Dat is een afknapper!

wat vinden vrouwen een afknapper

Koppigheid, luiheid, afstandelijkheid… Iedereen kent afknappers en ze kunnen een relatie of date behoorlijk in de weg staan. Wat zorgt bij de Nederlanders voor irritatie en ergernissen in de liefde? ELITEDATING onderzocht dit aan de hand van de gegevens van 108.935 mannelijke en 94.879 vrouwelijke ELITEDATING-leden uit elf Europese landen.

Weinig gevoel voor humor valt bij vrouwen niet in de smaak

De Nederlandse vrouwen houden van lachen! 77% vindt het een afknapper wanneer een partner in hun ogen geen gevoel voor humor heeft. Bent u geen grappenmaker? Misschien kunt u dan meer liefdesgeluk vinden in het zonnige Spanje. Bijna de helft van de Spaanse vrouwen geeft aan dat zij een gebrek aan humor geen absolute no-go vindt.

59 % van de Nederlandse vrouwen wenst daarnaast een partner die compromisbereid is. Met koppigheid komt een man niet ver! 63% van de Italiaanse dames kan wel tegen een dwarse partner.

U rookt? Dat wordt door 40 % van de vrouwen niet in dank afgenomen. Alcoholconsumptie zorgt daarentegen voor minder problemen. 84 % van de Nederlandse vrouwen geeft aan dat zij het prima vinden wanneer hun partner regelmatig alcohol drinkt. De Turkse vrouwelijke ELITEDATING-leden (58 %) hebben daar bijvoorbeeld een stuk meer moeite mee.

wat vinden mannen een afknapperMannen wensen geen koude kikker

71% van de Nederlandse mannelijke ELITEDATING-leden stellen lichamelijk contact erg op prijs in een relatie. De Oostenrijkers zijn de grootste knuffelaars: 81 % van hen hecht veel waarde aan de nabijheid van hun partner. Ook geestelijk willen de Nederlandse mannen zich met hun partner verbonden voelen. 58 % ervaart emotionele afstand als een ijskoude douche. Daarnaast houden de Nederlanders van een vrouw waarmee ze kunnen lachen: 69% vindt een humorloze partner geen pretje!

Wat is dan geen grote afknapper voor de mannen? 70% geeft aan dat hun partner af en toe best lui op de bank mag hangen. Een slome duikelaar kan best charmant zijn! De opleiding en het inkomen van een partner vindt slechts 2 % van de Nederlandse mannen belangrijk. Dat geldt ook voor Zweedse, Franse en Poolse mannen: er zijn blijkbaar andere zaken in een relatie die de aandacht vragen…

Als u maar trouw bent!

In Nederland hebben beide geslachten dezelfde afknapper op de eerste plaats staan: vreemdgaan! 87% van de vrouwen en 80 % van de mannen geeft aan ontrouw een ware no-go te vinden.

Daarnaast geldt voor zowel de Nederlandse man als vrouw dat het oog ook wat wil. 60% van de vrouwen en 67 % van de mannen vindt het belangrijk dat hun partner enige mate van sexappeal heeft. De Fransen nemen het minder nauw. Hoewel Parijs een beroemde modestad is, geeft slechts 42% van de vrouwen en 37 % van de mannen aan dat uiterlijk een grote rol speelt in de relatie.

U dient zich niet door al deze getallen uit het veld te laten slaan. Wat sommige mensen als een afknapper beschouwen, vinden anderen juist een prachtige, sexy of hilarische eigenschap!

De percentages zijn gebaseerd op een steekproef van 20.000 vrouwelijke en mannelijke ELITEDATING leden uit Nederland die zich tussen oktober 2010 en januari 2011 hebben aangemeld. Onderzoek is afgeleid van een internationaal onderzoek door ELITEDATING, op basis van gegevens van ruim 200.000 mannelijke en vrouwelijke leden. (Voor inzage gelieve contact op te nemen met [email protected])

November 2011 – www.elitedating.nl

Avatar

Over de auteur: EliteDating Redactie

Dit artikel is voor u geschreven door de redactie van EliteDating.

Bekijk meer artikelen geschreven door de EliteDating Redactie