Ik ben een:
Geef hier uw geslacht aan.
Voer een geldig e-mailadres in.
Voer een geldig wachtwoord in.
« Ga terug naar de vorige stap
85%
HOOGOPGELEID

Onze leden hebben een bovengemiddeld opleidingsniveau.

155,000+
WEKELIJKSE NIEUWE LEDEN

Gemiddelde aantal aanmeldingen in Europa in 2018.

VEILIG & ZEKER

De dagelijkse, strenge controles van profielen zorgen voor een veilig datinggevoel met echte mensen.

Een alleenstaande moeder zijn betekent niet het einde van je liefdesleven

In Nederland wonen bijna een half miljoen alleenstaande ouders- waarvan ruim 87 procent alleenstaande moeders.* Het alleen opvoeden van de kinderen, vaak in combinatie met een baan, is niet eenvoudig en kan ervoor zorgen dat er weinig ruimte en tijd over blijft voor een romantisch leven.

Het is echter belangrijk om met regelmaat tijd vrij te maken voor jezelf. Je bent niet alleen een ouder, je bent in de eerste plaats een mens. Ook jij hebt behoefte aan de warmte, genegenheid en spanning die een partner kan bieden.

Net als andere single moeders kun je proberen via een betrouwbare datingsite een nieuwe, duurzame relatie te vinden. Het feit dat je single bent met kinderen betekent niet dat je kansen kleiner zijn op de datingmarkt. Er zijn vele andere alleenstaande vaders en moeders zoals jij, die ook op zoek zijn naar een nieuwe relatie. Het aantal scheidingen in Nederland neemt jaarlijks toe en ook het aantal alleenstaande ouders blijft in de komende jaren stijgen volgens cijfers van het CBS.

Uit de data van ELITEDATING blijkt dat de acceptatie om op een date te gaan of een relatie te beginnen met alleenstaande ouders enorm toegenomen is in de afgelopen vijf jaar. Het percentage leden dat een partner met kinderen accepteert is gestegen van 49% in 2010 to 72% in 2015.3

Ook onderzoekers van de Universiteit van Nevada kwamen tot vergelijkbare conclusies. Ze onderzochten of single ouders worden geremd in het daten en in seksuele activiteiten. Uit de resultaten bleek dat alleenstaande papa’s en mama’s een vergelijkbare hoeveelheid aan dates en seksuele activiteit hebben als kinderloze singles.4 Ook is uit een onderzoek van datingsite ELITEDATING gebleken dat het de meerderheid van de Belgische singles (69%) niet uitmaakt of hun datingpartner wel of geen kinderen heeft.

Online dating voor alleenstaande moeders

Single moeders zijn een sterk vertegenwoordigde groep in de online dating markt.5 Dit is niet verrassend, aangezien de efficiënte manier om online een partner te vinden goed samen gaat met het drukke en veeleisende dagelijkse leven van een single ouder.

Lees ook: Eerste date zenuwen? Probeer deze vragen!

Het matching systeem van ELITEDATING biedt velen voordelen, vooral voor alleenstaande ouders. Singles kunnen direct aangeven of ze al kinderen hebben en of ze in de toekomst graag (meer) kinderen zouden willen. Ook kunnen ze aangeven of ze een nieuwe partner accepteren die al kinderen heeft. Bovendien kunnen er vele individuele partner criteria gedefinieerd worden in termen van het belang dat iemand toeschrijft aan verschillende karaktereigenschappen, gewoonten, waarden en houding

Waar dien je bij het zoeken van een partner rekening mee te houden?

alleenstaande mama elitedating Speel open kaart

Het is niet altijd eenvoudig om meteen te vertellen dat je kinderen hebt en deze alleen opvoedt. Toch is het verstandig om in een vroeg stadium over je kind(eren) te vertellen en niet te wachten tot de derde date. Laat je gesprekspartner weten wat je verwachtingen zijn van een nieuwe relatie, waarin ook je kinderen een rol spelen.

single moeder daten elitedating Loop niet te hard van stapel

Zolang je niet zeker weet of jullie een gezamenlijke toekomst hebben, is het verstandig je kinderen niet te veel bij je relatie te betrekken. Je kinderen kunnen in de war worden gebracht wanneer zij telkens aan verschillende partners worden voorgesteld. Het is voor hen vaak lastiger om een onderscheid te maken tussen een vaste en een vluchtige relatie dan voor jou.

Voor een alleenstaande moeder is het verstandig de eerste ontmoeting tussen de nieuwe partner en de kinderen ongedwongen en kort te houden. Verwacht niet dat je kinderen lyrisch zijn over je nieuwe partner en bedenk dat zij tijd nodig hebben aan je nieuwe partner te wennen en een vertrouwelijke relatie met hem of haar op te bouwen. Wanneer je merkt dat je kinderen jaloerse gevoelens tonen, laat hen dan weten dat een relatie belangrijk voor je is maar dat je nooit minder aandacht aan je kinderen zal besteden. Blijf ook altijd alleen tijd met uw kinderen doorbrengen, zonder je nieuwe partner erbij.

Geef zowel je kinderen als je partner de tijd om aan elkaar te wennen en forceer geen relaties.

alleenstaande ouders en dating elitedating Meer dan een alleenstaande moeder

Tot slot: onthoud goed dat je meer bent dan alleen vader of moeder, daar hoef je je niet schuldig over te voelen. Gun jezelf af en toe een kindervrije avond. Ga op zulke avonden met vrienden de stad in, flirt en geniet!

Voor een alleenstaande ouder kan het zoeken van een partner een organisatorische en emotionele uitdaging zijn. Laat dit je er niet van weerhouden om op zoek te gaan naar de warmte en geborgenheid die een vaste relatie biedt. Zolang je rekening houdt met je kinderen kan de zoektocht naar romantiek van start gaan!

Ben je er klaar voor om op zoek te gaan naar een nieuwe partner? Probeer onze service vrijblijvend uit!

Over de auteur: EliteDating Redactie

Dit artikel is voor u geschreven door de redactie van EliteDating.

Bekijk meer artikelen geschreven door de EliteDating Redactie