Ouder of jonger? Nederlandse singles onthullen ideale leeftijd partner

leeftijdsverschil ideale partner elitedating.nl
  • Een studie gebaseerd op de antwoorden van bijna een half miljoen gebruikers van datingsite ELITEDATING onthult de ideale leeftijd van een partner voor mannen en vrouwen.
  • Zowel mannen als vrouwen blijken de voorkeur te geven aan een jongere partner.
  • Mannen zoeken een partner van gemiddeld 6 of 7 jaar jonger, bij vrouwen is dit 1 of 2 jaar.

Singles onthullen de ideale leeftijd van een partner

Zowel mannen als vrouwen blijken de voorkeur te geven aan een partner die een paar- of veel- jaar jonger is. Een recente studie van ELITEDATING analyseert de anonieme data van 495.062 gebruikers over de ideale leeftijd van hun toekomstige partner. Niet alleen beroemdheden als Madonna kiezen voor een jonge minnaar; de trend lijkt zich uit te breiden naar mensen die geen deel uit maken van de glitter en glamour van Hollywood.

De resultaten worden bevestigd door een eerdere enquête van ELITEDATING, waarbij 45% van de ondervraagden van mening was dat er geen taboe bestaat op leeftijdsverschillen in een relatie. 30% gaf aan dat de grens bij een leeftijdsverschil van vijftien jaar ligt.

Bovenstaande infographic bevestigt het stereotype dat oudere mannen liever een jonge vrouw willen als partner, maar laat ook zien dat vrouwen steeds vaker voor een jongere man gaan.

Mannen beginnen vanaf hun 30e hun voorkeur voor jongere vrouwen te ontwikkelen, met een gemiddelde van minstens vijf jaar verschil. Als ze de veertig passeren loopt het gewenste leeftijdsverschil op tot zes jaar en tegen de tijd dat ze de vijftig bereiken neemt dit toe tot zeven jaar. De meest pretentieuze singles zijn echter de 70 plussers, die bevestigen dat hun ideale vrouw acht jaar jonger zou moeten zijn.

Ook de vrouwelijke singles hebben graag een jongere partner aan hun zijde. Hoewel het voor vrouwen onder de 30 niet uitmaakt of hun vriend ouder of jonger is, is de droompartner van vrouwen die de dertigjarige leeftijd bereikt hebben een paar jaar jonger. Voor dames tussen de 30 en 50 jaar is een jaar jonger voldoende, terwijl vrouwen tussen de 50 en 70 tevreden zijn met twee jaar verschil. De oudste vrouwen zijn het meest veeleisend: de groep van 70 plussers heeft een voorkeur voor een man van minstens drie jaar jonger.

Over de auteur: EliteDating Redactie

Dit artikel is voor u geschreven door de redactie van EliteDating.

Bekijk meer artikelen geschreven door de EliteDating Redactie