Sarah & Lars

Eerste ontmoeting in juni 2012

Eindelijk was het zover. Zal hij op komen dagen? Zal ik hem herkennen? En nog meer van deze vragen spoken door mijn hoofd. Het is inmiddels klokslag 18:00 uur. Waar is hij? Misschien staat hij wel achter de tramhalte. Ik loop en kijk tegelijkertijd om mij heen. Daar staat hij, met de allermooiste glimlach die ik ooit heb gezien.

Na een paar dagen van lichte zenuwen begint het nu toch steeds meer te kriebelen. Ruim op tijd van huis vertrokken ook al weet ik precies hoe lang ik er over doe om op de afgesproken plek te arriveren. Doordat ik vroeg ben vertrokken moet ik op de afgesproken plek ook langer wachten, misschien toch niet zo’n slim idee. Het is 18:00 uur en ik heb haar nog niet gezien; Zou ze vertraging hebben? Ergens anders staan? Helemaal niet komen?

Terwijl ik e.a. sta te overpeinzen kijk ik voortdurend om me heen. Dan verschijnt van om de hoek de mooie jonge vrouw die ik heb gezien op de foto’s. Ze glimlacht en loopt op me af. Hoe begroet je eigenlijk iemand die je voor het eerst op een date ziet, toch maar drie keer kussen. Terwijl we naar het vooraf afgesproken restaurant lopen vloeien de aanvankelijke zenuwen weg.

Voor onze eerste ontmoeting hebben we weinig contact gehad. Niet zozeer omdat ik bang was dat er wellicht een ongemakkelijke stilte zal vallen, maar meer het feit dat je iemand pas echt leert kennen als je diegene in levende lijve ziet. De wederzijdse vonk of klik, daar ben ik naar op zoek. Nooit gedacht dat het al zo snel zou komen. Ik was amper twee weken actief op ELITEDATING.

Zo’n 2 ½ maand ‘actief’ op ELITEDATING maar dit is mijn eerste date. In de voorafgaande periode af en toe berichtjes gestuurd en ontvangen maar nog niets dat uitdraaide op een ontmoeting. Dit keer is het anders. Al na een paar korte berichtjes komt de vraag of ik niet een keer af wil spreken. Een paar dagen later is het moment aangebroken dat ik haar ga zien. Het bleek een schot in de roos te zijn en wie kan dat zeggen van een allereerste date die je via internet hebt afgesproken.

Ik ben blij dat ik een lieve, maar bovenal leuke, partner heb gevonden met wie ik de rest van mijn leven wil spenderen

Na onze eerste date dacht ik, knijp me, is dit te mooi om waar te zijn? Ik heb het nooit met zoveel woorden gezegd, maar ik dacht het wel. Uiteindelijk resulteert ons verhaal in een dierentuinbezoek waar we meer oog voor elkaar hadden dan voor de aapjes en de olifanten.

Na de zeer geslaagde eerste date volgt een wandeling op een winderig strand waar ik, geheel tegen mijn natuur in, veel te veel klets. Ondanks dat volgt een dagje dierentuin, een eerste zoen en nu….., nu ben ik de gelukkigste man denkbaar met een vriendin van wie ik hou, een vriendin die van mij houd en die er voor me is als het even tegen zit.

Op het moment van dit schrijven kennen wij elkaar 6 maanden, waarvan 5 maanden samen. We hebben al mooie en minder mooie momenten samen meegemaakt, maar samen staan we sterk. Waar we allebei moeite mee hadden in onze vorige relatie, gaat nu vanzelf, zonder er moeite voor te hoeven doen. Ik ben blij dat ik een lieve, maar bovenal leuke, partner heb gevonden met wie ik de rest van mijn leven wil spenderen.

Liefs, Sarah & Lars