De dating tijdlijn – Wanneer de eerste keer…

Dating Tijdlijn

Berlijn, 30.11.2012 Daten is een thema waar we het maar niet genoeg over kunnen hebben. Maar sommige onderwerpen zijn nog altijd een beetje lastig te bespreken, en dan vooral wanneer. Daarom heeft ELITEDATING een onderzoek onder 478 Nederlandstalige personen uitgevoerd om te kijken wat de ideale dating tijdlijn is. Wanneer begin je bijvoorbeeld over kinderen of ga je voor eerst met iemand naar bed?

De eerste date?

Het meest essentiële bij de eerste date is natuurlijk de chemie. Zonder deze klik is er ook geen sprake van een tweede date, laat staan een dating tijdlijn. Om die reden zijn we bij dit onderzoek dan ook van dates met een positieve chemie uitgegaan, zodat we een goed overzicht hebben van het vervolg na een succesvolle eerste date.

De eerste keer…

Bij aanvang van de enquête hebben we de deelnemers gevraagd wanneer ze voor het eerst zouden gaan zoenen. Van de mannen gaf 43% aan dit op de tweede date te willen doen. De vrouwen deden dit met 38% . Met seks zijn we echter wat terughoudender: gemiddeld na 7 weken zijn de Nederlandstalige participanten bereid om met de ander naar bed te gaan. Toch geeft 38% van de mannen aan voor het eerst seks te willen hebben op de derde date. Dat resultaat was ons niet heel verrassend. Mannen staan er immers om bekend dat zij gewilliger zijn dan de vrouwen.

Het klikt!

De chemie is inmiddels zo aanwezig dat zo’n 40% van de mannen en 51% van de vrouwen tussen 1 en 3 maanden na de eerste date voor het eerst ‘ik hou van je’ zeggen. Opvallend is dat 48% van de heren dit zelfs eerder zeggen. Wellicht omdat zij minder waarde hechten aan de vier woorden of omdat zij dit met een totaal andere reden zeggen…

Over het krijgen van kinderen praat 36% tussen de 1 en 6 maanden, 42% doet dat zelfs al eerder. De reden hiervoor varieert natuurlijk per persoon. Zo zal de kinderliefhebber aan het begin al duidelijkheid willen hebben of hij of zij een potentiële ouder date, maar andersom zal iemand die geen kinderen wilt dit ook duidelijk willen maken.

Een echt koppel

Tussen 6 en 12 maanden wordt het dan toch echt serieus. Van de mannen is 56% in deze periode bereid om te gaan samenwonen tegenover 67% van de vrouwen. Toch lijkt een deel van de mannen hier eerder aan toe te zijn: 20% zou dit namelijk al eerder willen. Misschien denken mannen praktischer na dat het makkelijker en goedkoper is samen te wonen? Na 1 tot 2 jaar verwacht 64% van de vrouwen een aanzoek, terwijl een flink aantal van de mannen het ook leuk zou vinden ten huwelijk gevraagd te worden. Maar liefst 44% van de mannen verwacht dit dan ook in deze periode. En 31% verwacht dit zelfs eerder! Hoezo ‘vrouwen zijn serieuzer dan mannen’…

Voor meer resultaten van de enquête verwijzen we je naar de afbeelding.

ELITEDATING 2012
Heeft u vragen of opmerkingen? Richt u deze dan aan [email protected]
.

Over de auteur: EliteDating Redactie

Dit artikel is voor u geschreven door de redactie van EliteDating.

Bekijk meer artikelen geschreven door de EliteDating Redactie