30 en single: nog nooit een relatie gehad

nog nooit een relatie gehad elitedating

De 30e verjaardag markeert voor velen het begin van een nieuw hoofdstuk: van een nog vrij jeugdige twintiger wordt je plotseling geacht een volwassen dertiger te zijn. Deze nieuwe fase gaat gepaard met nieuwe verantwoordelijkheden, een tikkende biologische klok en de groeiende verplichting of toenemende drang naar een serieus leven. De ’30 en single’ status past niet helemaal in dit plaatje- toch?

Ben je het vrijgezellenleven zat en wil je graag een speciaal persoon ontmoeten die past bij jouw persoonlijkheid en specifieke partnercriteria? Schrijf je dan vrijblijvend in en vind net als vele andere jouw partner online!

Nog nooit een relatie gehad

Al je vrienden wonen samen of zijn al in het huwelijksbootje gestapt. De meeste nichten en neven, broers of zussen hebben al een aantal kinderen over de vloer lopen. En jij? Jij bent degene die altijd alleen naar verjaardagen komt, diegene aan wie altijd aarzelend gevraagd wordt of er een plus één op de gastenlijst moet komen te staan. Diegene die altijd gekoppeld wordt aan alles wat lost en vast zit- en ook single is. Je bent over de 30 en nog steeds single. Je hebt zelfs nog nooit een relatie gehad.

Herken jij je in dit profiel? Moet jij je vaak verdedigen ten opzichte van anderen waarom je nog geen serieuze relatie hebt?

Hoewel er vaak vanuit wordt gegaan dat als je ouder wordt de behoefte aan een vaste partner toeneemt, geldt dit lang niet voor iedereen. We vroegen de leden van ELITEDATING wat single zijn na je 30e betekent:

single zijn na je 30e elitedating

Volgens de meerderheid van de leden- 66% van de vrouwen en 58% van de mannen- is single zijn op je 30e hip en modern. Slechts 11% van de vrouwen en 17% van de mannen vindt het onacceptabel om nog vrijgezel te zijn na je dertigste, terwijl respectievelijk 23% en 25% van de deelnemers het een zegen vindt om vrij en onafhankelijk te zijn.

Welke type vrijgezel ben jij?

1. De eeuwige vrijgezel

Jij kunt geen genoeg krijgen van het single zijn. Je geniet van je vrijheid en onafhankelijkheid: je kunt gaan en staan waar je maar wilt en je hoeft aan niemand verantwoording af te leggen. Je ziet weinig voordelen in een romantische relatie en je kiest liever zelf de momenten uit die je met iemand deelt. Onafhankelijkheid staat bij jouw hoog in het vaandel. Je hebt nog nooit een vaste vriend(in) gehad, maar daar ben je volledig tevreden mee. … Of er ooit een dag komt dat jij het singlebestaan achter je laat? Wie weet…. Maar voorlopig niet.

Lees hier het persoonlijke verhaal van Anouk: Het leven van een eeuwige single

2. Het relatie-type

Jij kunt niet zonder iemand aan je zijde. Jij hebt al relaties zover je je kan herinneren en bent niet graag alleen. Op de basisschool schreef jij al liefdesbriefjes naar je klasgenoten en je eerste verkering was al een feit in groep zes. Flirten zit in jouw natuur, je komt eenvoudig in contact met single mannen of vrouwen en je deelt graag je leven met een ander persoon. Jij voelt je veilig en comfortabel in een relatie en voelt je verloren in je eentje.

3. Alleen en op zoek

Je bent 30, single en je hebt nog nooit een vriend of vriendin gehad. Je hebt een gelukkig leven, maar er ontbreekt iets: een geliefde. Je hebt wel losse vriendjes of vriendinnetjes gehad, maar de relatie werd altijd beëindigd voordat het serieus werd. Nu ben je over de 30 en alleenstaand, maar helemaal klaar om te settelen en je leven te delen met een wederhelft, een soulmate of een levenspartner. Je wacht op het moment dat je iemand vindt waar je een wederzijdse connectie mee voelt, maar je komt de juiste persoon maar niet tegen. Wellicht kan daten via internet de oplossing bieden

…Nog nooit een relatie gehad: klaar voor online dating?

Al vele mensen voor jou hebben hun geluk gevonden bij ELITEDATING. Dankzij ons specifieke matchingsysteem krijg je, na gratis inschrijving en het invullen van de persoonlijkheidstest, alleen partners toegewezen die bij je persoonlijkheid en persoonlijke voorkeuren passen. Je kunt precies aangeven wat jij in een partner zoekt en wat je belangrijk vindt in een relatie. Bovendien kun je met meerdere singles tegelijkertijd in contact komen, waardoor de kans groter is dat jij jouw ware liefde vindt.

Ben je er klaar voor de ’30 en single’ status achter je te laten en diegene te vinden die jouw leven compleet maakt? Probeer onze service dan vrijblijvend uit!

Over de auteur: Marthe Lem

Marthe Lem is redactrice bij ELITEDATING.

Bekijk meer artikelen geschreven door de Marthe Lem