Drie tips hoe u bij het zoeken naar uw partner aan de bal blijft

U bent zo enthousiast begonnen: Met frisse energie heeft u zich bij ELITEDATING aangemeld en uw eerste contacten gelegd. Komt de klik echter niet zo snel als u gehoopt had? Wij vertellen u hoe u verder moet gaan als uw droompartner nog op zich laat wachten.

Bij ELITEDATING ontvangt u niet alleen partnervoorstellen die individueel op u afgestemd zijn, u leert ook nog mensen kennen die u buiten het internet misschien nooit zou ontmoeten. Dan maakt het niet uit dat u niet binnen korte tijd een passende partner hebt gevonden, nietwaar? Waarom het soms wat langer kan duren bij online relatiebemiddeling en hoe wij u aanraden door te zetten als u uw vertrouwen verliest, ervaart u hier.

Grootse verwachtingen

Vaak gaan er met de aanmelding bij een online relatiebemiddelingsplatform grootse verwachtingen gepaard. Veel mensen die zich aan deze stap wagen zijn al langer single en willen zo snel mogelijk een nieuwe partner vinden. De hoop op succes is dan ook vaak tot stand gekomen door verhalen van bekenden. Zo heeft bijvoorbeeld de beste vriend al na drie dagen iemand gevonden en het buurmeisje ook al na een week.

Maar niet altijd slaat de vonk zo snel over als in deze gevallen. De meeste mensen hebben meer tijd nodig om erachter te komen of een online contact de ware liefde is. Het gebeurt ook zelden dat de persoon die u voor de rest van uw leven gelukkig maakt gelijk bij de eerste drie partnervoorstellen te vinden is. In uw partnervoorstellenlijst vindt u personen waarmee u bijzonder veel gemeen hebt of qua karakter goed bij u passen. Als u daadwerkelijk met deze personen in contact treedt ziet u al snel of de vonk echt wordt aangewakkerd. Geef echter niet meteen de moed op als er zich tussen de eerste contacten zich geen goede kandidaten bevinden. Het loont om geduld te hebben als het gaat om het vinden van uw ware liefde.

Maar hoe kunt u gemotiveerd blijven wanneer uw droompartner op zich laat wachten? Wij hebben drie behulpzame tips om met ongeduld om te kunnen gaan:

1. Gebruik uw ervaring van uw vorige contacten

Waarschijnlijk hebt u ook al een ervaring gehad met een online contact dat veelbelovend is begonnen, maar uiteindelijk toch verwaterd is. Misschien zijn de eerste uitgewisselde berichten langzaamaan weggezakt of hebt u bij de eerste ontmoeting gemerkt dat een relatie tussen u beiden niet zal werken.

Beschouw de contacten die u niet naar een relatie leidden niet als verspilde tijd maar maak gebruik van deze ervaringen. Door u te bedenken waarom er niets is opgebloeid met uw vorige contact, kunt u erg veel leren over wat u van uw partner verwacht en hoe u zich een relatie voorstelt. Waarschijnlijk zult u bij uw afwegingen ook op bepaalde uitsluitingscriteria stuiten, waarvan u zich nog niet bewust was. Dit soort waarnemingen kunnen erg nuttig zijn in uw verdere zoektocht naar een passende partner.

Laat uw nieuwe kennis over wat u wel en wat u niet wilt gerust in uw ELITEDATING profiel blijken. Mocht u bijvoorbeeld merken dat u met een persoon weinig kan beginnen, omdat hij/zij erg beroepsgebonden is of alleen in het weekend tijd heeft, geef dit dan rustig aan in uw profiel met een tekst zoals: “Ik zoek een partner waarmee ik niet alleen in het weekend, maar ook van maandag tot en met vrijdag mijn leven kan delen”. Door duidelijk aan te geven waarnaar u op zoek bent, verbetert u uw kans om juist die mensen aan te spreken die aansluiten bij uw persoonlijke behoeftes.

succesplan stap 6 geduld elitedating

2. Laat u niet ontmoedigen

Het komt regelmatig voor dat een bericht aan een partnervoorstel onbeantwoord blijft. U hebt waarschijnlijk ook al eens een ‘glimlach’ of bericht verstuurd zonder een antwoord te ontvangen. Hebt u zelf wel alle berichten die u ontvangen heeft beantwoord? Laat u door een uitblijvende reactie niet ontmoedigen en neem het vooral niet te persoonlijk op!

Wanneer uw partnervoorstel besluit geen contact met u op te nemen, kan dit verschillende oorzaken hebben. Misschien stelt uw partnervoorstel wel vast bij het lezen van uw interesses, voor- en afkeuren of kijk op de wereld dat u teveel van elkaar verschilt. Het is ook mogelijk dat uw partnervoorstel al goed contact heeft opgebouwd met een ander lid en deze graag beter zou willen leren kennen. Misschien bent u eenvoudigweg niet het type waar deze persoon op valt. Pieker niet te lang over waarom een partnervoorstel niet geantwoord heeft, maar gebruik deze energie liever om verder te zoeken.

3. Gun uzelf verandering

Terwijl u op zoek bent naar een partner via het internet kan het voorkomen dat u de energie en de motivatie verliest om anderen te leren kennen. Dit is vooral het geval wanneer u het gevoel hebt dat het continu zoeken naar een passende partner u teveel tijd en energie kost en het voor u meer een stressfactor wordt.

Mocht u merken dat bij u de pret van het zoeken er vanaf raakt, dan wordt het tijd voor een beetje afwisseling. Sluit uw computer af en maak het u met een zak chips voor de televisie gezellig. Neem de fiets en trek de natuur in of spreek af met wat vrienden om gezellig een glaasje wijn te gaan drinken. Weersta de verleiding om u uit plichtsgevoel weer te storten op de partner zoektocht. Log u pas weer in zodra u weer nieuwsgierig bent welke partnervoorstellen er op u wachten en of u weer nieuwe berichten ontvangen.

Niet alleen uw stemming profiteert van een afwisselende vrijetijdsindeling, maar ook uw partner zoektocht: Door het creëren van ruimte voor nieuwe belevenissen en plezier, verfrist u ook uw charisma. Dit draagt bij in uw evenwicht en straalt in plaats van lusteloosheid, levensvreugde uit. Daardoor lijkt u vanzelf aantrekkelijker dan anderen. Gun uzelf dus regelmatig afleiding van uw routine om de zoektocht naar uw passende partner met frisse motivatie voort te zetten.

Heeft u nog vragen? Stuur dan een e-mail naar [email protected].

Over de auteur: EliteDating Redactie

Dit artikel is voor u geschreven door de redactie van EliteDating.

Bekijk meer artikelen geschreven door de EliteDating Redactie