een wandeling maken. Je geniet van elk moment dat jullie samen zijn en je hebt alle aandacht voor elkaar.

“Distance means so little when someone means so much.” – Unknown

Maar een lange afstandsrelatie onderhouden is zeker niet gemakkelijk. Het kost vaak veel moeite en tijd om elkaar te kunnen zien. Bovendien raden familie of vrienden je wellicht aan om een einde aan je relatie te maken, voordat je hart gebroken wordt.

Met de volgende tips zal ook de tijd dat je niet bij elkaar bent worden verzacht, zodat jij en je partner deze uitdaging zullen overwinnen.

een relatie op afstand onderhouden tips elitedating Communiceer regelmatig, maar niet overmatig

Het is van cruciaal belang om goed met elkaar te blijven communiceren. Deel uitmaken van elkaars leven is erg belangrijk, ook al zijn jullie door afstand gescheiden. Deel verhalen met je partner over wat je meemaakt op een dag en beschrijf de mensen waar je mee te maken hebt in het dagelijkse leven. Verder is het essentieel om eerlijk te blijven over je gevoelens en elkaar, wanneer mogelijk, welterusten en goede morgen te zeggen.

Probeer vaak te bellen, Skypen of andere middelen waarbij je de ander hoort en/of ziet. Overdrijf het echter niet. Vermijd overmatige communicatie, waarbij je obsessief contact zoekt en het liefst elke vrije minuut met elkaar aan de telefoon hangt. Het is belangrijk voor de relatie om ook individueel plezier te maken, zonder elkaar.

Lees ook: Het geheim van een goede relatie: 7 relatietips!

deskundig relatie advies bij elitedating.nl Stel enkele basisregels op

Wees beide duidelijk over wat je verwacht van de ander gedurende de tijd dat jullie apart zijn. Het opstellen van een paar regels helpt te voorkomen dat de een iets doet wat niet aan de verwachtingen van de ander voldoet. Zijn jullie bijvoorbeeld exclusief? Wat is jullie niveau van toewijding? Hoeveel contact zullen jullie ongeveer met elkaar hebben op wekelijkse basis? Het is beter om vanaf het begin af aan open te zijn over dit soort dingen.

“The best and most beautiful things in the world cannot be seen or even touched. They must be felt with the heart.” – Helen Keller

lange afstandsrelatie elitedating

einde lange afstandsrelatie elitedating Planning: hou een doel voor ogen

Wanneer je serieus bent over jullie relatie, is het belangrijk om een eindpunt in het vooruitzicht te hebben en te weten wanneer jullie weer samen zullen zijn. ‘Wat willen we uiteindelijke bereiken? ‘Voor hoelang wonen we apart?’ Zo hebben jij en je partner een moment om naar toe te leven en weet je waar je het allemaal voor doet. Dus maak een plan met elkaar. Teken een tijdlijn, markeer de geschatte tijd dat je apart bent, wanneer jullie samen zijn en waneer het eindpunt is. Het is belangrijk dat jullie er hetzelfde over denken en gelijke doelen nastreven, zodat jullie, ondanks dat jullie niet op dezelfde plek wonen, wel met elkaar aan dezelfde toekomst werkt.

“We are the perfect couple, we’re just not in the perfect situation.” Unknown

een relatie op afstand hulp elitedating.nl Deel niet alleen grote dingen, maar ook de details met elkaar

Deel niet alleen grote verhalen, maar ook kleine details. Vertel kleine- ogenschijnlijk onbelangrijke- dingen. Welke muziek je vaak luistert, wat je gegeten hebt, waar je vandaag om moest lachen of bijvoorbeeld dingen die je irriteren op werk. Raad boeken, series of films aan elkaar aan, zodat jullie gemeenschappelijke onderwerpen hebben om over te praten. Op deze manier creëer je gemeenschappelijke ervaringen, terwijl jullie apart wonen.

Ook kan je in een lange afstandsrelatie beter vermijden dat jullie de tijd die je samen hebt altijd met zijn tweeën doorbrengen. Probeer betrokken te zijn in elkaars leven door bijvoorbeeld de vrienden en familie van je partner te leren kennen.

Om een relatie op afstand te laten slagen zijn er een aantal obstakels die je moet zien te overwinnen. Maar met veel liefde en toewijding is geen berg te hoog, geen vallei te laag en geen rivier breed genoeg om jullie uit elkaar te drijven. Ware liefde overwint alles!

Heb je nog tips toe te voegen aan de survivalgids voor een lange afstandsrelatie? Laat het ons weten!

Over de auteur: Marthe Lem

Marthe Lem is redactrice bij ELITEDATING.

Bekijk meer artikelen geschreven door de Marthe Lem