Help

 1. Over ELITEDATING

  1. Welke principes hanteert ELITEDATING?

   Als serieuze online partnerbemiddeling brengt ELITEDATING mensen samen, die op zoek zijn naar een permanente relatie. Dit wordt door onze wetenschappelijke matching-methode gerealiseerd. Aan de hand van de persoonlijkheidstest en matching-methode vergelijken wij de persoonlijkheidspsychologie en sociaaldemografische gegevens van alle leden. Aansluitend stellen wij u uitsluitend die partner voor, die het beste bij u past. De individuele zoekcriteria van onze leden worden daarbij vanzelfsprekend ook in acht genomen.

  2. Wat onderscheidt ELITEDATING van andere datingservices op het internet?

   In tegenstelling tot de vele datingsites geloven wij bij ELITEDATING, dat het vinden van de ideale partner niet aan toeval moet worden overgelaten. Bij de vele datingportalen gaat het vooral om de uiterlijke kenmerken; Bovendien moeten de gebruikers vaak zelf door de profielen op zoek gaan om een passende partner te vinden. De service van ELITEDATING is echter expliciet gericht op singles die een passende en langdurige relatie wensen. ELITEDATING richt zich op de mensen die liever vinden dan zoeken. Het is de IdealPartner-Methode, onze wetenschappelijke matching-methode, die het ons mogelijk maakt, om uit het groeiende aantal leden alleen die mensen aan u voor te stellen die het beste bij u passen.

  3. Voor wie is ELITEDATING bestemd?

   ELITEDATING richt zich op de veeleisende singles die hun tijd niet willen verdoen met het zoeken naar een speld in een hooiberg. Onze service ondersteunt mensen die graag meer over zichzelf willen leren en ervaren welke partner echt de juiste voor hen is. Mede door onze in samenwerking met erkende psychologen en relatie onderzoekers ontwikkelde en op de wetenschap gebaseerde matching-methode, zijn wij in staat om uit duizenden leden precies de partner te vinden, die u gelukkig maakt. De ELITEDATING persoonlijkheidstest voldoet aan het actuele onderzoek van de persoonlijkheidspsychologie.

 2. Aanmelden en inloggen

  1. Hoe meldt u zich bij ELITEDATING aan?

   Om u bij ELITEDATING te registreren vult u het formulier in op de startpagina, kiest u een wachtwoord en bevestigt u onze Algemene Voorwaarden. Via de blauwe “Kosteloos registreren” –button, wordt u direct naar onze persoonlijkheidstest verwezen, die ongeveer 15 minuten in beslag nemen zal. Het is de bedoeling dat u de vragen volledig en zo nauwkeurig mogelijk invult. Hoe meer informatie wij over u hebben, hoe preciezer wij te werk kunnen gaan om uw ideale partner te vinden. Naast de criteria voor matching van ELITEDATING kunt u ook uw persoonlijke zoekcriteria toevoegen. Aansluitend komt u op uw eigen profiel: hier kunt u uw testuitslagen inzien en meer informatie over uw persoonlijke voorkeuren toevoegen. De partnervoorstellen kunt u vinden in het menu onder “Overzicht” of “Partnervoorstellen”.

   Uw informatie wordt vanzelfsprekend vertrouwelijk behandeld. Meer informatie met betrekking tot privacy kunt u vinden onder het privacybeleid.

  2. Waarom worden er bij ELITEDATING voornamen gebruikt?

   Door het gebruik van een persoonlijke en vertrouwelijke voornaam wordt er een serieuze en intieme omgeving gecreëerd. Misverstanden en vooroordelen die door het gebruik van een fantasienaam kunnen ontstaan, worden op deze manier vermeden. Bovendien ontstaat er door deze vorm van communiceren een evenwicht tussen de leden van ELITEDATING, waardoor er een atmosfeer ontstaat die zowel het contact als de communicatie positief beïnvloedt.

  3. Waarop moet worden gelet bij het kiezen van een wachtwoord?

   Let er op dat uw wachtwoord voldoende bescherming biedt en niet te kort is noch te makkelijk. Gebruik geen voor- of achternamen, uw woonplaats of voor de hand liggende aanwijzingen. Een hogere zekerheid is gegarandeerd wanneer een wachtwoord minimaal vijf tekens bevat, bestaande uit een combinatie van hoofdletters en cijfers.

  4. Hoe en waar kan ik mijn wachtwoord veranderen?

   Om uw wachtwoord te veranderen meldt u zich zoals u gewend bent aan via de startpagina. Kies rechtsbovenin het menu “Instellingen”. Hier kunt u onder “Mijn instellingen” een nieuw wachtwoord invoeren. Let er wel op dat het nieuwe wachtwoord aan de bovengenoemde eisen voldoet.

  5. Hoe en waar kan ik inloggen?

   Als aangemeld lid kunt u zich via www.elitedating.nl op de startpagina rechtsboven met uw e-mail adres en wachtwoord inloggen.

  6. Hoe en waar kan ik mijzelf uitloggen?

   U kunt bij ELITEDATING uitloggen door rechtsboven op de website op “Afmelden” te klikken.

  7. Wachtwoord vergeten – wat nu?

   Als u uw wachtwoord vergeten bent, klikt u up de startpagina onder de inlog gegevens op ‘Wachtwoord vergeten’. Door uw bij ELITEDATING geregistreerde e-mailadres in te vullen vraagt u automatisch een nieuw wachtwoord aan. U ontvangt een e-mail met een link ter bevestiging van uw aanvraag.

 3. De ELITEDATING persoonlijkheidstest

  1. Hoe is de ELITEDATING persoonlijkheidstest ontwikkeld en waar is deze op gebaseerd?

   De ELITEDATING persoonlijkheidstest is ons belangrijkste onderdeel, hiermee analyseren wij uw persoonlijkheidskenmerken die relevant zijn voor een goede relatie. Op basis van deze analyse kunnen wij voor u de ideale partner vinden.

   De test is in nauwe samenwerking met psychologen en relatie-onderzoekers ontwikkeld en maakt gebruik van de nieuwste bevindingen op het gebied van persoonlijkheidsonderzoeken.
   De ELITEDATING persoonlijkheidstest maakt gebruik van de sinds 1930 erkende factoren van de persoonlijkheid. Er wordt van uitgegaan dat de totale persoonlijkheid in zijn geheel bestaat uit een aantal samengestelde basistendensen, genaamd factoren. Gebaseerd op het vijf-factorenmodel en de daaruit voortvloeiende onderzoeksresultaten van McCrae en Costa hebben wij een test ontwikkeld, die voor een succesvolle relatie rekening houdt met de belangrijkste kenmerken en u de juiste partner voorstelt.

  2. Hoe is de persoonlijkheidstest opgebouwd en hoeveel tijd neemt deze in beslag?

   De test bestaat uit 13 onderdelen, waarin wij u bijvoorbeeld vragen stellen over uw manier van communiceren, karaktereigenschappen of uw houding ten opzichte van relaties. Omdat het voor een succesvolle matchmaking belangrijk is dat wij zo veel mogelijk te weten komen over uw persoonlijkheid, uw behoeften en verwachtingen, vragen wij u om voor de test 15 minuten de tijd te nemen. Denk niet te lang bij de vragen na en beantwoord de vragen zo eerlijk mogelijk. Alleen zo is het voor ons mogelijk om uw behoeften in kaart te brengen en de geschikte partner voor u te vinden.

  3. Kan de test onderbroken worden?

   Mocht u niet genoeg tijd hebben om alle vragen te beantwoorden, dan kunt u de test altijd onderbreken. Dit kunt u doen door te klikken op “Opslaan & test later invullen”. U kunt nu de website verlaten. Bij uw volgende aanmelding begint u weer direct daar waar u de test onderbroken heeft.

  4. Kan de test herhaald en de testresultaten veranderd worden?

   Wanneer u alle vragen van de test eerlijk beantwoord heeft, ontvangt u een uitslag die de basis vormt voor onze partnervoorstellen. Hierdoor is het niet mogelijk om de test te herhalen. Mocht u het gevoel hebben dat onze voorstellen niet bij u passen of als u zich niet terug kunt vinden in de uitslagen, stuur dan een bericht naar [email protected].

  5. Hoe wordt de test geëvalueerd en waar kan ik de uitslagen bekijken?

   De belangrijkste persoonlijkheidskenmerken worden op een duidelijke manier gepresenteerd en toegelicht in een korte samenvatting, die vervolgens op schaal worden toegelicht. De uitslagen van de kenmerken vindt u in het menu onder “Mijn profiel” bij “Test uitslagen”.

 4. Partnervoorstellen

  1. Waarop zijn de ELITEDATING partnerselectie en de daaraan gekoppelde partnervoorstellen gebaseerd?

   Op basis van de ELITEDATING persoonlijkheidstest en IdealPartner-Methode vergelijken wij psychologische en socio-demografische criteria door middel van een uitgebreid proces. Daarnaast wordt er ook rekening gehouden met uw persoonlijke wensen en stellen wij u enkel partners voor, met wie u een hoog matching-resultaat heeft. Wij zijn er echter van overtuigd dat een evenwichtige combinatie van gelijkenissen en optimale aanvullingen een beter basis voor een succesvolle relatie vormt, dan wanneer beide partners een complete overeenstemming hebben.

   Elke voorgestelde partner heeft onder “Matching-resultaat” een gedetailleerd verslag dat uw overeenstemmingen analyseert aan de hand van de acht persoonlijkheidskenmerken.

  2. Wat houdt het Matching-resultaat in?

   Gebaseerd op uw testuitslagen geeft het matching-resultaat aan, in hoeverre u bij de andere ELITEDATING leden past. Hoe hoger de uitkomst, hoe groter de kans op een succesvolle en langdurige relatie is. Een hoger resultaat betekent echter niet dat u beiden de vragen identiek beantwoord heeft, maar dat u wordt verbonden door een combinatie van gelijkenissen en verschillen.

  3. Hoe vaak ontvang ik bij ELITEDATING een partnervoorstel?

   Bij ELITEDATING ontvangt u dagelijks nieuwe partnervoorstellen, die u kunt sorteren op basis van uw voorkeuren.

  4. Kunnen partnervoorstellen gesorteerd worden?

   Aanvankelijk zijn alle partnersuggesties op datum gesorteerd, beginnend met de meest actuele. U kunt uw lijst met partnervoorstellen zowel op matching-resultaat als op alfabetische volgorde, afstand van uw woonplaats en leeftijd sorteren. Hiervoor gaat u naar “Partnervoorstellen” en klikt u op de pijl naast “Sorteren naar”. Er verschijnt een Drop-Down-Menu waar u uw voorkeur uit kunt kiezen.

  5. Hoe en waar kan ik een profiel als favoriet opslaan?

   Leden die uw aandacht hebben getrokken, kunt u aan uw favorieten toevoegen door op het gele sterretje met het “Aan favorieten toevoegen” button te klikken. Leden die door u als een favoriet worden opgeslagen zijn vanaf nu in uw overzicht aangegeven met een ster. Om al uw favorieten in één keer te bekijken kunt u bij “Partnervoorstellen” onder het tabblad “Favorieten”. Zo kunt u snel de profielen van uw favoriete leden bezoeken en een bericht versturen.

  6. Kunnen partnervoorstellen gewist worden?

   Het is aan u met welke van de partnervoorstellen u in contact wilt komen. Mocht een partnersuggestie u niet bevallen, dan kunt u deze uit uw overzicht verwijderen. Hiervoor gaat u naar de profielpagina van de persoon die u graag verwijderen wil. Onderaan het profiel klikt u op ‘Partner voorstel’ wissen. Besef wel dat u na het wissen van het partnervoorstel op geen enkele manier meer contact kunt leggen met de persoon en dat zowel u als de voorgestelde partner niet meer op het profiel van elkaar kunnen kijken.

  7. Worden er ook leden voorgesteld die niet meer actief zijn?

   Wij stellen u enkel leden voor die in de afgelopen acht weken minimaal een keer hebben ingelogd. Leden die zich langer dan acht weken niet hebben ingelogd, zullen wel partnervoorstellen ontvangen, maar zullen niet worden voorgesteld aan andere leden.

  8. Kan ik zien wie mijn profiel heeft bezocht en welke profielen ik het laatst bezocht heb?

   Via “Mijn bezoekers”, onder de functie “Partnervoorstellen” in de menubalk, kunt u de leden vinden die recentelijk uw profiel bezocht hebben. De profielen die u zelf bezocht heeft kunt u terugvinden via “Laatst bekeken”.

  9. Hoe kunnen de persoonlijke zoekcriteria gewijzigd worden?

   Uw persoonlijke zoekcriteria kunt u wijzigen door in de menubalk op “Zoekcriteria” te klikken. Let er wel op dat het aantal partnervoorstellen door een te nauwkeurige criteria verminderd kan worden. De zoekcriteria kunnen maar 1 keer per dag gewijzigd worden.

  10. Waarom heb ik nog geen nieuw partnervoorstel?

   Omdat het partnervoorstel, wanneer u uw zoekcriteria aanpast of u opnieuw aanmeldt, door de IdealPartner-Methode opnieuw berekend wordt, kan het voorkomen dat uw partnervoorstellen enige minuten op zich laat wachten. In een dergelijk geval vragen wij u om een ogenblik geduld en verzoeken wij u om het later nog een keer te proberen.

 5. Contact leggen

  1. Hoe kom ik met andere leden in contact?

   Wanneer een partnervoorstel uw interesse wekt, kunt u via het profiel van de persoon op vier mogelijke manieren contact opnemen:

   • Stuur een leuk bericht. Mocht u niet de juiste woorden kunnen vinden, dan helpen wij u graag met de verschillende berichtconcepten waaruit u kunt kiezen.
   • Verstuur een glimlach naar een lid – als groet of om de interesse te wekken. Een glimlach verstuurt u wanneer u op “Glimlach versturen” klikt in het profiel van de persoon.
   • Verstuur een ander lid vijf vragen die door u uitgekozen zijn. Zo heeft u de mogelijkheid om een goed gespreksonderwerp te starten. Om uw vragen te verzenden klikt u op de hiervoor bestemde functie in het profiel van de persoon die u wilt leren kennen.

   Zodra een contact uw contactverzoek beantwoordt, ontvangt u een bericht in het nieuwsveld op uw startpagina. Alle ontvangen berichten kunt u teruglezen in uw “Berichten” onder “Inbox”.

  2. Er wordt niet gereageerd op mijn contactverzoek – waaraan kan dat liggen en wat kan ik er aan doen?

   Neem het niet te persoonlijk wanneer een lid niet op uw verzoek reageert. In de meeste gevallen heeft deze persoon de ideale partner al gevonden, contact met een ander of is niet meer actief bij ELITEDATING.

   Laat u niet ontmoedigen en probeer het vooral opnieuw. Om met nieuwe leden in contact te komen, hoeft u alleen te reageren op de partnervoorstellingen die ELITEDATING u geeft.

  3. Hoe verhoog ik de kans om door anderen benaderd te worden?

   U verhoogt uw kans om door andere leden gecontacteerd te worden door uw profiel zo compleet mogelijk in te vullen. Met een volledig ingevuld profiel verhoogt u uw kans met 40% en met een toegevoegde foto zelfs met 80%. Voeg een persoonlijke tekst aan uw profiel toe zodat uw profiel bij andere leden sneller de aandacht trekt.

   Het grootste succes zal worden gerealiseerd wanneer u zelf actief op zoek gaat. U zult moeten proberen om met andere leden in contact te komen. Probeer de eerste stap te nemen – vaak is uw droompartner slechts een bericht of glimlach van u verwijderd!

  4. Hoe werkt de functie “Berichten”?

   Onder “Berichten” worden al uw berichten verzameld die u met de andere leden uitwisselt. Uw inbox kunt u zowel op afzender als datum sorteren. Verder vindt u hier de mappen “Verzonden berichten”, “Concepten” en “Prullenbak”.

  5. Wat houdt het verzenden van vragen in?

   De optie “Vragen verzenden” is een ideale manier om een ander persoon beter te leren kennen. Door “Vragen verzenden” start u een vragendialoog waarin u een andere gebruiker vijf vragen verstuurt, die u zelf kunt samenstellen. De gecontacteerde persoon beantwoordt uw vragen en heeft de mogelijkheid om zelf ook vijf samengestelde vragen te versturen. Naast de al gegeven antwoorden kunt u ook een eigen persoonlijk antwoord invoeren.

  6. Hoe kan ik een glimlach verzenden?

   Een “glimlach” is een manier van groeten, waarmee u de interesse bij een ander wekt. U kunt een glimlach verzenden wanneer u op “Glimlach versturen” klikt in het profiel van de betreffende persoon.

  7. Hoe kan ik misbruik melden?

   Om misbruik of onaanvaardbaar gedrag van derden of andere leden te melden, verzoeken wij u vriendelijk om een e-mail te verzenden naar [email protected]. Wij zullen uw melding zo snel mogelijk in behandeling nemen.

 6. Persoonlijk profiel

  1. Wat houdt mijn profielstatus in op “Mijn profiel”?

   Het percentage bij uw profielstatus geeft aan in hoeverre u uw gegevens ingevuld heeft. Met een zo volledig mogelijk ingevuld profiel verhoogt u niet alleen uw kans om nieuwe partnervoorstellen te ontvangen, maar ook de kans om door uw potentiële droompartner gecontacteerd te worden.

  2. Hoe kan ik mijn profiel aanvullen?

   Door in de menubalk op “Mijn profiel” te klikken kunt u zien of u alle velden volledig ingevuld heeft. De velden kunnen bewerkt worden door op “Profiel bewerken” rechts op dezelfde pagina te klikken. Een volledig ingevuld profiel kan enkel verwezenlijkt worden als deze ook een foto van u bevat. Bij ELITEDATING heeft u de mogelijkheid om tot 24 foto’s toe te voegen aan uw profiel.

  3. Hoeveel is van mijn profiel zichtbaar?

   Net zoals u graag een algemene indruk van uw potentiële partners wilt krijgen, zijn andere leden ook nieuwsgierig naar u. Wanneer u bepaalde informatie absoluut niet vrij wilt geven, kunt u het veld leeg laten. Wanneer u uw profiel in zijn geheel wilt verbergen voor bepaalde leden, kunt u hen wissen uit de lijst van uw partnervoorstellen. Meer over dit onderwerp kunt u vinden onder “Help” – “partnervoorstellen”.

  4. Hoe werkt het nieuwsveld op de beginpagina?

   Het nieuwsveld op uw beginpagina toont de meest recente gebeurtenissen van uw profiel. Na het inloggen kunt u bijvoorbeeld direct bekijken wie de ‘Kennismaking’ met u wil starten en wie u een glimlach, een bericht of een contactverzoek heeft verstuurd.

  5. Hoe kan ik mijn account wissen?

   Om uw account volledig te wissen moet u zich met uw gegevens aanmelden. Onder “Instellingen” kiest u voor “Mijn gegevens”. Basisleden ontvangen na een inactieve periode van 15 weken een e-mail van ELITEDATING. Indien wij geen terugkoppeling ontvangen wordt het lidmaatschap van de desbetreffende persoon automatisch stopgezet.

 7. Eigen foto’s en foto’s van anderen

  1. Foto-instellingen

   Direct na uw registratie heeft u de mogelijkheid, met behulp van een hiervoor ontwikkelde assistentie, uw profiel te voorzien van uw eigen foto, om zo de kans op contact met andere leden te verhogen. Voor alle foto’s op uw profiel gelden bepaalde richtlijnen die onder punt c. “Waar moeten de foto’s aan voldoen” behandeld worden.

  2. Hoe kan ik foto’s aan mijn profiel toevoegen?

   Als u nog geen eigen foto heeft toegevoegd, kunt u dit doen door in uw profiel op “Foto toevoegen” te klikken. Hiervoor gaat u naar “Mijn profiel” en klikt u op “Foto’s”.

   • Nog geen foto toegevoegd
   • Wanneer u nog geen foto op uw account heeft, kunt u dit doen door via “Mijn profiel” > “Foto’s”, op de button “Bladeren” te klikken. Vervolgens verschijnt er een venster waarin u op uw computer kunt zoeken naar de gewenste foto. Kies de foto die u wilt toevoegen en klik op “Toevoegen”.

   • Reeds een foto toegevoegd
   • Om meerdere foto’s aan uw profiel toe te voegen, klikt u onder het tab “Mijn profiel” eerst op “Foto’s” en vervolgens kiest u voor “Foto bewerken”. Door op “Bladeren” te klikken wordt u verwezen naar de opgeslagen documenten op uw computer. Kies voor dezelfde stappen zoals u gedaan heeft bij “Nog geen foto toegevoegd”. Foto’s verschijnen na het toevoegen in een apart venster. Hier heeft u de mogelijkheid om de foto’s in een bepaalde formaat uit te snijden. Dit is zeer handig als het gaat om bijvoorbeeld foto’s waar meerdere personen op worden afgebeeld, of bij foto’s van een groter formaat. Om een afbeelding bij te snijden verplaatst u het frame op de foto, die later op uw profiel zal worden getoond, door deze naar een groter of kleiner formaat te verslepen. Klik op “Opslaan” om de voortgang af te sluiten. De afbeelding wordt nu aan uw profiel toegevoegd. Zo lang u geen eigen foto heeft toegevoegd zal een plaatsvervangende afbeelding verschijnen. Hoe sneller u uw eigen afbeelding toevoegt, des te sneller zult u contactverzoeken ontvangen. Indien u geen digitale foto op uw computer heeft en geen scanner in uw bezit heeft, kunt u ons uw foto per post opsturen, zodat wij uw foto kunnen toevoegen aan uw profiel. Zend uw foto met uw naam en het bij ons bekende e-mail adres naar:

   Affinitas GmbH
   – Fotoservice –
   Kohlfurter Straße 41/43
   10999 Berlijn
   Duitsland

  3. BELANGRIJKE OPMERKING
  4. Alle toegevoegde foto’s worden eerst door ELITEDATING gecontroleerd voordat ze worden vrijgegeven. Houd er rekening mee dat wij deze foto’s niet kunnen retourneren uit organisatorische redenen!

  5. Wat zijn de richtlijnen waaraan mijn foto’s moeten voldoen?

   Kies een foto waar u zich goed bij voelt. Uw hoofdfoto kan het beste een portretfoto zijn waarop u goed te herkennen bent.

   Foto’s worden niet vrijgegeven indien;

   1. er naast u nog andere personen worden afgebeeld.
   2. in plaats van u andere personen worden afgebeeld (Beroemdheden, vrienden, stripfiguren).
   3. deze seksueel getint, aanstootgevend, beledigend of discriminerend zijn.
   4. ze een commerciële inhoud hebben.
   5. deze gegevens van u of anderen bevat (telefoonnummer, naam etc.)
   6. er enkel kinderen worden afgebeeld.

   Daarnaast moeten uw afbeeldingen aan de Algemene Voorwaarden voldoen, om in uw profiel opgenomen te kunnen worden. Let er ook op dat de door u gekozen afbeelding niet groter dan 4MB is en opgeslagen is als een ondersteund bestandformaat. Ondersteunde formaten zijn: JPEG, GIF, PNG en BMP. (bijvoorbeeld: mijnfoto01.jpeg)
   Uw foto’s mogen niet kleiner zijn dan 85 x 102 pixels.
   De optimale afmetingen zijn 333 x 400 pixels.

  6. Waarom moet een foto door ELITEDATING worden vrijgegeven en hoe lang duurt dit?

   In het belang van al onze leden, willen wij ervoor zorgen dat er geen foto’s met misleidende, ongepaste of discriminerende inhoud worden gebruikt. Wij controleren daarom alle toegevoegde foto’s en geven deze in de regel binnen 48 uur vrij.

 8. Persoonlijke gegevens

  1. Waar kunnen persoonlijke instellingen zoals wachtwoord, e-mail adres of adresgegevens gewijzigd worden?

   Hiervoor dient u bij ELITEDATING in te loggen en klikt u in hoofdmenu op “Mijn gegevens”. Hier kunt u zowel uw e-mail adres als uw wachtwoord en adresgegevens wijzigen.

  2. Is het mogelijk om de opgegeven naam te wijzigen?

   Om misbruik te voorkomen kan de opgegeven naam niet gewijzigd worden. Mocht u slechts een typefout hebben gemaakt, dan verzoeken wij u om ons hierover te informeren via [email protected]. Hierin kunt u ons de correcte naam en het e-mail adres vermelden dat bij ELITEDATING bekend is.

  3. Hoe lang blijven mijn gegevens bij ELITEDATING opgeslagen?

   ELITEDATING bewaart uw gegevens enkel gedurende uw lidmaatschap. Wij verwijderen uw gegevens wanneer u uw lidmaatschap opzegt en uw profiel wist.

  4. Hoe veilig zijn mijn persoonlijke gegevens?

   De absolute zekerheid van uw persoonlijke gegevens is voor ons vanzelfsprekend. Uw gegevens worden in geen geval aan derden vrijgegeven.

   Persoonlijke informatie en bankgegevens worden via de SSL-procedure gecodeerd. Hierdoor kunnen al uw gegevens, die u aan ons overhandigd noch gelezen noch gemanipuleerd worden door derden.

   Zodra u uw lidmaatschap opzegt, verwijderen wij samen met uw account ook al uw opgeslagen gegevens.

 9. Premium-lid

  1. Welke ELITEDATING functies zijn beschikbaar voor basisleden en welke voor premiumleden?

   Basisleden hebben de mogelijkheid om de wetenschappelijke persoonlijkheidstest te doen en de passende partnervoorstellen te ontvangen volgens de IdealPartner-Methode. Daarnaast kan een basislid ook de stappen van de ‘Kennismaking’ doorlopen, behalve de laatste: Berichten uitwisselen. Premiumleden hebben dezelfde mogelijkheden als de basisleden, maar hebben ook de mogelijkheid om onbeperkt berichten uit te wisselen, foto’s van andere leden te bekijken en een frequente profiel plaatsing in de partnervoorstellen bij andere leden.

  2. Welke voordelen heeft een Premium-lid?

   Als Premium-lid heeft u gedurende uw lidmaatschap toegang tot een aantal extra functies. U kunt o.a. onbeperkt contacten leggen, berichten uitwisselen en de afbeeldingen van andere leden bekijken.

  3. Hoe word ik een Premium-lid?

   Na uw kosteloze aanmelding bieden wij u de mogelijkheid uw lidmaatschap om te zetten in een Premium-lidmaatschap. Dit kunt u doen door op de hiervoor bestemde banners te klikken die op uw pagina zichtbaar zijn. Vervolgens kunt u uit verschillende betalingsmogelijkheden kiezen en uw looptijd als Premium-lid bepalen. Om Premium-lid te worden klikt u, wanneer u ingelogt bent, op de button ‘Word Premium-lid’ rechtsbovenin.

  4. Wat zijn de betalingsmogelijkheden?

   Om uw account om te zetten naar een Premium-lidmaatschap kunt u de volgende betaalmethodes gebruiken:

   • Betaling met een Credit Card (Mastercard, American Express en VISA)
   • Betaling via iDEAL
   • Betaling via bank overschrijving

    ELITEDATING biedt u graag de mogelijkheid om uw lidmaatschapsgeld middels een bank overschrijving te voldoen. Onderstaand treft u de benodigde gegevens hiervoor aan.

    T.a.v. Affinitas GmbH
    Deutsche Bank AG
    Bankrekeningnummer: 237817203
    Bank Registratie nummer: 10070024
    Onderwerp: [Vul hier het e-mailadres in waarop u bij ons geregistreerd staat]
    IBAN: DE14100700240237817203
    BIC / SWIFT-Code: DEUTDEDBBER

    Houdt u er rekening mee dat het een betaling naar het buitenland betreft en het dus enkele dagen kan duren voordat het geld op onze rekening is bijgeschreven. Voor meer informatie met betrekking tot de duur van deze transactie verwijzen wij u graag door naar uw eigen bank.

   Uw Premium-lidmaatschap wordt aan het einde van de looptijd automatisch verlengd. Om dit te voorkomen beëindigt u uw Premium-account binnen het opzegtermijn van 7 dagen voor het einde van de looptijd.

  5. Hoe kan ik mijn Premium-lidmaatschap beëindigen?

   U kunt uw lidmaatschap (gedurende uw opzegtermijn) te allen tijde opzeggen. Wanneer u uw Premium-lidmaatschap bij ELITEDATING wilt opzeggen, dan kunt u dit gratis en gemakkelijk via ons webformulier regelen. Bij verdere vragen staat onze klantenservice graag tot uw beschikking.

  6. Hoe weet ik dat mijn lidmaatschap is omgezet naar Premium?

   Zodra u hebt betaald ontvangt u een bevestigingsmail van ons. Vanaf dit moment bent u Premium-lid en kunt u alle Premium-functies in volledige omvang gebruiken.

  7. Wat gebeurt er met uw profiel nadat u het Premium-lidmaatschap heeft stopgezet?

   Wanneer u het Premium-lidmaatschap beëindigt, wordt uw account automatisch teruggezet naar het Basis-lidmaatschap. Houd er echter wel rekening mee, dat een basis-lid beperkte toegang tot de functies van ELITEDATING heeft.

  8. Slaat ELITEDATING voor u een versie van de voorwaarden (Algemene Voorwaarden) op bij het afsluiten van een Premium-lidmaatschap?

   ELITEDATING slaat voor u niet de geldige voorwaarden van uw aankoop op. Wij raden u aan zelf de bevestigingse-mail op te slaan met de geldige voorwaarden of deze af te drukken.

 10. Herroepingsinstructie

  1. Herroepingsrecht

   U kunt de overeenkomst binnen twee weken zonder opgave van redenen schriftelijk (bijv. per brief, telefoon, fax of e-mail) herroepen. Deze termijn gaat in na ontvangst van de geschreven instructie, echter niet voordat er een overeenkomst is gesloten en ook niet voordat wij aan onze informatieplicht conform artikel 312c paragraaf 2 van het Duits Burgerlijk Wetboek met betrekking tot paragraaf 1 lid 1, 2 en 4 van het Duits Burgerlijk Wetboek-Info V evenals onze plichten conform artikel 312e paragraaf 1, lid 1 van het Duits Burgerlijk Wetboek met betrekking tot artikel 3 van het Duits Burgerlijk Wetboek-Info V hebben voldaan. Voor de inachtneming van de herroepingstermijn voldoet de tijdige verzending van de herroeping. De herroeping moet worden gericht aan:

   Affinitas GmbH
   – Klantenservice –
   Kohlfurter Straße 41/43
   10999 Berlijn
   Duitsland
   Fax: 020 – 8940850 (Lokaal faxnummer)
   E-mail: [email protected]
  2. Gevolgen van herroeping

   In geval van een rechtsgeldige herroeping moeten de wederzijds ontvangen prestaties worden geretourneerd en eventueel ontvangen tegoeden (bijv. rentes) worden terugbetaald. Wanneer u ons de ontvangen prestatie geheel of gedeeltelijk niet of slechts in mindere toestand kunt terugleveren, moet u in dit opzicht eventueel de waarde vergoeden. Dit kan ertoe leiden dat u de contractuele betalingsverplichtingen voor de periode tot de herroeping toch moet nakomen. Aan betalingsverplichtingen dient binnen 30 dagen te worden voldaan. Voor u gaat de termijn in bij verzending van uw herroepingsverklaring, voor ons bij ontvangst daarvan.

  3. Bijzondere aanwijzingen

   Uw herroepingsrecht komt voortijdig te vervallen wanneer de overeenkomst van beide zijden op uw uitdrukkelijke wens geheel is nagekomen, voordat u gebruik hebt gemaakt van het herroepingsrecht. D.w.z. als er nadrukkelijk gebruik is gemaakt van diensten uit onze betaalde service, vervalt het recht op herroeping van uw betaling.

 11. Service en e-mail notificaties

  1. Waar kunnen de instellingen voor e-mail notificaties gewijzigd worden?

   U kunt zelf bepalen of u een melding wil ontvangen van bijvoorbeeld ontvangen glimlachen of beantwoorde berichten. Onder “Instellingen” kunt u aangeven wanneer u een notificatie wilt ontvangen van ELITEDATING. Vink de gewenste kolom aan en sla vervolgens uw keuze op.

  2. Hoe meld ik mij aan voor de ELITEDATING nieuwsbrief?

   Om u voor de ELITEDATING nieuwsbrief aan te melden, markeert u bij “Instellingen” de optie om deze te ontvangen en slaat u uw keus op. Om u af te melden van deze service, vinkt u de functie uit.

 12. Tips voor de eerste stappen bij ELITEDATING

  Wat doet u nadat u uw profiel aangemaakt hebt en uw eerste partnervoorstellen heeft bekeken? Glimlacht u naar iemand, stelt u zich terughoudend op of schrijft u meteen een bericht naar iemand die u leuk vindt? Wij hebben voor u vier tips om de eerste stappen bij ELITEDATING te vereenvoudigen en uw daadkracht te versterken.

  U hebt u bij ELITEDATING aangemeld, de persoonlijkheidstest ingevuld en de tijd genomen om uw profiel te voltooien. Wij hebben nu een duidelijk en concreet beeld van wat uw verwachtingen, wensen en uw behoeftes zijn in een relatie. U hebt ook reeds uw eerste partnervoorstellen ontvangen en hier enthousiast kennis van genomen. Maar hoe gaat u nu verder vanaf hier?

  Verstuur een glimlach

  U hebt geïnteresseerd het profiel van een partnervoorstel gelezen en wilt nu graag contact opnemen. U weet alleen nog niet zo goed hoe u een gesprek kunt beginnen. Uw partnervoorstel en u, werken in een ander werkveld en u hebt geen gezamenlijke hobby’s, die als gespreksonderwerp kunnen dienen. U hebt ook eigenlijk geen idee waarom uitgerekend deze persoon uw interesse heeft gewekt. Toch voelt u dat het er wellicht iets is; verstuur toch een glimlach! Op deze manier laat u uw partnervoorstel weten dat het profiel u opgevallen is en het maakt u de andere tegelijkertijd nieuwsgierig naar uw profiel. Is uw partnervoorstel ook geïnteresseerd, dan kan er misschien na die glimlach wel meer uit voort komen.

  Gebruik de ‘Kennismaking’

  Het profiel van een partnervoorstel heeft uw interesse gewekt, maar nog lang niet al uw vragen beantwoordt. Er zijn namelijk nog wel wat dingen die u van de ander te weten wilt komen. Wilt u bijvoorbeeld weten hoe uw partnervoorstel tegenover het thema “Wie betaalt er op het eerste afspraakje” staat? Of wat voor de ander het grootste avontuur in het leven was? Vind dat dan uit met de vier eenvoudige stappen van de ‘Kennismaking’! In de eerste stap stuurt u uw partnervoorstel vijf vragen uit een lijst van meer dan vijftig vragen. Uw partnervoorstel kan u daarna overigens ook vijf vragen sturen om ook meer over u te weten te komen. De volgende stap stelt u in staat om uw voor- en afkeuren in een relatie te vergelijken met die van de ander. Kies eenvoudigweg tien voor- en afkeuren uit en deel die met elkaar. In de derde stap kunt u open vragen stellen om vervolgens genoeg voorkennis van elkaar te hebben om elkaar berichtjes te sturen. Op deze manier ontdekt u meer over elkaar, over interessante overeenkomsten en verschillen en heeft u bovendien een spannend aanknopingspunt voor een gesprek.

  Verstuur een bericht

  Het profiel van een partnervoorstel bevalt u. U beiden hebben veel overeenkomsten en de persoonlijke invoer van het profiel spreekt u aan. Misschien heeft uw partnervoorstel al wel een foto van zichzelf vrijgegeven en kunt u al een eerste indruk krijgen. Nu wilt u graag de persoon achter het profiel leren kennen. De snelste manier om contact met iemand op te nemen is via een persoonlijk bericht. Schrijf aan uw partnervoorstel wat er door u heen gaat als u het profiel bekijkt. Laat de ander weten wat u in het bijzonder bevalt en wat uw interesse gewekt heeft. Vertel iets over uzelf of zeg eenvoudigweg gedag. Uw creativiteit is onbegrensd. Een tip van ELITEDATING: Richt u bij het eerste bericht goed op de invoer van andermans profiel. Op deze manier heeft de ander niet het gevoel een standaard berichtje te ontvangen en maakt u uw bericht een stuk persoonlijker.

  U wilt graag een bericht versturen, maar schieten de woorden u tekort? Voor dit probleem hebben wij een oplossing. Wanneer u niet weet wat u moet schrijven, kunt u ook kiezen voor onze functie ‘Kennismaking’. Na de eenvoudige en snelle kennismaking heeft u genoeg aanknopingspunten en gesprekstof om berichten te kunnen schrijven.

  Word actief

  Natuurlijk kunt u achterover leunen en afwachten wat er gebeurt. Misschien stuurt iemand die u interesseert wel een bericht. Misschien stuurt iemand u wel een glimlach of nodigt iemand u uit om vragen uit te wisselen. De meeste vrouwen laten zich liever vinden dan dat ze zelf de eerste stap moeten zetten. Het is natuurlijk erg romantisch en vleiend door iemand ontdekt en versierd te worden. Maar wees u ervan bewust dat deze tactiek u zal begrenzen in uw keuzemogelijkheden en passende contacten. Uw keuze uit potentiële partners is veel kleiner wanneer u zich alleen richt op leden die al interesse in u getoond hebben. Wat als de persoon waarmee u een lange en gelukkige relatie zou kunnen hebben, dezelfde manier heeft als u? U zult deze dan jammer genoeg missen.

  Met uw aanmelding bij ELITEDATING hebt u al een belangrijk besluit genomen. U hebt besloten uw zoektocht naar de ware niet langer aan toeval over te laten en uw geluk zelf in handen te nemen. U hebt u bij ELITEDATING aangemeld om andere singles te leren kennen die bij u passen en ook op zoek zijn naar een vaste en harmonieuze relatie. Ga een stapje verder en word actief. Wanneer u iemand leuk vindt, laat deze persoon dit dan weten. Deze zelfverzekerdheid en daadkracht vergroten niet alleen uw aantrekkingskracht in de ogen van andere singles, maar vergroot ook de kans om uiteindelijk de partner te vinden waarna u op zoek bent.

  ELITEDATING Redactie 2010
  Hebt u nog vragen? Stuur dan een e-mail naar [email protected].

 13. Profiel-check: Zes dingen die u dient te vermelden

  Uw profiel bij ELITEDATING is zoals uw visitekaartje die aan andere leden laat zien wie u bent. Aan de hand van uw invoer bepalen de bezoekers van uw profiel of ze nieuwsgierig geworden zijn en contact met u willen opnemen. Wat en op welke manier u in uw profiel schrijft is daarom erg belangrijk. Maak gebruik van deze kans en zet uzelf in een goed daglicht.

  Een bezoeker van uw profiel weet al dat u veel dingen met elkaar gemeen hebt en goed bij elkaar past. Hij/Zij is ten slotte in de partnervoorstellenlijst op u gestuit. Nu wil hij/zij graag te weten komen of u hem/haar leuk vindt. Hij/Zij is geïnteresseerd in wat u denkt en voelt, of u een pessimist of optimist bent en waar uw passies liggen.

  In uw profiel biedt u de bezoeker een kleine blik in uw persoonlijkheid: U beschrijft wat voor u belangrijk is, wat u aan het lachen maakt, wat uw wensen zijn en welke dingen niets voor u zijn. Profielbezoekers ontdekken hier bovendien wat u van een relatie verwacht.

  Bij het invullen van uw profiel zijn er een aantal punten waarover u kunt struikelen. Wij verklappen u zes zaken die u dient te vermijden, zodat u bij uw online zoektocht succes hebt.

  Veel spellingfouten

  Een profiel met talloze spellingfouten schrikt veel bezoekers af. Indien de lezer het drukker heeft met naar de volgende fout te zoeken, in plaats van zich op de daadwerkelijke inhoud te concentreren dan komt u boodschap niet goed over. Opvallend slechte spellingfouten wekt erg de indruk dat de schrijver zijn tekst niet zoveel aandacht heeft geschonken als dat de lezer zou verwachten.

  Een tip van ELITEDATING: Om de spellingfouten van uw tekst te controleren kunt u uw invoer in een tekstverwerker, zoals MS Word, kopiëren en daar de spellingscontrole gebruiken.

  Een invoer van enkele woorden

  Vul de tekstvelden die uzelf hoort te beschrijven niet alleen met korte antwoorden in. Wanneer u bijvoorbeeld in de categorie “Zo breng ik mijn vrije tijd het liefst door” simpelweg “Muziek” invult dan laat dit ruimte over voor interpretatie. Een bezoeker van uw profiel vraagt zich nu af of u muziek maakt of het alleen luistert. Ook heeft deze geen idee welke muziek u bedoelt en of u net een paar muzieklesjes hebt gehad of al jarenlang in de muziek thuis bent. Uw profielbezoeker kan uiteindelijk tot de conclusie komen dat u in uw vrije tijd misschien niets bijzonder doet, omdat het voor u niet belangrijk genoeg is om er een stuk over te vertellen of concreter aan te geven wat uw hobby’s zijn. Met te beknopte antwoorden verkleint u de kans interesse of bewondering voor u als persoon te wekken.

  Een leeg profiel

  Leden met een nauwelijks ingevuld profiel worden opvallend minder gecontacteerd dan leden met een ingevuld profiel. Als het profiel van een partnervoorstel geen persoonlijke informatie bevat, dan wordt vaak één van de volgende conclusies getrokken:

  1. Het profiel van mijn partnervoorstel is leeg omdat hij/zij niets te vertellen heeft.

  2. Mijn partnervoorstel zal de zoektocht naar een partner wel niet zo belangrijk vinden, als hij er niet eens even de tijd voor neemt.

  Beide conclusies zullen er uiteindelijk niet voor zorgen dat de profielbezoeker contact opneemt. Neem daarom de tijd om uw eigen profiel volledig in te vullen en verhoog zo uw kans om andere leden te leren kennen.

  Vage invoer

  Ook een volledig ingevuld profiel kan nietszeggend zijn. Een verzameling van vage formuleringen kan net zo weinig inhoud weergeven als een leeg profiel. Zinnen zoals “Ik geniet graag van het leven” gelden voor bijna iedereen en is nietszeggend over uw karakter. Omdat de schrijver iets zegt waar veel mensen zich in kunnen vinden, onderscheidt hij zich niet van de massa. Het zou voor de profielbezoeker een stuk interessanter zijn om een stukje personaliteit terug te kunnen lezen uit de invoer. Dingen zoals: “Meer van de wereld willen zien, veel tijd met mijn kinderen willen doorbrengen of elke avond ergens uitgaan”, zijn veel informatiever. Wek de interesse bij uw potentiële contacten door in plaats van vage formuleringen te gebruiken, de bezoeker een concrete blik in uw persoonlijkheid te geven.

  Ironie

  Ook al is het leuk om een tekst met humor te schrijven, toch moet u oppassen met ironie in uw profiel. Wanneer u een gesprek voert verraadt de toon van uw stem meestal wel of u serieus of sarcastisch bent, in geschreven teksten leidt dit vaak tot misverstanden. Als u ironische teksten in uw profiel hebt staan, vraag uzelf dan af welke indruk dit achterlaat. Ga er hierbij vanuit dat deze teksten serieus worden opgevat door uw profielbezoekers. Indien u denkt dat dit een negatieve indruk zou kunnen achterlaten en eventuele misverstanden kan uitlokken, dan is het misschien beter om deze teksten aan te passen.

  Overdrijvingen

  Het is verleidelijk om een beetje te overdrijven in uw profiel om uw eigen marktwaarde te laten stijgen. Op het internet zijn veel mannen opeens een paar centimeter langer en veel vrouwen opeens een paar jaar jonger. Met overdrijvingen kunt u misschien wel sneller in contact komen met anderen, maar op de lange termijn bestaat de mogelijkheid dat u valse verwachtingen wekt, die u later niet meer recht kunt zetten. Een vrouw die een 1.80 m man verwacht zal verrast zijn als ze bij de eerste ontmoeting een 1.70 m grote man zal treffen. Zelfs wanneer die man dan in de loop van de avond charmant en leuk overkomt, heeft hij misschien wel zijn kans bij de begroeting al verspild.

  Bedenk u bij het invullen van uw profiel dat u op zoek bent naar een partner die niet op zoek is naar een ideaal beeld, maar naar een eerlijk iemand die is wie hij/zij zegt, in plaats van de waarheid rooskleuriger te laten blijken. U kunt beter de nadruk leggen op de positieve kanten van u als persoon.

  De ELITEDATING-handleiding voor veilig online daten

  Hoewel de meeste mensen bij de online zoektocht naar een partner eerlijk hun profielen invullen, zijn er enkele uitzonderingen. Wij geven u zes tips om valse profielen te herkennen en uzelf tegen bedrog te beschermen.

  Veel mensen bij ELITEDATING zijn dagelijks bezig de partnervoorstellen voor u op serieusheid te controleren. Elk partnervoorstel die u ontvangt wordt handmatig gecontroleerd. Profielen die geen serieuze indruk wekken, onpassende antwoorden of spam bevatten, stellen we niet aan anderen voor. Op deze manier proberen wij onserieus contact te verhinderen. Helaas worden echter niet alle rotte appels meteen door ons herkend. Lees hier zes tips hoe u niet-serieuze leden zelf kunt herkennen en u zich kunt beschermen.

  Vraag door bij onrealistische invoer van uw partnervoorstellen

  Stel kritische vragen over de invoer van uw partnervoorstel die u niet vertrouwt. Uw partnervoorstel is nog maar net 22 jaar oud en geeft nu al aan een chirurg te zijn? U wordt gecontacteerd door een lid die zegt niet getrouwd te zijn, maar toch is de trouwring duidelijk zichtbaar op de profielfoto? Hierbij mag u sceptisch zijn. Als u twijfelt over de echtheid van een profiel, vermijd dan contact.

  Ga zorgvuldig met uw persoonlijke gegevens om

  Natuurlijk zijn we nieuwsgierig wanneer we iemand op het internet leren kennen. We willen graag alles over de persoon te weten komen en het liefst meteen de telefoon pakken om eindelijk de stem van de sympathieke mensen te horen, waarmee u al dagen berichten uitwisselt. Voordat u persoonlijke gegevens zoals uw telefoonnummer of uw adres vertelt, moet u zich bedenken dat u deze informatie niet meer terug kunt nemen bij verzending. Geef daarom alleen uw persoonlijke gegevens weg wanneer u daar een goed gevoel bij heeft. Wees waakzaam wanneer de ander veel persoonlijke informatie van u vraagt en hier vooral de nadruk oplegt.

  Ga niet in op financiële verzoeken

  Vraagt een partnervoorstel u om financiële hulp? Dan moet u oppassen. In dat geval kunt u ervan uitgaan dat uw contact slechte bedoelingen heeft. Geef deze persoon in ieder geval geen geld en meld dit bij onze klantenservice.

  Laat u niet dwingen overhaast te worden

  Het is belangrijk dat u zich goed voelt bij het contact met uw partnervoorstel. Geef de ander alleen uw telefoonnummer als u daar zelf een goed gevoel bij hebt. Spreek alleen met de ander af als u dit zelf ook wilt. Laat u zich tot niets overhalen door de ander als u het te snel vindt gaan. Voelt u zich onder druk gezet? Laat de ander dit dan duidelijk merken en overweeg het contact te breken als de ander geen rekening met u houdt.

  Zorg voor een veilige omgeving bij het eerste afspraakje

  Het eerste afspraakje is een belangrijke stap bij de kennismaking van een potentiële partner. Ook wanneer er door uw contact per e-mail en telefoon een vertrouwen gewekt is, moet u zich bedenken dat u met een vreemde afspreekt. Daarom is het belangrijk om de volgende tips in overweging te nemen:

  • Spreek af op een openbare plaats, bijvoorbeeld een café
  • Vertel anderen over uw afspraakje en wie u gaat ontmoeten
  • Drink bij het eerste afspraakje niet te veel alcohol
  • Houd uw eigendommen in zicht

  Houd ons op de hoogte

  Om de serieusheid van onze partnervoorstellen te kunnen waarborgen hebben wij uw hulp nodig. Informeer onze klantenservice wanneer u bij uw partnervoorstellen bedrog of valse informatie vermoedt. U kunt ons bereiken via het e-mailadres [email protected]

  Hoe kan in Cookies activeren?

  Cookies zijn kleine stukjes van de gegevens die worden verzonden naar uw computer wanneer u een website bezoekt. Op latere bezoeken, worden deze gegevens vervolgens teruggestuurd naar die website. Cookies stellen ons in staat om u automatisch herkennen wanneer u onze site bezoekt zodat we uw ervaringen kunnen personaliseren om u beter van dienst te zijn. Wij gebruiken ook cookies (en soortgelijke browser gegevens, zoals Flash-cookies) voor de preventie van fraude en andere doeleinden. Als uw webbrowser is ingesteld om cookies te weigeren van onze website, zult u niet in staat om een aankoop te voltooien of gebruik maken van bepaalde functies van onze website, zoals het opslaan van gepersonaliseerde aanbevelingen. Als gevolg hiervan, raden we u aan uw browser te configureren om cookies te accepteren van onze website.

  Hieronder kunt u terug vinden hoe u de Cookies in uw Internetbrowser kunt activeren:

  Internet Explorer

  Klik op het menu ‘Extra’ en kies ‘Internet-opties’. Klik vervolgens op het tabblad ‘Privacy’. Hier kunt u uw cookies activeren door de schuifbalk naar beneden te verplaatsen (niet hoger dan ‘Normaal’ zetten) u kunt ook op de knop ‘Geavanceerd’ klikken voor de handmatige instelling. Hierna klikt u op de knop ‘OK’ om de instellingen te bewaren.

  Firefox

  Klik op het menu ‘Extra’ en kies ‘Opties’. Klik vervolgens op de afbeelding ‘Privacy’ en kies het tabblad ‘Cookies’. Zorg ervoor dat de optie ‘Websites toestaan om cookies te plaatsen’ aangevinkt is.

  Firefox (Voor Apple/Mac)

  Open de vervolgkeuzelijst ‘Firefox’. Selecteer ‘Voorkeuren’. Klik op ‘Privacy’. Selecteer bij ‘Firefox zal’ de optie ‘Aangepaste instellingen gebruiken voor geschiedenis’. Vink het selectievakje aan bij ‘Cookies van websites accepteren’ of verwijder het vinkje om deze optie uit te schakelen. Klik op ‘OK’.

  Safari

  Klik boven in de taakbalk van uw browser op ‘Safari’ en vervolgens op ‘Voorkeuren’. Klik op het beveiligingspictogram (slot).Vink bij Cookies accepteren de optie ‘Alleen van sites die ik bezoek aan’.

  Opera

  Klik op ‘Tools’. Klik vervolgens op ‘Preferences’ in het menu, een nieuw scherm opent. Klik op het ‘Privacy’ linksonder aan. Vink ‘Enable Cookies’ aan en ‘Accept all cookies’ dient te zijn geselecteerd in het “Normal cookies” drop-down menu. Bewaar de veranderingen door op ‘OK’ te klikken.

  Google Chrome

  Klik op het menu ‘Extra’. Selecteer ‘Opties’. Klik op het tabblad ‘Geavanceerde opties’. Klik op ‘Instellingen voor inhoud’ in het gedeelte ‘Privacy’. Zorg ervoor dat ‘Toestaan dat lokaal gegevens worden ingesteld’ is geselecteerd om directe en indirecte cookies toe te staan. Directe cookies zijn cookies die worden ingesteld door het sitedomein dat in de adresbalk staat wanneer u een site bezoekt. Indirecte cookies zijn afkomstig van andere domeinbronnen waarvan items op de pagina zijn ingesloten, zoals advertenties of afbeeldingen. Als u alleen directe cookies wilt accepteren, vinkt u het selectievakje aan naast ‘Alle cookies van derden zonder uitzondering blokkeren’.

  query.js’); ?>?php>