Waar wonen de meest sexy singles van Nederland?

meest sexy singles nederland elitedating

Berlijn, 11.03.2015Spiegeltje spiegeltje aan de wand, wie is het mooiste van het land? Uit de data van bijna 350.000 geregistreerde leden van ELITEDATING.nl, blijkt dat Utrecht de stad is waar de meest sexy singles wonen. Den Haag en Rotterdam in Zuid-Holland volgen op nummer twee en drie, terwijl in het Noorden alleen Groningen een plekje in de top 10 weet te veroveren. Singles uit Amsterdam blijven achter op de 62e plek.

Datingsite ELITEDATING toont gegevens van 343.905 singles over het niveau van “fysieke aantrekkelijkheid”, oftewel het niveau van charme en begeerlijkheid dat ze toegeven te bezitten.

De Amsterdammers blijken minder zelfverzekerd te zijn dan hun reputatie doet vermoeden. Opvallend is dat Amsterdam, als enige stad in de Randstad, niet eens in de top 10 staat van de meest sexy steden in Nederland. Amsterdamse singles ranken zichzelf slechts op de 62e plek. Onzeker of verrassend bescheiden?

De Utrechters daarentegen blijken juist minder terughoudend te zijn dan aanvankelijk gedacht werd. Hoewel burgemeester Van Zanen in zijn nieuwjaarstoespraak nog verklaarde dat ‘Utrechters een tikkeltje te bescheiden zijn over hun eigen stad’, zijn ze dat niet in de beoordeling van hun eigen uiterlijk. Inwoners van de Domstad geven hun uiterlijk het hoogste cijfer van alle Nederlanders.

(Boven op) de Dom vs. (O, o) Den Haag

Waar de mannen uit Utrecht graag in de spiegel kijken, zijn het bij de vrouwen vooral de Hagenaren. Zoals de De Regâhs in 2008 al zongen: de allermooiste van de hele wijde wereld zijn de meisjes uit Den Haag. De meisjes uit Den Haag ranken zichzelf eerste in termen van aantrekkelijkheid.

Hoe rijker, hoe aantrekkelijker?

In de rijkste gemeenten- Utrecht, Noord- en Zuid-Holland- blijken de meest aantrekkelijke mensen van Nederland te wonen. Bestaat er een relatie tussen de sociale status en fysieke aantrekkelijkheid? Wat bevestigd kan worden uit de verzamelde data, is dat burgers met het hoogste inkomen zichzelf als aantrekkelijker beschouwen dan diegene met een lager salarisniveau.

Wat betreft de steden die op de laagste posities staan: de singles uit Vlissingen, Gouda en Wageningen zijn het meest kritisch op zichzelf.

*De statistieken betreffen de zelfbeoordeling van “aantrekkelijkheid” door de leden van ELITEDATING, waarbij een beoordelingschaal van 0 tot 7 wordt gebruikt.

Over de auteur: EliteDating Redactie

Dit artikel is voor u geschreven door de redactie van EliteDating.

Bekijk meer artikelen geschreven door de EliteDating Redactie