Het EK zet de liefde niet buitenspel!


Berlijn – Amsterdam, 20.06.2012 – Ondanks dat Nederland zich helaas niet heeft kunnen kwalificeren voor de kwartfinales, leeft het EK bij velen nog steeds volop en is het vaak gespreksonderwerp nummer één. Als het op voetbal aankomt, en in het bijzonder op de Europese Kampioenschappen, heersen er een aantal clichés. Plotseling zijn de ogen van de mannen alleen maar gericht op de, in shorts en scheenbeschermers gehulde, spelers die met zijn allen achter de bal aanrennen. En de vrouwen zullen de voetbalgekte waarschijnlijk nooit helemaal begrijpen. Net voor het begin van het EK, heeft ELITEDATING 264 mannen en vrouwen uit Nederland en België naar hun mening gevraagd aangaande diverse voetbal onderwerpen. Ondanks het plezier dat het EK voor velen brengt, kan het ook voor zwaardere tijden op het liefdesfront zorgen…

Geen rode kaart voor de liefde!

Wonder boven wonder blijkt het best mee te vallen met de voetbalobsessie van de mannen! Maar liefst 76% van de mannen verkiest een romantisch avondje met zijn potentiële vriendin boven het kijken naar een belangrijke voetbalwedstrijd. Dus single dames wees gerust; er bestaat een grote kans dat jullie toekomstige partner niet aan de buis gekluisterd zit bij elke wedstrijd! Ook met het inlevingsvermogen van de vrouwen lijkt het tamelijk gunstig gesteld en geeft slechts 13% aan beledigd te zijn wanneer hun partner hun dinerafspraakje af zegt omdat er een belangrijke voetbalwedstrijd is. Mannen en vrouwen lijken wat dit betreft dus behoorlijk tolerant te zijn tegenover elkaar!

Bij de meeste mannen is voetbal een relatief belangrijke factor in hun leven. Slechts één derde geeft aan dat het geen prominente rol speelt, bij de overige 67% is dit wel het geval. Ook de Nederlandse en Belgische vrouw volgt de wedstrijden van het EK redelijk graag, al is het voor de meesten (45%) alleen een goede reden om gezellig samen te komen met hun vrienden. Eén vijfde geeft aan de wedstrijden graag te zien omdat ze geïnteresseerd zijn in het spel zelf. 32% van de dames zegt niets te maken te willen hebben met het EK en houdt zich liever bezig met niet aan voetbal gerelateerde zaken.

Hollandse kaaskoppen en exotische adonissen.

Ook hebben we de respondenten gevraagd naar de aantrekkelijkheid en competentie van diverse spelers. Hier bleken de meningen tussen beide geslachten nogal over te verschillen. De Argentijnse Lionel Messi, volgens sommigen de beste speler ter wereld, scoort ook in deze enquête hoog en staat met 87% bovenaan de lijst van meest bekwame voetballers. Echter geeft maar 34% van de vrouwen aan met hem op date te zouden willen. Ook de Hollanders Arjen Robben en Rafael van der Vaart worden goed beoordeeld door de mannelijke deelnemers. De dames geven daarentegen de voorkeur aan de wat exotischer uitziende spelers zoals Iker Casillas en Cristiano Ronaldo. De Duitsers scoren minder hoog op beide vlakken en Lukas Podolski bungelt onderaan de lijst bij zowel de mannen als de vrouwen.

Een derde de deelnemers was van mening dat Nederland dit jaar Europees Kampioen zou worden. Aangezien dit helaas niet meer tot de mogelijkheden behoort, hebben de Nederlanders en Belgen nu het meeste vertrouwen in het team van Duitsland en Spanje. Ondanks de nederlaag van Oranje afgelopen zondag, belooft het verloop van het EK hoe dan ook heel spannend te worden!

Over ELITEDATING:
ELITEDATING richt zich op singles die op zoek zijn naar een serieuze relatie. De basis van ELITEDATING’s matching- methode ligt in de wetenschappelijke persoonlijkheidstest, bestaande uit ruim 280 vragen. Op basis van de resultaten, demografische gegevens en persoonlijke voorkeuren kan ELITEDATING singles koppelen met een vooruitzicht voor een succesvolle relatie. De leden krijgen passende partnervoorstellen en hebben vervolgens de mogelijkheid om de ander stap voor stap te leren kennen. Elk profiel wordt handmatig gecontroleerd, zodat ELITEDATING kwaliteit kan garanderen.
Met meer dan 12 miljoen leden is ELITEDATING het snelst groeiende online relatiebemiddelingsbureau van Europa. Het bedrijf werd opgericht in Duitsland in 2008 en verspreidde zich binnen twee jaar naar 12 andere Europese landen. In mei 2010 werd ELITEDATING Nederland en iets later België gelanceerd.

Avatar

Over de auteur: EliteDating Redactie

Dit artikel is voor u geschreven door de redactie van EliteDating.

Bekijk meer artikelen geschreven door de EliteDating Redactie