Over ons

Wie wij zijn

EliteDating is er voor de serieuze zelfbewuste single die op zoek is naar een gelijkgestemde partner voor een gelukkige en stabiele relatie. Onze leden zijn veelal professionals met ambities en levenservaring. Wij bieden een platform aan waar gelijkgestemde vrijgezellen elkaar eenvoudig kunnen ontmoeten. Meer dan 90% van de EliteDating-leden is 30+ en meer dan 70% heeft een universitaire opleiding afgerond.

Bij EliteDating leggen we de lat hoog door continue de hoogste standaarden te hanteren, zodat u altijd de beste datingervaring bij ons beleeft, waarbij een goedwerkende matchmaking en een toegankelijke klantenservice een gegeven is. Wij voeren een handmatige controle uit op alle profielen zodat we echte en serieuze profielen kunnen garanderen en u zich veilig kunt voelen op ons platform. Daarbij wordt uw anonimiteit gewaarborgd doordat uw profiel alleen wordt getoond aan singles die persoonlijk voor u geselecteerd zijn.

EliteDating is actief op de Nederlandse markt sinds 2010 en is onderdeel van het in Berlijn gevestigde Spark Networks Services GmbH. Spark Networks beheert verschillende leidende matchmakingsites in Europa en heeft momenteel meer dan 13 miljoen leden in 25 verschillende landen.

Onze matchmakingmethode

De basis van ons concept is de EliteDating-matchmakingmethode. Een uniek principe dat het mogelijk maakt om de juiste persoon voor u te vinden. De methode is gebaseerd op erkend wetenschappelijk onderzoek naar relaties en de comptabiliteit tussen twee personen en is in staat u te matchen met andere leden die bijzonder goed bij u passen.

Door middel van deze methode selecteren wij dagelijks enkele potentiële partners uit duizenden singels, die passen bij wie u bent en wat u zoekt. U hoeft dus niet eindeloos door profielen te bladeren, maar kunt direct beginnen daar waar het interessant wordt; het leren kennen van personen waarvan u al weet dat ze goed bij u passen.

Om te kunnen bepalen wie bij u past, moeten we eerst weten wie u bent en wat u zoekt. Wie bent u als persoon, wat zoekt u in een relatie en wat doet u graag in uw vrije tijd? Om hierachter te komen hebben wij een uitgebreide persoonlijkheidstest ontwikkeld. Dit is de allereerste stap in het aanmeldingsproces en het invullen duurt ongeveer 20 minuten.

Wanneer u hiermee klaar bent, kunt u direct uw persoonlijkheidsprofiel inzien. Bent u een eenling of juist een sociale vlinder. Een boekenwurm of filmfreak? Rationeel of juist gevoelig? In de test wordt ook naar uw zoekcriteria gevraagd. Deze kunt u overigens, net als uw persoonlijke gegevens, op elk moment wijzigen zodat deze altijd overeenstemmen met uw levensstijl en wensen.

De persoonlijkheidstest

Onze test is gebaseerd op de zogenaamde ‘Big Five personality traits’- theorie. Ook wel; de vijf hoofddimensies van de persoonlijkheid. Soortgelijke tests worden gebruikt door bedrijfsadviseurs bij het samenstellen van goed functionerende teams, tijdens de wervingprocedure voor hoge posities bij grote bedrijven en door exclusieve persoonlijke relatiebemiddelingbureaus. Onze tests is de meest omvangrijke in de Nederlandse matchingmakingindustrie en verzekert u ervan dat u direct wordt voorgesteld aan geschikte singles.

De Big Five personality traits-theorie is gebaseerd op het idee dat er vijf grote persoonlijkheidskenmerken bestaan. Iedereen heeft deze vijf eigenschappen in zich, maar ze komen bij elk individu in verschillende mate tot uiting. De sleutel tot de persoonlijkheid hangt dus niet af van welke eigenschappen u heeft, maar juist van de balans tussen deze eigenschappen. De exacte samenstelling is voor iedereen uniek.

Afhankelijk van hoe uw profiel in elkaar steekt, kunnen wij u vervolgens matchen met andere leden die goed bij u passen. Voor bepaalde eigenschappen is het belangrijk om een overeenkomende balans te hebben, terwijl het voor anderen juist optimaal is wanneer u en uw partner tegengestelde waarden hebben. Deze test stelt ons in staat om nauwkeurig te matchen en daarmee gelukkige koppels te garanderen.

Algemene gegevens

Opgericht

November, 2008

Adres

Kohlfurter Straße 41/43
10999 Berlijn
Duitsland

Personeel

300

Leden

Meer dan 13 miljoen

Landen

Nederland, Duitsland, België, Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk, Polen, Zweden, Denemarken, Italië, Spanje, Rusland, Tsjechië, Chili, Mexico, Finland, Hongarije, Slowakije, Ierland, Engeland, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Zuid-Afrika en Noorwegen