Vul de persoonlijkheidstest succesvol in

De eerste stap in uw zoektocht naar de ware partner bij ELITEDATING is snel gezet: aanmelden, persoonlijkheidstest invullen en zoekcriteria aangeven. Ook al klinkt dit eenvoudig, het is belangrijk om op bepaalde punten te letten. Wij hebben voor u de vier belangrijkste op een rijtje gezet, zodat u effectief de eerste stap naar het online-vinden van een partner kunt zetten.

Over onze persoonlijkheidstest

De ELITEDATING persoonlijkheidstest staat centraal in ons matchmakingproces. Verdeeld in tien secties, evalueert de test u uitvoerig als persoon. De test is gebaseerd op de theorie van de ‘Big Five’ persoonlijkheidsdimensies- de vijf dimensies waarmee het karakter beschreven kan worden. De op de persoonlijkheidspsychologie gebaseerde test analyseert welke van de vijf dimensies- extraversie, mildheid, ordelijkheid, emotionele stabiliteit en autonomie- meer of minder op u van toepassing is. Deze resultaten helpen ons om u te matchen met 3-7 partnervoorstellen per dag, die echt goed bij u passen. In combinatie met uw persoonlijke voorkeuren en uw specifieke partnercriteria is het vinden van een passende partner een stuk eenvoudiger.

Neem de tijd

ELITEDATINGs persoonlijkheidstest omvat ongeveer 300 vragen. Deze eerlijk en bewust tussendoor of tijdens het werk invullen kan lastig zijn. Uiteindelijk zal uit de persoonlijkheidstest blijken hoe u in bepaalde situaties reageert en hoe u zich daarbij voelt, zodat wij de passende partnervoorstellen voor u kunnen uitzoeken. Het is daarom belangrijk dat u de tijd neemt om de test in te vullen. Lees de vragen door zonder tijdsdruk en laat u zich niet afleiden door telefoontjes, e-mails of de televisie.

Wees eerlijk

Het is verleidelijk, vooral bij de onaangename vragen, hier en daar een mooier antwoord in te vullen. Bent u niet sportief en wilt u dit liever niet delen? Toch is het dan beter om niet in te vullen dat u sportief bent. Uw partnervoorstel zal dan waarschijnlijk sportiever zijn dan u en vroeg of laat, wanneer u elkaar voor de eerste keer ziet, zal de waarheid aan het licht komen. Daarom is het beter om eerlijk te zijn en alle antwoorden zo waarheidsgetrouw mogelijk in te vullen.

Wees realistisch

U kunt enige criteria aangeven waaraan uw droomman of droomvrouw moet voldoen. Denk daarbij goed na over waarnaar u precies op zoek bent. Natuurlijk is het praktisch om een partner te vinden die in uw eigen stad of regio woont, dezelfde leeftijd en dezelfde interesses deelt. Het is alleen niet altijd mogelijk iemand te vinden die precies aan uw wensen voldoet. Uw droompartner woont misschien wel in een stad iets verderop; zou u deze willen uitsluiten van uw zoektocht? Het beste is om uw zoekcriteria met een beetje speling aan te geven. Een afstand van 50 kilometer hoeft niet altijd een obstakel voor de liefde te zijn. En ook een partner die een paar centimeter korter is dan gewenst, kan uiteindelijk uw aantrekkelijke droompartner blijken.

Doe uw best

ELITEDATING’s persoonlijkheidstest bestaat uit meerkeuze en open vragen. U kunt bijvoorbeeld drie dingen aangeven die voor u erg belangrijk zijn. Net als dat u waarschijnlijk graag uitgebreide en interessante antwoorden leest bij uw partnervoorstellen, zullen zij dat bij u ook waarderen. Marcus Bähr, de leider van ELITEDATINGs klantenservice, vertelt: “Korte antwoorden zoals ‘vrienden, mijn computer’ etc. is snel geschreven. Helaas geeft dit geen interessant inzicht van de persoon zelf. Een uitspraak als ‘ik zou nooit mijn dromen en doelen opgeven en zal ze altijd proberen te verwezenlijken’ echter, geeft een veel interessantere en sympathiekere indruk en zulke antwoorden vergroten de kans om uw droompartner te vinden.”

De persoonlijkheidstest is de eerste stap naar een succesvolle en langdurige relatie. Neem hiervoor de tijd en rust om de ware te vinden in uw leven!

Over de auteur: EliteDating Redactie

Dit artikel is voor u geschreven door de redactie van EliteDating.

Bekijk meer artikelen geschreven door de EliteDating Redactie