Hoe vieren singles Oud & Nieuw?

Oud & Nieuw voor singles

Single met Oud & Nieuw maar klaar voor de liefde in 2015!

Berlijn 18.12.2014- Oud & Nieuw is traditioneel de tijd dat we het oude vaarwel zeggen, het nieuwe verwelkomen en moedige voornemens opstellen die we streven waar te maken. Hoe beleven de Nederlandse singles een van de meest gevierde dagen van het jaar? Lees hier de resultaten van de enquête ‘Single met Oud & Nieuw’ van datingsite ELITEDATING waarin de wensen van singles omtrent de jaarwisseling worden onthuld.*

Nieuw jaar, nieuwe start. Lidmaatschappen voor de sportschool gaan als warme oliebollen over de toonbank, weegschalen worden in huis gehaald, alcohol en sigaretten de deur uit gegooid. Een nieuw hoofdstuk in ons leven; het nieuwe jaar wacht op ons met tal van kansen en mogelijkheden in het verschiet. Deze laatste dag van het jaar kan zorgen voor gemengde gevoelens van melancholie en plezier: terugblikken op een jaar dat is voorbijgegaan en vooruitkijken op een nieuw jaar.

Op zoek naar de liefde

Hoewel ruim de helft van de single mannen en vrouwen nog niet hebben besloten hoe ze de laatste dag van 2014 gaan doorbrengen, hebben ze wel onthuld hoe ze het graag zouden willen vieren. 17% van de singles geeft de voorkeur aan een diner bij vrienden thuis, terwijl 23% de avond het liefst dansend doorbrengt op een feestje. Voor de meerderheid van de singles zou de perfecte oudejaarsavond echter bestaan uit een romantische date: 55% zou het liefst de avond doorbrengen met een speciaal persoon.

Hoewel de mannen meer van comfort houden, gaan de dames liever voor een chiquere outfit. Ruim de helft van de mannen trekt het liefst een spijkerbroek en comfortabele schoenen aan, terwijl de vrouwen kiezen voor een elegantere look met jurk en hoge hakken (48%). Gehuld in een comfortabel pak dineert de meerderheid van de mannen het liefst aan het gourmetstel (34%), terwijl de vrouwen liever van een culinair hoogstandje genieten als kaviaar of oesters.

Eenzaamheid

Op de vraag “Voel je je eenzamer met Oud & Nieuw wanneer je single bent?” antwoordden 71% van de ondervraagden ja. Door de sociale druk die op deze avond staat worden gevoelens van eenzaamheid versterkt. Maar gelukkig is er ook reden voor optimisme: 67% van de ondervraagde bevestigden dat Oud & Nieuw een uitstekende gelegenheid is om andere singles te ontmoeten. Ook in het nieuwe jaar is er goede hoop: verliefd worden staat voor zowel mannelijke als vrouwelijke singles bovenaan het lijstje van goede voornemens voor 2015.

* Enquête onder 356 leden van ELITEDATING.nl; 54% vrouwen, leeftijd: 18-60 jaar.

Over de auteur: EliteDating Redactie

Dit artikel is voor u geschreven door de redactie van EliteDating.

Bekijk meer artikelen geschreven door de EliteDating Redactie