5 tekenen dat je klaar bent voor een nieuwe partner

een nieuwe liefde ben je er klaar voor?

Voordat je jezelf in een nieuwe relatie verwikkeld, is het van belang zeker te weten dat je klaar bent voor een nieuwe partner. Een gezonde en gelukkige relatie met iemand opbouwen vergt tijd, toewijding en vertrouwen. Als je te gehaast door de belangrijke intimiteitfases heen gaat, is de kans groot dat er snel een einde komt aan de relatie.

Het maakt niet uit of je de man of vrouw van je dromen tegenkomt, als je nog niet klaar bent om deze persoon in je leven te hebben, heeft de relatie weinig kans van slagen. Hoe cliché het ook klinkt, je moet eerst zelf emotioneel sterk en stabiel zijn, wil je liefde kunnen ontvangen en geven.

Hier zijn vijf tekenen dat je klaar bent om de liefde te accepteren en te delen.

1. Je vindt het niet erg om single te zijn

Als je kunt zeggen: “ik vind het prima om niet in een relatie te zijn”, dan ben je er klaar voor om er een te hebben! Pas als je gelukkig bent met jezelf en je het niet erg vind om alleen te zijn, dan kun je je pas volledig overgeven aan een nieuwe partner.

2. Je bent over je ex-partner heen.

We hebben allemaal een verleden, met langdurige liefdesrelaties, kortstondige flirts of passionele avonturen. Je nieuwe liefde moet in staat zijn dat te accepteren, maar vooral jijzelf. De haat en pijn die je ooit gevoeld hebt voor je ex-partner zijn verdwenen en je hebt niet alleen hem of haar vergeven, maar ook jezelf. Als je nog wraak koestert naar je ex of naar jezelf, ben je nog niet klaar om iets op te bouwen met iemand anders. Je bent er klaar voor als je jouw ‘verhaal’ met je ex een plekje hebt kunnen geven en je met neutraliteit, of misschien zelfs wel met een glimlach, terug kunt denken aan die tijd.

3. Je maakt jezelf compleet

Je weet dat je klaar bent voor een nieuwe partner wanneer je geen relatie nodig hebt om je gelukkig en waardig te voelen. Wanneer je een relatie wilt om liefde te delen, in plaats van liefde te ontvangen en wanneer het houden van jezelf en het delen van jouw liefde belangrijker is dan het hebben van controle over het ontvangen van liefde. Wanneer je een relatie wilt om je groei te versterken in plaats van je leegte op te vullen, dan ben je er klaar voor.

4. Je neemt met minder geen genoegen

Je gaat geen nieuwe relatie aan met iemand die je eigenlijk niet ziet zitten. Je bent liever single, dan met iemand die jou niet honderd procent gelukkig kan maken. Bovendien is je nieuwe partner iemand die volledig voor jou gaat, die voor je klaar staat en je de liefde kan geven die jij verdient.

5. Je weet wat je zoekt in een nieuwe partner

Je ervaringen in het verleden hebben jou de nodige lessen geleerd en levenservaring bijgebracht. Jij weet wie je bent, waar je staat en welke eigenschappen voor jou het belangrijkst zijn in een nieuwe partner. Dit betekent niet dat je met een checklist elke man of vrouw af moet gaan, maar wel dat je min of meer weet wat je zoekt en verwacht in nieuwe relatie.

Ben je er klaar voor om op zoek te gaan naar en nieuwe partner? Probeer dan onze service vrijblijvend uit!

Over de auteur: EliteDating Redactie

Dit artikel is voor u geschreven door de redactie van EliteDating.

Bekijk meer artikelen geschreven door de EliteDating Redactie