Het bijzondere liefdesverhaal van Hans en Annalies

bijzonder liefdesverhaal elitedating

“Het is veel te snel gegaan” – Inmiddels alweer meer dan 26 jaar getrouwd, maar voor zowel Hans (66) als Annalies (64) voelt het nog alsof het pas 2,5 jaar geleden is. Liefde op het eerste gezicht was het niet, maar Annalies “Vond Hans wel een leuke jongen.” Toch bloeide er uiteindelijk iets moois op tussen de twee. ELITEDATING sprak met dit paar over hun bijzondere liefdesverhaal. Wat is het geheim van hun relatie? In welke wereldberoemde stad zijn Hans en Annalies getrouwd? En welke tips hebben zij nog voor prille koppels?

Hoe het liefdesverhaal begon

Hans en Annalies leerden elkaar kennen via een vriend waar Hans zijn auto liet maken. “Dit was zo rond 1965,” zegt Hans. Doordat de toen 18-jarige Hans, de 16-jarige Annalies op diezelfde dag een lift naar huis aanbood terwijl zij stond te wachten bij de bushalte, begon het balletje te rollen. Annalies maakte gelijk gebruik van deze situatie en vroeg of Hans met haar naar een feestje ging die zaterdag. “Niet met de gedachte van dat ik verliefd was, maar ik vond het wel een leuke jongen natuurlijk. Zo is het eigenlijk begonnen.”

De prille liefde tussen Hans en Annalies kwam na een tweejarige relatie tot een einde. Het liefdesverhaal leek ten einde en beiden vonden ze iemand anders waarmee ze uiteindelijk ook trouwden. Het contact tussen Hans en Annalies bleef wel bestaan, zo kwam Hans regelmatig met zijn vrouw bij Annalies over de vloer. “In deze periode is Hans altijd een goede vriend gebleven”, laat Annalies weten.

Hans verdween op een gegeven moment uit het oog, waardoor Hans en Annalies elkaar een aantal jaren niet hebben gezien. Hans en zijn toenmalige vrouw zijn in die periode ook uit elkaar gegaan. Uiteindelijk herstelden Hans en Annalies na jaren het contact, en deelde Hans na een tijd mee dat hij voorgoed naar Italië wilde vertrekken. Maar hier dacht Annalies heel anders over. “Hoe het daarna gelopen is weet ik niet meer zo goed, maar ik weet wel dat we op een gegeven moment bij elkaar in de armen lagen en Hans daarna is gebleven”, aldus Annalies.

Trouwen in Venetië

Voor velen slechts een droom, maar Hans en Annalies maakten deze droom waar: ze trouwden in het romantische Venetië. Ondanks dat er buiten Annalies’ dochter en een nichtje niemand bij de huwelijksplechtigheid aanwezig was, maakten zij van deze trouwdag in het jaar 1986 een hele speciale. Het koppel gaf elkaar het ja-woord in het oude stadshuis van Venetië in het bijzijn van de toenmalige burgemeester.“De familie was wel op de hoogte gesteld, maar in die tijd had niemand het geld en konden wij de reis naar Italië ook niet voor iedereen betalen”, verklaart Annalies. Hoewel ze zich allebei op de huwelijksdag niet realiseerden hoe speciaal die dag eigenlijk was, hebben ze er nu beiden nog hele fijne herinneringen aan. “Wanneer ik aan die dag terug denk, komt er altijd een hele grote glimlach op mijn gezicht”, aldus Annalies. Naderhand hebben zij bij terugkomst in Nederland een klein feest gegeven om hun huwelijk te vieren met familie en vrienden. “En nee, we zijn niet stiekem getrouwd”, voegt Annalies er nog aan toe.

Het geheime recept voor een nieuw liefdesverhaal

Volgens Hans is er geen geheim of een speciaal recept voor een langdurige relatie. Het belangrijkste is dat je niet te snel opgeeft na een hevige ruzie die uiteindelijk hooguit een dag zal duren en dat je je realiseert wat je te verliezen hebt. “Je moet altijd weer vooruit, dwars door de problemen heen, ook al is dat niet altijd even gemakkelijk”, zegt hij. Ook laat het echtpaar weten dat het belangrijk is dat er evenwicht is tussen elkaar; zo vinden ze het goed dat de één een wat feller, en de ander juist een wat rustiger karakter heeft. Annalies: “Wanneer je allebei dezelfde karaktereigenschappen zou hebben dan botst dat eerder dan wanneer mensen twee verschillende karakters hebben”.

Dat het wel goed zit tussen Hans en Annalies werd duidelijk toen wij vroegen of ze elkaar in drie woorden konden beschrijven. Hoewel Hans aangaf dit niet makkelijk te vinden, zei hij:, “Ik ben gek met der, het is een hele aardige en goede vrouw”. Annalies op haar beurt beschrijft Hans als ondernemend, vol verassingen, trouw en rustig. “Hans staat altijd voor mij en de kinderen klaar.”

Het daten van vroeger en nu

We hebben het koppel gevraagd om het daten van vroeger met nu te vergelijken. Hans: “Vroeger was het normaal dat je met je eerste of met je tweede verkering al ging trouwen, het was eigenlijk gelijk al serieus”. Dus dat het hedendaagse daten verschilt met het daten destijds kunnen Hans en Annelies wel merken. Annelies verklaart dat dit komt doordat er toen andere normen en waarden waren en dat je vroeger door je ouders strak gehouden werd. Echter veroordelen ze deze generatie niet; “de tijd verandert nu eenmaal”.

De hulp van een dating site hebben Hans en Annalies niet meer nodig. Toch laten ze weten dat ze beiden open staan voor online dating. “Je kunt op deze manier in een hele korte tijd heel veel dingen te weten komen van een potentiële partner”, zegt Hans. Het stel is ervan overtuigd dat er uit een online romance een langdurige relatie en mooi liefdesverhaal kan ontstaan, maar dat het er aan ligt hoe serieus dit allemaal gebeurt. “Wanneer mensen met een serieuze instelling op zoek gaan naar een partner, geloof ik er zeker in dat dit succesvol kan zijn”, aldus Hans.

De toekomst

Grote plannen voor de toekomst hebben Hans en Annalies niet. Ze wensen enkel nog een aantal jaren in een redelijke gezondheid te mogen leven, waarbij ze niet afhankelijk hoeven te zijn van anderen. Daarnaast geven zowel Hans en Annalies aan, dat voor beiden de kinderen het allerbelangrijkste zijn. Voor de toekomst wensen zij zich, dat ze een goede relatie met hun kinderen en diens partners zullen behouden. “Al zouden ze wat verder weg wonen, dat maakt ons allemaal niet uit. Dan heb je het voordeel dat je lekker bij elkaar op bezoek kunt gaan”, aldus Hans.

Nieuwe liefdesverhalen

Een tip voor prille liefdeskoppels hebben Hans en Annalies nog wel: “Het is belangrijk voor zowel man en vrouw om in een relatie zelfstandig te kunnen functioneren. Vooral als vrouw zijnde komt dat stukje zelfstandigheid, door bijvoorbeeld werk, ten goede van de relatie en het gezin!”

ELITEDATING bedankt Hans en Annalies voor het delen van hun liefdesverhaal en wenst hen nog heel veel geluk samen!

Heeft u ook een bijzonder liefdesverhaal en wilt u deze graag met ons delen? Laat het ons weten!

Over de auteur: EliteDating Redactie

Dit artikel is voor u geschreven door de redactie van EliteDating.

Bekijk meer artikelen geschreven door de EliteDating Redactie