De do’s en don’ts in het online datingprofiel

online dating profiel elitedating

De 5 grootste afknappers voor het online dating profiel

Leugens hebben korte benen

• Een recente studie onthult wat de do’s en don’ts zijn bij het invullen van een online datingprofiel.
Taalfouten en seksuele toespelingen blijken grote afknappers te zijn in het online datingprofiel.

‘Mijn auto, mijn huis aan de zee, mijn jacht.’ We hebben de neiging alleen positieve eigenschappen en activiteiten te delen op datingsites om de beste versie van onszelf in de spotlights te zetten. Waarom zou je een potentiële match moeten vertellen over je excessieve haargroei op je rug of over het feit dat je met gemak een pot pindakaas per dag leeg lepelt? Als iedereen dat soort dingen zou onthullen, dan zouden we allemaal single zijn…

Maar, hoe ver kun je gaan? Welke waarheden worden het meest verfraaid online? En wat zijn de absolute No-Go’s als het om online dating profielen gaat? Volgens de deelnemers van de laatste enquête van datingsite ELITEDATING zijn er enkele veel voorkomende fouten op online dating profielen die echt niet kunnen.

Wat trekt de aandacht?

De belangrijkste factoren waar we naar kijken als we een online datingprofiel beoordelen zijn de foto (87%), leeftijd (87%), beroep (55%), activiteiten (45%) en slechtegewoontes (28%). En dit is ook precies de informatie die volgens de ondervraagde singles het meest geïdealiseerd wordt op het profiel.

Waar beoordeel je een profiel op?

Welke informatie wordt het meest geïdealiseerd?

1. Foto 87%

1. Foto 66%

2. Leeftijd 87%

2. Actviteiten 55%

3. Beroep 55%

3. Leeftijd 36%

4. Activiteiten 45%

4. Slechte gewoontes 31%

5. Slechte gewoontes 36%

5. Beroep 28%

Hoewel 79% van de deelnemers gelooft dat mensen de neiging hebben om de waarheid online te verbloemen, verklaart de overgrote meerderheid (80%) dat ze nog nooit hebben geprobeerd een betere versie van zichzelf te schetsen op hun online profiel.

De No-Go’s voor online dating profielen

Meer dan de helft van de respondenten ergert zich het meest aan taalfouten: 55% zegt spel- of grammaticale fouten de grootste afknapper te vinden in een online datingprofiel. Ook seksuele toespelingen (51%) en narcistische uitspraken (49%) worden niet op prijs gesteld door Nederlandse singles. In de foto selectie is het belangrijk de focus op de persoon te leggen: zonnebrillen, groepsfoto’s en feestfoto’s worden niet gewaardeerd.

top profielfoto fouten elitedating

91% van de ondervraagden is het erover eens dat ‘Mensen zich altijd van hun beste en meest gewenste kant willen laten zien, zowel online als offline.’ Net als bij een sollicitatiegesprek of een eerste date zijn mensen geneigd goede kwaliteiten te overdrijven en slechte eigenschappen achterwege te laten.

Eerlijkheid duurt het langst.

Sommige personen gebruiken de anonimiteit van de online dating wereld echter om een betere versie van zichzelf te creëren- iemand die ze altijd al hadden willen zijn. Hier schiet men zowel in de virtuele als in de offline wereld weinig mee op. De waarheid komt uiteindelijk boven water en dan blijkt men weinig vergevingsgezind te zijn: ruim 62% van de ondervraagden zou geen relatie met iemand kunnen hebben die zijn/haar persoonlijke profiel verfraaid heeft.

Over de auteur: EliteDating Redactie

Dit artikel is voor u geschreven door de redactie van EliteDating.

Bekijk meer artikelen geschreven door de EliteDating Redactie