Zorgt een hoger inkomen voor een hoger seksueel verlangen?

Samantha Jones: I can’t color enough, I would color all day every day… If I had my way, I would use every crayon in my box…
Carrie Bradshaw: We get it! You like to color…
(Sex and the City, 2008)

Misschien alleen herkenbaar voor de vrouwelijke lezers onder ons…

Berlijn, 14.11.2012. Een hoger inkomen is in veel situaties het resultaat van een goede studie en een voorwaarde voor een hogere sociale status. Het is algemeen bekend en begrijpelijk dat een hoger inkomen één van de meest invloedrijke criteria is bij het selecteren van een partner. Ceteris paribus: rijk is sexier dan arm.

Echter, hebben de rijkeren een groter verlangen naar seks dan de onbemiddelden? Het antwoord lijkt JA te zijn!

We hebben anoniem 20.000 persoonlijkheidstesten van Nederlandse ELITEDATING leden geanalyseerd, waarbij singles niet alleen een indicatie gaven van hun inkomen, maar ook de vraag beantwoordden ‘Ik heb een grote behoefte aan seksuele activiteit’ / ‘Ik heb een groot seksueel verlangen’. Dit werd aangegeven op een schaal van 7, waarbij 1 = zeer laag; 4 = enigszins en 7 = zeer hoog.

De figuur toont het percentage aan van degenen die een hoog seksueel verlangen hebben aangevinkt (antwoord 6 en 7) van elke inkomensgroep. Wat we zien: hoe hoger het inkomen, hoe hoger het aantal mensen met een hoog verlangen naar seks! Slechts 32% van de laagste inkomensgroep gaf aan een hoog seksueel verlangen te hebben, terwijl elk tweede persoon dit aangaf in de hoogte inkomensgroep.

Laten we eens even nadenken over dit resultaat… Hoe kan deze samenhang verklaard worden?
Een hoog inkomen verhoogt het gevoel van eigenwaarde: het hebben van een goede baan en veel geld verdienen maakt mensen trots op hun prestaties. Zij hebben waarschijnlijk steeds meer verantwoordelijkheden en kunnen dus meer luxe accessoires veroorloven. Ze krijgen meer aandacht en waardering van de mensen om hen heen en zijn dus zelfverzekerder tijdens sociale interacties. Om een lang verhaal kort te maken: een hoog inkomen zorgt voor een heel goed gevoel!

Een hoog inkomen verhoogt het verlangen naar seks: je goed voelen (slim, succesvol, aantrekkelijk) kan positieve effecten hebben op iemands libido. Het omgekeerde is aangetoond door vele klinische studies die depressies in verband brachten met een dalende libido. Dalende seksuele interesse wordt ook gezien als een symptoom van depressie (Beck-Depressions-Inventar, BDI).

Met dit in de gedachten zou het theoretische model er als volgt uitzien:
Hoog inkomen => hoge eigenwaarde => hoger seksueel verlangen. Dat wil zeggen, eigenwaarde zou de associatie moeten bemiddelen tussen inkomen en seksueel verlangen.

Dit is exact wat we hebben bevonden: inkomen verhoogt seksueel verlangen, wat grotendeels verklaard kan worden door het gevoel van eigenwaarde.

Nadere beschouwing

We hebben een uit 12 delen bestaande meting gedaan over het globale gevoel van eigenwaarde (Gebauer, Leary & Neberich, 2012) dat bestaat uit drie subschalen:
– Sociale gevoel van eigenwaarde meet hoe ‘ervaren’ men zichzelf vindt in sociale situaties
– Prestatie gevoel van eigenwaarde meet hoe competent en slim men zichzelf vindt
– Uiterlijk gevoel van eigenwaarde meet hoe aantrekkelijk men zichzelf vindt

Gevolgen

Men zou kunnen suggereren dat elke vorm van ‘zich sexy voelen’ het seksueel verlangen verhoogt. Hoe kunnen we dit resultaat gebruiken om onze dates of relatie te verbeteren? Indien u het seksuele verlangen van uw partner wilt verhogen, zorg dan dat hij of zij zich sexy en goed voelt! Veel gemeende complimenten zouden kunnen helpen. Denk simpelweg aan wat u aantrekkelijk vindt aan uw partner. Zijn/haar sociale vaardigheden? Zijn/haar slimme manier van denken? Zijn/haar mooie ogen? Door regelmatig uw partner te vertellen wat u geweldig vindt aan hem/haar, zal ongetwijfeld ook meehelpen 😉

ELITEDATING 2012
Heeft u vragen of opmerkingen? Richt u deze dan aan [email protected]
.

Avatar

Over de auteur: EliteDating Redactie

Dit artikel is voor u geschreven door de redactie van EliteDating.

Bekijk meer artikelen geschreven door de EliteDating Redactie