Eenzaamheid onder ouderen

Met de kerst periode zijn veel ouderen helaas alleen. Tijden de feestdagen is het gevoel van eenzaamheid nog sterker voor veel ouderen. Daarnaast is het voor steeds meer ouderen moeilijker om een kerstdiner of een ander uitje met kerst te kunnen veroorloven. Het Nationaal Ouderenfonds wil deze eenzaamheid tegengaan en organiseert jaarlijks diverse activiteiten met kerst. Met deze diverse activiteiten slaagt het Ouderenfonds erin om duizenden ouderen een fijne kerst te bezorgen. Dit geweldige initiatief om de eenzaamheid te bestrijden wil ELITEDATING natuurlijk graag ondersteunen.

Het Nationaal Ouderenfonds

Het Ouderenfonds organiseert al sinds 2002 Kerstdiners in heel Nederland. Ouderen krijgen een krijgen een volledig verzorgde avond aangeboden, waarvan zei met anderen mensen uit de buurt kunnen genieten.

Ieder jaar laten de ouderen merken zo`n avond veel voor ze betekent. Zo verwoordde een van de gasten haar blijdschap: “Ik vond het heerlijk erbij te zijn, ik heb echt een schitterende avond gehad waar ik nog lang op kan teren.”

“We gaan zeker nog eens afspreken”

Een ander prachtig voorbeeld is mevrouw Gaasteren(84 jaar), ze was vorig jaar aanwezig bij een van de Kerstdiners van het nationaal ouderenfonds. “Ik vond het echt geweldig dat ik uitgenodigd was voor een Kerstdiner. Ik heb geen kinderen en mijn man is overleden. Ik zag echt op tegen de feestdagen. Bij het Kerstdiner werden we in de watten gelegd met heerlijk eten en er zong een groot koor. Ik kwam nog een vriendin van vroeger tegen die ik uit het oog verloren was, we gaan zeker nog eens afspreken!”

Kerstdiner

Deze prachtige actie heeft ons geïnspireerd om nog kort voor de Kerst een donatie te doen om het Ouderenfonds te ondersteunen. ELITEDATING schenkt het ouderenfonds 1000,- euro voor het Kerstdiner voor eenzame ouderen.

Avatar

Over de auteur: EliteDating Redactie

Dit artikel is voor u geschreven door de redactie van EliteDating.

Bekijk meer artikelen geschreven door de EliteDating Redactie