Zowel mannen als vrouwen willen snel van hun vet af.

Plastische chirurgie

Berlijn, 23 januari 2013 – Singles staan vaak open voor plastische chirurgie. Uit onderzoek van online relatiebemiddelingsbureau ELITEDATING is gebleken dat liposuctie bovenaan op het verlanglijstje staat, gevolgd door facelifts. Als tijd en geld geen rol zouden spelen, zouden vrouwen tot wel drie keer meer onder het mes gaan dan mannen. Toch spreken de resultaten uit het onderzoek voor zich: plastische chirurgie wordt niet langer gedomineerd door vrouwen.

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand – vandaag de dag trekken ook steeds meer mannen hun uiterlijk in twijfel. Uit het onderzoek onder 713 singles bleek dat één op de drie mannen serieus een uiterlijke verfraaiing overweegt. Hoewel vrouwen toch al redelijk open staan tegenover plastische chirurgie, is van de mannen toch ook al 33% geneigd een operatie te ondergaan. De schoonheidsklassieker liposuctie is bij beide geslachten de onovertroffen favoriet, op de hielen gezeten door de facelifts.

Neuscorrecties en haartransplantaties zijn onder de mannen meer gewild dan onder de vrouwen: 15% van de ondervraagde heren zouden hun neus willen laten corrigeren of een haartransplantatie willen ondergaan.

Slanke vrouwen staan meer open voor plastische chirurgie. Slankere vrouwen neigen vaker (48%) onder het mes te gaan dan hun welgevormde vrouwelijke leeftijdsgenoten (40%) – ook op latere leeftijd. „Men gaat er vanuit dat deze vrouwen banger zijn om bij het ouder worden hun schoonheid te verliezen, dan de vrouwen die dit schoonheidsideaal nooit konden evenaren”, alvolgens ELITEDATING expert Lisa Voigt.

Ook sportiviteit en zelfvertrouwen spelen een rol in het verlangen naar plastische chirurgie: onsportieve vrouwen (26%) en vrouwen met een lagere zelfwaardering (33%) bewandelen de weg naar de ”Beauty-Doc” sneller dan anderen, wanneer zij hier tijd en geld voor hebben. Oorzaak hiervan is dat deze onsportieve vrouwen met een lagere zelfwaardering op dit moment last hebben van hun onzekerheden terwijl de slankere vrouwen op latere leeftijd pas onder het mes willen om zo aan hun schoonheidsideaal te kunnen blijven voldoen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Richt u deze dan aan [email protected].

Over de auteur: EliteDating Redactie

Dit artikel is voor u geschreven door de redactie van EliteDating.

Bekijk meer artikelen geschreven door de EliteDating Redactie