Matching: zo werkt de ELITEDATING-methode

Of uw online zoektocht naar de perfecte partner succesvol zal zijn, hangt voor een groot deel af van de persoonlijke partnervoorstellen die u krijgt. Hoe beter de voorgestelde partners op uw wensen en verwachtingen aansluiten, des te groter is de kans dat u de juiste partner vindt. Maar hoe bepaalt ELITEDATING de uiteindelijke matchingcriteria, welke personen dus het beste bij u passen?

De partners die u bij ELITEDATING voorgesteld krijgt, worden door het zogenaamde “matchingsysteem” aan u toegewezen. Dat betekent dat wij voor de matchmaking op zoek gaan naar ELITEDATING-leden die goed bij uw persoonlijkheid passen.

Het hart van het matchingsysteem is onze persoonlijkheidstest. Deze is gebaseerd op het “OCEAN model”, dat sinds de jaren 80 tot één van de belangrijkste en bekendste concepten behoort in de moderne persoonlijkheidspsychologie. Met behulp van een uitgebreide vragenlijst analyseren wij verschillende facetten van uw persoonlijkheid. Het aanmelden bij ELITEDATING bestaat voor twee derde uit het invullen van de persoonlijkheidstest. Voor het overige deel wordt gekeken naar uw verwachting van een partner en naar belangrijke sociaal-demografische criteria (zoals geslacht, leeftijd en woonplaats).

Meld u nu aan, vul de persoonlijkheidstest in en begin direct met daten!

maak nu de persoonijkheidstest van elitedating!

Bij de ELITEDATING matchingmethode spelen ook uw voorstellingen van- en uw wensen in een relatie een belangrijke rol. Bij het invullen van de persoonlijkheidstest heeft u bijvoorbeeld de mogelijkheid om aan te geven welke eigenschappen van een potentiële partner u erg belangrijk vindt, zodat wij bij de matchmaking nog beter rekening kunnen houden met uw persoonlijke voorkeuren. De keuze voor partnervoorstellen die we u aanbieden vindt op grond van de volgende stappen plaats:

1. Matchmaking door vergelijking van uw persoonlijkheidsprofiel met andere leden

De vragenlijst, ontwikkeld in samenwerking met psychologen en wetenschappers, houdt rekening met een aantal persoonlijke eigenschappen, behoeften en wensen die voor een gelukkige, langdurige relatie van belang zijn. Met behulp van deze omvangrijke vragenlijst analyseren wij belangrijke facetten van uw persoonlijkheid, waarmee wij vervolgens uw persoonlijkheidsprofiel kunnen opstellen. De uitslag van de persoonlijkheidstest kunt u terug vinden in uw profiel onder ‘persoonlijkheidsprofiel’.

Door het vergelijken van uw persoonlijkheid met die van duizenden andere leden, slagen wij erin om die personen met u in contact te brengen, die qua karaktereigenschappen en interesses bijzonder goed bij u passen.

Een voorbeeld: Het hebben van dezelfde karaktereigenschappen kan er voor zorgen dat u beter bij elkaar past. Zo is Marieke bijvoorbeeld een persoon die veel waarde hecht aan een geordend leven en zij is iemand die alle beslissingen die zij maakt van tevoren zorgvuldig afweegt. Zij zou zich prettig voelen bij een partner die ook een voorkeur heeft voor een georganiseerd leven. Een relatie met iemand die van chaos houdt, die veel vrijheid nodig heeft en altijd naar zijn gevoel handelt, is voor Marieke niet weggelegd.

Gelijkenissen zijn echter op bepaalde gebieden binnen een relatie niet altijd een voordeel. In een relatie waarin beide personen altijd gelijk willen hebben, ligt er gegarandeerd ruzie op de loer. Veel passender is een relatie waarin het doorzettingsvermogen van de ene, hand in hand gaat met de bereidheid tot compromis van de ander. Wanneer Marieke neigt om bij meningsverschillen koppig aan haar eigen mening vast te houden, zullen wij haar niet in contact brengen met iemand die op dezelfde manier reageert.

Bij het zoeken naar de juiste relatie is het dus van belang het juiste evenwicht te vinden. Bij de keuze van een geschikt partnervoorstel, komt het dan ook aan op een gebalanceerde mix van gemeenschappelijke en tegengestelde eigenschappen.

2. Matching van persoonlijke voorkeuren en sociaal-demografische gegevens

De ELITEDATING-methode selecteert op basis van verschillende factoren uw partnervoorstellen. Met de persoonlijkheidstest worden uw karaktereigenschappen en individuele wensen in kaart gebracht zodat een volledig persoonlijkheidsprofiel kan worden aangemaakt. Dit vormt de basis van de matchingmaking. Het vergelijken van de profielen is echter niet de enige grond waarop besloten wordt om iemand wel of niet aan u voor te stellen.

Ook sociaal-demografische factoren en uw persoonlijke voorkeuren spelen een belangrijke rol. Daartoe behoren onder andere de gewenste leeftijd van uw partnervoorstel of de afstand tussen uw woonplaats en die van de ander. Individuele zoekcriteria zijn bijvoorbeeld de door u geaccepteerde rookgewoonte van een partner of zijn of haar geloofsovertuiging. Het kan natuurlijk dat in de loop van de tijd uw persoonlijke voorkeuren veranderen. In het menu onder “Mijn zoektocht“ kunt u uw zoekcriteria altijd aanpassen.

In het menu “Mijn zoektocht“ staan verschillende instellingsmogelijkheden tot uw beschikking, die het mogelijk maken om uw zoektocht individueler te maken. U kunt uw voorkeuren duidelijk maken en ook kunt u vastleggen hoe belangrijk bepaalde aspecten voor u zijn. Uw voorkeuren worden bij de matching in acht genomen en hebben dan ook invloed op de partnervoorstellen. Om te voorkomen dat wij een partner aan u voorstellen die weliswaar aan uw criteria voldoet, echter geen soortgelijke criteria heeft gesteld, letten wij er bij de matching nadrukkelijk op dat beide personen qua voorkeuren op elkaar aansluiten.

Op die manier worden enkel leden aan elkaar voorgesteld, wiens persoonlijke voorkeuren en sociaal-demografische gegevens goed op elkaar aansluiten en die, op grond van hun persoonlijkheidsprofiel, een goed vooruitzicht bieden op een serieuze relatie.

Een voorbeeld: Marieke is 28 jaar en zoekt een partner die tussen de 30 en 40 jaar is. Zij vindt het belangrijk dat aan deze wens wordt voldaan. Peter is 36 jaar en voldoet daarmee aan Marieke’s eisen. Peter wordt echter pas aan Marieke voorgesteld wanneer hij ook iemand zoekt in Marieke’s leeftijdscategorie. Zoekt Peter een vrouw tussen de 25 en 35 jaar, dan is hij een potentiële partner voor Marieke. Zoekt hij echter een partner tussen de 30 en 40 jaar, dan zullen zij niet aan elkaar voorgesteld worden.

3. Activiteit op het ELITEDATING-platform

Een lid, die aan uw persoonlijke zoekcriteria voldoet en u in vele opzichten aanvult, wordt niet zomaar als partner aan u voorgesteld. Wanneer iemand langere tijd geen gebruik maakt van het platform (met andere woorden, lange tijd niet heeft ingelogd en pogingen heeft ondernomen contact met een partnervoorstel te zoeken) dan zal deze niet als partner aan u voorgesteld worden. Op die manier vermijden wij om partners aan u voor te stellen, die reeds een geschikte partner gevonden hebben of om andere redenen niet meer actief op zoek zijn.

Volledig ingevulde profielen worden beloond

Niet alleen het regelmatig gebruik van de ELITEDATING website, maar ook een compleet en zorgvuldig ingevuld persoonlijkheidsprofiel beïnvloedt de matchingprocedure op een positieve manier. Neem dus de tijd die u nodig heeft voor het beantwoorden van de vragen en voor het uploaden van één of meerdere foto(‘s) van uzelf. Op die manier wordt uw profiel aantrekkelijker en is de kans ook groter dat u als partner wordt voorgesteld.

Overigens geldt bij ELITEDATING “quid pro quo”, dat betekent dat hoe meer u over uzelf prijsgeeft, des te meer u daarvoor terug krijgt. Wanneer u de moeite neemt uw profiel zo volledig mogelijk in te vullen, is de kans groot dat u partnervoorstellen krijgt van personen die dit ook hebben gedaan. Op die manier kunt u snel veel interessante dingen te weten komen over uw mogelijke toekomstige partner en is het eenvoudiger om een spannend gesprek aan te gaan.

Over de auteur: EliteDating Redactie

Dit artikel is voor u geschreven door de redactie van EliteDating.

Bekijk meer artikelen geschreven door de EliteDating Redactie