Hoe de inrichting van onze woning ons aantrekkelijker kan maken

no go's woning voor een date

Berlijn, 01.09.2015 – Een nieuwe enquête onder ruim 300 Nederlandse singles onthult wat singles echt denken wanneer ze voor het eerst het huis van hun date bezoeken.

Zo zou een op de twee singles afzien van een tweede date als de woning van een date hun niet bevalt. Dit blijkt uit een recente enquête, uitgevoerd door datingsite ELITEDATING en interieur design specialist Westwing. Uit het onderzoek blijkt onder meer welk soort inrichting het meeste indruk maakt op singles, waar ze op afknappen en wat de inrichting van je huis zegt over jou.

Zorg ervoor dat je alles in huis hebt (vooral in de keuken!)

Wie tot op heden nog geen geschikte partner heeft gevonden, moet zich afvragen of het geen tijd wordt om het huis een metamorfose te geven. Uit de enquête blijkt dat 20% van de singles op iemand zou kunnen vallen, alleen omdat ze een mooi appartement hebben. Dit betekent dat het essentieel is, voor degenen die aan het daten zijn, om ervoor te zorgen dat hun woning in topconditie verkeerd. Maar welke ruimte is het belangrijkst?

Het blijkt, dat als je indruk wilt maken op je grote liefde, je het best je inspanningen op de keuken kunt richten. Maar liefst een op de drie singles zegt zich aangetrokken te voelen tot iemand met een goed uitgeruste keuken. Het loont zich dus om de nieuwste groente & fruit juicer en high-end keukenapparatuur in huis te halen- althans, voor de liefde.

De volgende spullen worden als het meest aantrekkelijk beschouwd door Nederlandse singles:

1) Goed uitgeruste keuken
2) Familiefoto’s
3) Huisdieren
4) Muziekinstrument
5) Reisartikelen
6) Volle Boekenkast
7) Kunstwerken
8) Designermeubels
9) Zelfgemaakt spullen
10) Vintage of tweedehands meubels

 

Mannen en vrouwen verlangen naar verschillende dingen

Wil je als vrouw indruk maken op een nieuwe man in je leven? Onthoud dan goed: eenvoud is de sleutel tot succes. Voor de ondervraagde mannen was te veel cosmetica de grootste afknapper (22%), gevolgd door rommel en rondslingerende spullen (17%). Het bespelen van een muziekinstrument is daarentegen een groot pluspunt: dit is volgens 21% van de mannen zeer aantrekkelijk.

Voor mannen die een vrouw willen imponeren, zijn er iets minder regels te volgen. Voor vrouwen is er slechts één groot horrorscenario: een slaapkamer met alleen een matras wordt door meer dan de helft van de vrouwen (55%) met afkeuring beoordeeld. Ook een gedeeld appartement is voor 38% van de vrouwen een no-go. Een goed gevulde boekenkast valt wel in de smaak- een op de vier vrouwen vindt dit sexy. Dus, wil je het vrouwenhart veroveren? Ga shoppen en gooi je huisgenoot de deur uit!

Wat je inrichting nog meer verraadt…

Maar kijk uit, de inrichting moet zorgvuldig worden overwogen. Singles beoordelen een nieuwe partner namelijk ook op de persoonlijkheid van hun huis.

25% van de ondervraagden zou het liefst iemand daten met een woning in countrystijl (denk aan natuurlijk linnengoed met brede strepen en Frans blauw), omdat hier een ‘natuurliefhebber’ en een ‘familiegeoriënteerd’ persoon zou wonen.

Glamourstijl (denk aan donkere kleuren, metaalachtige accenten, rijke stoffen) was populair bij 22% van de singles. Singles kozen deze stijl, omdat ze het idee van de ‘modieuze’ en ‘culturele’ persoon die hier zou wonen aantrekkelijk vinden.

Over de auteur: EliteDating Redactie

Dit artikel is voor u geschreven door de redactie van EliteDating.

Bekijk meer artikelen geschreven door de EliteDating Redactie