Anita & Jan

Eerste contact in november 2011

Eigenlijk was ik helemaal klaar met daten via het internet, tot dat ik op een avond ergens november 2011, een glimlach kreeg van Jan, maar naast zijn glimlach ook nog van een ander persoon. Op een avond twee glimlachjes en allebei woonden ze bij mij in de buurt. Toch maar eens profielen vergelijken.

Dat van Jan sprong er uit en er zaten ook zeker overeenkomsten in. Dus ik heb Jan een berichtje teruggestuurd en de andere persoon aangegeven dat ik met iemand in contact was en het daar even bij wilde laten. Een paar dagen na ons eerste contact spraken we af op Kijkduin, bij de muziektent. Het was frisjes buiten en ik stond er net te wachten toen er iemand aan kwam lopen. Ik dacht nog, als dat hem is dan ziet hij er leuk uit. Lekker naar binnen, kopje koffie, wijntje en we hebben elkaar dingen verteld die ik normaal nooit een eerste avond zou vertellen en andersom ook. Een ding waar Jan nog een beetje mee zat was dat ik in mijn profiel had staan dat ik niet van dominante mannen hield en hij blijkbaar vond dat hij redelijk dominant was. Echter ik heb hier tot op heden nog steeds niets van gemerkt. En hij was ook nog wel een beetje zenuwachtig over het feit dat ik in een koor zong. Hij wist niet goed wat hij daar van moest verwachten. Hij zat eigenlijk eerst te bedenken om de afspraak af te zeggen, gelukkig maar dat hij dit niet heeft gedaan. En inmiddels weet hij dat ik klassieke muziek zing en hij is ook al wezen luisteren.

Rond een uur of 12 op huis aan gegaan (doordeweekse avond) en toen ik thuis kwam had ik al een berichtje; ‘volgende week weer en een hapje eten?’ Ik was iets voorzichtiger, dus wilde wel weer een keer afspreken maar dan gewoon wat drinken. Heel saai gingen we naar dezelfde tent als die week ervoor en het was weer zo gezellig. Veel gepraat, veel verteld en toen we afscheid namen heb ik ook direct gezegd dat ik wel weer wilde afspreken en dan wel een hapje eten en hij mocht het regelen. Week erop op een zaterdagavond ging het gebeuren. Ik wist alleen dat we gingen eten, maar waar niet. We hadden afgesproken bij de Ikea in Delft. Daar zou ik bij hem instappen en zouden we onze weg vervolgen. We kwamen uiteindelijk uit bij Hotel New York en hij had dat gekozen omdat vroeger daar de mensen vertrokken om te emigreren (en dus een nieuw bestaan op te bouwen). Een leuke associatie. Heerlijk gegeten en daarna nog even Delft in gegaan.

Wie mij een dertien maanden geleden had gezegd, dat ik nu mijn appartement zou gaan verkopen en ergens anders zou gaan wonen en om de week twee pubers in huis zou hebben die had ik echt voor gek verklaard.

Een week later is hij bij mij thuis gekomen om wat te drinken en vanaf toen is het in een stroomversnelling gegaan. Vorig jaar kerst heeft hij mijn familie en beste vriendin ontmoet, in januari moest ik aan mijn knie worden geopereerd en is hij heel zorgzaam geweest en heb ik ook zijn kinderen ontmoet. Dit gaat ook allemaal heel soepel en als ze er nu een week niet zijn dan mis ik ze. In mei zijn we samen naar Engeland geweest, in de zomervakantie naar zijn huis in Spanje geweest met de kinderen en daarna bij Jan ingetrokken. Ik in september nog alleen op vakantie naar Madagascar (had ik al geboekt voor ik hem leerde kennen) en stond hij me na 4 weken op te wachten op Schiphol. Afgelopen 10 november kennen wij elkaar al weer een jaar. We doen leuke dingen, ontdekken ook nog steeds nieuwe dingen in elkaar. Ik heb hem aan het hardlopen gekregen.

De volgende stap is al weer in zicht. Mijn appartement gaat de verkoop in. En ja het gaat allemaal snel, maar we zijn geen 20 meer. We hebben allebei een langdurige relatie achter de rug en we weten heel goed wat we wel en vooral niet meer willen. Wie mij een 13 maanden geleden had gezegd, dat ik nu mijn appartement zou gaan verkopen en ergens anders zou gaan wonen en om de week 2 pubers in huis zou hebben die had ik echt voor gek verklaard, maar na alle tegenslagen die ik heb gehad in mijn vorige relatie, kan ik het bijna niet geloven dat het mij gegund is dat ik weer zo gelukkig mag zijn. Eigenlijk heel bizar, maar op 9 november 2004 ben ik bij mijn ex weggaan en 10 november 2011 ontmoet ik mijn grote liefde.

Ik hoop van harte dat wij samen oud mogen worden.

Liefs Anita en Jan