Hoogseizoen online dating na Nieuwjaar

Hoogseizoen online dating

Explosieve stijging online daters rondom de jaarwisseling

Berlijn, 08.01.2014 – Elk jaar weer stijgt het aantal aanmeldingen bij online datingsites rond de jaarwisseling naar recordhoogte. Datingsite ELITEDATING noteerde bij de jaarwisseling van 2012/2013 een plus van 60% en rekent ook dit jaar op een vergelijkbare aanmeldingspiek.

Wanneer men de aanwas van nieuwe aanmeldingen in de eerste kalenderweek van 2013 met het gemiddeld aantal aanmeldingen van de decembermaand ervoor vergelijkt, is er een duidelijke piek te zien van 60%. Rondom Nieuwjaar bereikt deze toename haar hoogtepunt, waarna het aantal inschrijvingen van nieuwe leden gaandeweg de maand januari weer tot het gebruikelijke niveau stabiliseert.

Wetenschappelijk ELITEDATING-psychologe, Dr. Wiebke Neberich verklaart: “Rond de feestdagen vinden veel singles eindelijk de ruimte om tijd voor zichzelf vrij te maken en zich te richten op hun privéleven. Dan staat de zoektocht naar een partner op de voorgrond en schiet de activiteit op het platform omhoog. Versterkt wordt deze trend door de kerstdagen, de viering van het liefhebben en aandacht voor familie, waarbij de behoefte naar een vaste partner steeds bewuster wordt. Daaropvolgend wordt het goede voornemen van singles in het nieuwe jaar direct in daden omgezet, door zich bij ELITEDATING aan te melden.

Heeft u vragen of opmerkingen? Richt u deze dan aan [email protected].

Over de auteur: EliteDating Redactie

Dit artikel is voor u geschreven door de redactie van EliteDating.

Bekijk meer artikelen geschreven door de EliteDating Redactie