Het gedrag van singles op vakantie

vakantieliefde

Berlin, 31 juli 2013 – 95 procent van de singles in Nederland en België kan zich een vakantieliefde voorstellen. De meerderheid gelooft zelfs dat de mogelijkheid bestaat om tijdens een vakantie échte liefde te vinden. Dat kan worden opgemaakt uit een enquête* van ELITEDATING.nl in samenwerking met online platform voor privé-accommodaties Wimdu.nl, onder 120 alleenstaanden.

De vakantiebestemming van singles is…?

Een relaxte zonvakantie voornamelijk aan het zwembad of op het strand blijft een populaire keuze als vakantiebesteding, zeker onder single vrouwen; 36% kiest een strand- of zwembadbestemming om hun vakantie door te brengen. 30% van de single mannen kiezen instinctief voor een vakantie in de natuur en 25% in een andere avontuurlijke omgeving. Vermoedelijk heeft het verschil in bestemmingsvoorkeur invloed op de mate waarin singles liefde vinden op vakantie.

De situaties waar singles elkaar wel leren kennen

De georganiseerde tour en het strand/zwembad behalen een gedeelde eerste plaats als het gaat om de gelegenheid waar singles elkaar ontmoeten, beide 34%. De bronzen medaille gaat naar de bar- of clubsituatie om nieuwe mensen te ontmoeten met 22%.

Ook bij kennismakingsituaties kunnen we een onderscheid maken tussen mannen en vrouwen. Vooral mannen (30%) verkiezen uitgaan in clubs en bars als favoriete plek om nieuwe contacten op te doen, tegenover een kleine 12% van de vrouwen.

Flirtstrategieën van de Nederlandse single

De traditionele trends lijken zich voort te zetten als het om flirten gaat. Het merendeel van de mannen nodigt zijn flirtpartner uit voor een drankje of diner; 56%. Van alle ondervraagden zeggen ruim twee op de vijf singles deze methode te hanteren om een flirt te starten. Eten en drinken blijven hiermee de meest favoriete tactiek om je flirt beter te leren kennen. Op een tweede plaats komt een compliment maken en als derde is hulp aanbieden populair. Wil je origineel zijn? Probeer dan voorgaande methodes te vermijden.

Het overgrote deel van de singles blijkt open te staan voor een vakantieliefde. Opvallend is dat bijna alle ondervraagden geloven in echte liefde tijdens de vakantie, maar dat de helft nog nooit een vakantieliefde heeft gehad. De boodschap aan singles is duidelijk: Flirten op vakantie wordt beloond!

*De enquête is in juni 2013 afgenomen onder 120 leden van ELITEDATING, 48% daarvan was vrouw.

Heeft u vragen of opmerkingen? Richt u deze dan aan [email protected]


Klik op de afbeelding

om te vergroten.

Over de auteur: EliteDating Redactie

Dit artikel is voor u geschreven door de redactie van EliteDating.

Bekijk meer artikelen geschreven door de EliteDating Redactie