Kerstdiner groot succes!

Het was een bijzonder geslaagde Kerstactie, een diner voor eenzame ouderen. Er is inspanning en motivatie voor nodig om zoiets mogelijk te maken. Het Ouderenfonds heeft dit prachtige initiatief genomen en organiseerde dit jaar voor de negende keer een kerstdiner. Er is keihard gewerkt door meer dan duizend vrijwilligers om alles te regelen voor de ouderen. Ook hebben vele particulieren en bedrijven gedoneerd aan het ouderenfonds, waaronder ook ELITEDATING, om deze kerstdiners mogelijk te maken.

De ouderen, waar het écht om draaide, hebben genoten, nieuwe contacten opgedaan en zich gesteund gevoeld.

Recordaantal kerstdiners

Dit jaar is er een record aantal kerstdiners georganiseerd door het Nationaal Ouderenfonds om eenzame ouderen, die anders met de feestdagen dreigden te worden vergeten, een warm kerstdiner te geven tijdens de koude feestdagen. Door het grote succes van de voorgaande jaren is het aantal kerstdiners uitgebreid van 35 naar maar liefst 40 locaties waar door het hele land kerstdiners worden georganiseerd.

Jan Romme, de directeur van het Ouderenfonds vertelt: “Wij zijn uiteraard heel blij met deze ontwikkeling”. “Juist met de kerstdagen voelen veel ouderen zich vaak erg eenzaam. Met de kerstdiners geven wij ze een heerlijk avondje uit.”

Slowdaten

Met de kerstdiners kregen de ouderen de kans om een mooie vriendschap of wie weet zelfs een liefdesrelatie te vinden. Zo werden er zogenoemde slowdates georganiseerd.

Tijdens de maaltijden werden er kaartjes uitgedeeld, waarop mensen die een klik met elkaar voelen, hun adresgegevens kunnen uitwisselen. Veel van deze ouderen hebben erg weinig sociale contacten en op deze manier krijgen ze de kans om een vriendschap of misschien wel meer te vinden.

“Ik ben al 30 jaar alleen en heb nog nooit zo`n gezellig Kerstdiner meegemaakt”

Er zijn vele hartverwarmende en ontroerende reacties binnen gekomen van de gasten van het kerstdiner. Twee mooie voorbeelden hiervan zijn mevrouw de Vos en mevrouw de Rooij:

Mevrouw de Vos uit Purmerend belde het Ouderenfonds speciaal op: “Ik vond het zo fijn dat ik was uitgenodigd. Ik ben al 30 jaar alleen en heb nog nooit zo`n gezellig Kerstdiner meegemaakt. Ik keek er al dagen naar uit en het was echt heerlijk met al die mensen uit de buurt. Bedankt voor alles.”

Mevrouw de Rooij vertelt: “Ik vond het zo leuk dat ik naar het Kerstdiner mocht. Ik ben vorig jaar verhuisd naar een flatje, want ik ben sinds 3 jaar weduwe. Ik ken nog niet zoveel mensen in de buurt dus toen ze me vroegen of ik naar het Kerstdiner in Breukelen wilde, heb ik meteen ja gezegd. Ik heb wel een zoon, maar hij woont wat verder weg. Ik zie hem dus helaas niet zo vaak, maar zo gaan die dingen. Deze avond is echt heerlijk. Lekker eten en die kindertjes die optraden met hun viool, dat vond ik zo schattig. Een leuk idee ook dat die kaartjes uitgedeeld werden om je adres op te schrijven en uit te wisselen met je buurvrouw. Ik heb dat meteen gedaan met mevrouw van Dijk!”

In 2012 organiseert het ouderenfonds weer kerstdiners!

Avatar

Over de auteur: EliteDating Redactie

Dit artikel is voor u geschreven door de redactie van EliteDating.

Bekijk meer artikelen geschreven door de EliteDating Redactie