Waar ergeren singles zich het meest aan?

Berlijn, 11.02.2013 – Waar ergeren singles zich nou het meest aan? Hebben de klachten vooral betrekking op het betalen van belasting, op de hogere kosten voor een hotelkamer of voor het zorgen voor een eenpersoonshuishouden? Middels een enquête vroeg ELITEDATING haar leden hier antwoord op te geven.

Uit de resultaten van de enquête blijkt dat belastingen (81%) en verzekeringen (73%) hoog scoren. Dit kan verklaard worden door het feit dat alle singles hier mee te maken hebben. Het is natuurlijk ook op z´n zachtst gezegd vervelend om meer te moeten betalen dan koppels, puur en alleen omdat je single bent. De te betalen belasting is in verhouding namelijk veel hoger dan voor twee partners die een soortgelijk inkomen hebben.

Het betalen van hogere kosten voor een single hotelkamer (68%) komt op de tweede plek. Als we bedenken dat niet iedereen zo regelmatig een hotelkamer boekt dan dat men belasting en verzekeringen moet betalen, kunnen we concluderen dat dit percentage dichter naar de nummer één zou kunnen kruipen wanneer alle deelnemers wel met regelmaat een hotelkamer zou boeken.

Geld verliezen door het weggooien van consumptiemiddelen blijkt de singles niet zo bezig te houden. Dit zijn ook geen duidelijke kosten in vergelijking met het betalen van een hoge rekening of het zien van een verlaagd saldo op het bankafschrift elke maand.

In een volgende categorie vroegen we de deelnemers of zij zich bijvoorbeeld stoorden aan Valentijnsdag, het zorgen voor een eenpersoonshuishouden of aan flirtende koppels. Uit de resultaten van de enquête blijkt dat singles zich hier helemaal niet zo aan storen als verondersteld werd. Wat wel opviel, was dat het percentage mannen (32%) dat zich ergert aan het zorgen voor een eenpersoonshuishouden nauwelijks afweek van het aantal vrouwen (33%). Dit toont wel degelijk aan dat de traditionele rollen vervagen.

Op de vraag op welke dag in de week de deelnemers zich er het meest aan ergerden single te zijn, bleken zoals verwacht de weekenddagen hoog te scoren. Onder de mannen bleek dat de maandag en de woensdag ook hoger scoorden. Wellicht zijn dit momenten waarop mannen tijdens het werk dagdromen over een partner? Een gezellig weekend met vrienden (en hun partners) is immers voorbij en de werkweek is weer begonnen, of het begin van het weekend is weer in zicht op de lange woensdagmiddag.

Toen we de deelnemers vroegen wat zij nog meer wensten als single, bleek dat een groot deel (62%) het idee van een nationale ´single dag´ leuk vonden. Ook ´single events´ vielen in de smaak. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het bijwonen van een concert waar alleen singles toegang tot krijgen; dit is toch een perfecte plek om een potentiële partner te ontmoeten?

Andere zaken zoals bijvoorbeeld het creëren van parkeerplaatsen voor singles (44%) of aparte lounge gedeeltes in cafés (53%) scoren niet erg hoog. Misschien dat singles zich hierdoor wel erg gestigmatiseerd voelen? Het is natuurlijk ook wel een ander verhaal wanneer u alleen met singles bij een leuk concert bent of in een restaurant vol met koppels en u zou alleen in het ´single hoekje´ zitten.

Na het lezen van bovenstaande resultaten kunnen we dus stellen dat singles zich het meest ergeren aan het betalen van belasting en verzekeringen. Helaas komen we hier niet onderuit. Bedenk wel dat vele singles zich hieraan storen en dat u dus lang niet de enige bent. Daarnaast slaat u twee vliegen in een klap wanneer u een leuke partner vindt: Én lagere belastingskosten én minder dagdromen tijdens werkuren!

ELITEDATING 2013
Heeft u vragen of opmerkingen? Richt u deze dan aan [email protected].

Over de auteur: EliteDating Redactie

Dit artikel is voor u geschreven door de redactie van EliteDating.

Bekijk meer artikelen geschreven door de EliteDating Redactie