De acceptatie van alcoholgebruik

acceptatie alcoholgebruik door verschillende nationaliteiten

Berlijn, 16 september 2011 – Morgen opent het Oktoberfest weer de poorten voor miljoenen bezoekers. Mensen uit alle hoeken van de wereld zullen samen de bierpul heffen. Het Oktoberfest is niet alleen een ideale gelegenheid om te feesten, maar ook om te flirten. ELITEDATING analyseerde in welke mate verscheidene nationaliteiten het alcoholgebruik van de partner waarderen. Wat blijkt? De Nederlanders vinden een glaasje drinken zeker geen taboe!

Morgen gaat in München 16 dagen lang het dak eraf en maken zo’n 6 miljoen mensen o.a. uit Nederland, er een groot feest van. De 60.000 hectoliter bier leidt tot de nodige toenaderingspogingen van mannelijke en vrouwelijke bezoekers. Een analyse van de ELITEDATING-databese toont echter aan, dat flirten op het eerste gezicht bij sommige nationaliteiten beter lijkt te verlopen zonder alcohol in het bloed. ‘Wij willen de verschillen tussen landen over de opvatting van alcoholgebruik belichten. Vooral met het oog op de zoektocht naar een parter’, aldus psycholoog Daniel Nitschke van ELITEDATING.![endif]-->!--[if>

Op basis van meer dan 20.000 ELITEDATING leden per land, is geanalyseerd in hoeverre een partner wordt geaccepteerd die meerdere keren per week alcohol drinkt. De Nederlanders lijken hun imago als liberaal volk waar te maken en zijn het meest tolerant: 58% van de mannen en 53% van de vrouwen geven aan dat zij uitstekend met een partner kunnen leven die regelmatig drinkt. Ook de Zwitsers, Italianen en Spanjaarden lijken inschikkelijk te zijn. De Polen en Russen stellen het echter minder op prijs wanneer hun geliefde meerdere malen per week naar de fles grijpt. In alle landen geven meer mannen aan dat zij regelmatig alcohol drinken. Tegelijkertijd zijn zij ook toegeeflijker wat betreft het alcoholgebruik van hun toekomstige partner.

Op het eerste gezicht neemt de Nederlander het minste aanstoot aan een partner die regelmatig drinkt, in tegenstelling tot de Russen en Polen, wat enigszins verwonderd. Een Duitse analyse maakt echter duidelijk dat de hoeveelheid alcohol die wordt verbonden aan ‘meerdere keren per week alcohol drinken’ per persoon en nationaliteit kan verschillen. Hoogopgeleiden drinken bijvoorbeeld vaak meerdere keren per week een glas alcohol, maar zij doen dit wel met mate. „Hoger opgeleide mensen denken waarschijnlijk eerder aan een of twee glazen wijn bij het eten wanneer zij aangeven regelmatig te drinken. De resultaten van het onderzoek moeten dus in de maatschappelijke context worden gezien’, verklaart Nitschke.

Verschillende drinkculturen hebben vermoedelijk invloed op het onderzoek. In West-Europese landen is het niet ongewoon om dagelijks een matige hoeveelheid alcohol te drinken. In Oost-Europese landen wordt regelmatig drinken eerder geassocieerd met veel drinken. Wellicht reageert men in die landen dan ook negatiever op regelmatig alcoholgebruik van een potentiële partner.

Mannen
Vrouwen
Nederland
57,6%
Nederland
52,3%
Zwitserland
35,7%
Italië
32,5%
Italië
34,7%
Zwitserland
27,2%
Spanje
33,6%
Spanje
24,5%
Oostenrijk
23,9%
Zweden
20,4%
Zweden
23,6%
Duitsland
17,4%
Duitsland
23,4%
Oostenrijk
16,7%
Turkije
21,2%
Turkijke
15,0%
Frankrijk
18,1%
Frankrijk
14,5%
Rusland
13,1%
Polen
6,4%
Polen
11,8%
Rusland
5,8%

In de tabel staat in welke mate mannen en vrouwen in de verschillende landen een partner zouden accepteren die meerdere malen per week alcohol drinkt.

Over ELITEDATING:

ELITEDATING richt zich op singles die op zoek zijn naar een serieuze relatie. De basis van ELITEDATING’s matching- methode ligt in de wetenschappelijke persoonlijkheidstest, bestaande uit ruim 280 vragen. Op basis van de resultaten, demografische gegevens en persoonlijke voorkeuren kan ELITEDATING singles koppelen met een vooruitzicht voor een succesvolle relatie. De leden krijgen passende partnervoorstellen en hebben vervolgens de mogelijkheid om de ander stap voor stap te leren kennen. Elk profiel wordt handmatig gecontroleerd, zodat ELITEDATING kwaliteit kan garanderen.

Avatar

Over de auteur: EliteDating Redactie

Dit artikel is voor u geschreven door de redactie van EliteDating.

Bekijk meer artikelen geschreven door de EliteDating Redactie