Willen mannen alleen nog maar een jongere vrouw?

Leeftijdsvoorkeur bij het zoeken naar een partner.

“Het cliché dat oude mannen alleen jonge vrouwen willen.”

Amsterdam – Berlijn, 5 september 2012 – Wat de meerderheid beweert, hoeft nog niet altijd waar te zijn. Een onderzoek, dat recentelijk werd uitgevoerd door ELITEDATING, weerlegt het cliché dat oudere mannen enkel op zoek zijn naar jongere vrouwen. In het onderzoek, waarbij meer dan 189.000 anonieme profielen uit Europa werden geanalyseerd, blijkt dat mannen boven de 60 jaar een nieuwe partner zoeken die hooguit tien jaar jonger is.

Het online dating platform ELITEDATING heeft de leeftijdsvoorkeuren van 189.383 partnerzoekenden geanalyseerd. Het cliché dat oude mannen alleen op zoek zijn naar jonge vrouwen kon daarmee niet bevestigd worden.

Hoe jonger de man, des te ouder de vrouw mag zijn

De gemiddelde man boven de 60 jaar beperkt zijn zoektocht naar vrouwen die minstens één jaar en maximaal 10,5 jaar jonger zijn dan hijzelf. Voor hem is een oudere vrouw eigenlijk geen optie, maar ook wil hij geen veel jongere meid. Nederlandse en Belgische mannen hebben dezelfde voorkeur. Zij wensen dat hun partner eigenlijk niet ouder is en maximaal 11 jaar jonger, zo bleek uit 12.172 anonieme profielen.

Bij de jongere mannen ligt de gewenste leeftijdsgroep beduidend hoger. Gemiddeld accepteren Europese mannen tussen de 18 tot 29 jaar een partner die 3,7 jaar ouder is. In principe geldt dus; hoe jonger de man, hoe ouder de vriendin mag zijn. Dit geldt ook voor de Nederlandstalige mannen. Uit 20.526 anonieme profielen bleek dat zij een partner prefereren die maximaal drie jaar ouder is.

Hoe rijper de vrouw, des te jonger de man mag zijn

Europese vrouwen boven de 60 jaar accepteren een partner die maximaal tussen de zes jaar ouder en 4,4 jaar jonger is dan zijzelf. Bij Nederlandse vrouwen is het net andersom: 9592 anonieme profielen geven aan dat de man zes jaar jonger mag zijn, maar maximaal vier jaar ouder. Bij Europese vrouwen tussen de 18 en 29 jaar ligt de leeftijd van een potentiële partner, gemiddeld genomen, aanzienlijk hoger. Mr. Right mag van hun hoogstens 7,2 jaar ouder zijn. Bij ons is dat bijna hetzelfde: op 32.915 profielen werd aangegeven dat de man maar zes jaar ouder mag zijn.

Dr Wiebke Neberich, ELITEDATING psychologe, vatte deze resultaten samen:
“Deze gegevens tonen aan dat de voorkeur voor jongere partners toeneemt – zowel bij mannen als bij vrouwen. De tolerantie voor oudere partners neemt vooral bij mannen af naarmate ze ouder worden. De mannen van gemiddelde leeftijd ontkennen het cliché dat oudere mannen uitsluitend op jongere vrouwen vallen. Integendeel, de gegevens laten niet alleen een vergelijkbare trend zien bij de vrouwen, maar vooral ook dat die mensen die geïnteresseerd zijn in een serieuze lange termijn relatie, op zoek zijn naar een partner met een ongeveer vergelijkbare levenservaring.”

ELITEDATING redactie 2012
Heeft u vragen of opmerkingen? Richt u deze dan aan [email protected]

Avatar

Over de auteur: EliteDating Redactie

Dit artikel is voor u geschreven door de redactie van EliteDating.

Bekijk meer artikelen geschreven door de EliteDating Redactie