Zekerheid

 

De ELITEDATING-hoofdlijnen voor zekerheid bij het online daten:

Ondanks dat een groot deel van onze leden bij online relatiebemiddelaars eerlijke en duidelijke gegevens invoeren, zijn er ook een aantal uitzonderingen. Wij geven u 6 tips, hoe u misleidende profielen het beste kunt herkennen en u zich hier het beste voor kunt beschermen.

 

Het ELITEDATING-team houdt zich dagelijks bezig met het testen van de serieusheid van uw partnervoorstellen, om zo de kwaliteit van onze diensten te waarborgen. De partnervoorstellen die u van ons ontvangt worden allen zorgvuldig gecontroleerd. Profielen waarin wij geen serieuze intentie terugvinden, of spam vermoeden, geven wij niet vrij en worden niet aan u voorgesteld. Op deze manier slagen wij er in om niet serieuze contacten te vermijden. Helaas worden niet alle rotte appels door ons herkend. Daarom voorzien wij u van een aantal tips, hoe u het beste misleidende profielen kunt herkennen.

 

1. Onrealistische gegevens

Stel vraagtekens bij onrealistische gegevens van uw partnervoorstel. Uw partnervoorstel is 22 jaar oud, maar geeft aan een chirurg te zijn? Uw partnervoorstel is een effectenmakelaar, maar vindt geld niet belangrijk? Scepticisme is in zulke gevallen toegestaan. Vermijd het contact wanneer u twijfelt aan uw partnervoorstel.

 

2. Ga zorgvuldig om met u persoonlijke informatie

Natuurlijk zijn wij nieuwsgierig wanneer we iemand leren kennen op het internet. We willen veel over de persoon te weten komen en misschien zelfs direct telefoneren, om eindelijk de stem van die sympathieke persoon te horen, met wie we al enkele dagen e-mail berichten hebben uitgewisseld. Voordat u uw persoonlijke informatie zoals telefoonnummer of adres uitwisselt, moet u zich bedenken dat u dit niet meer ongedaan kunt maken. Geef uw persoonlijke gegevens enkel vrij wanneer u hier een positief gevoel over heeft. Wees alert wanneer de persoon tegenover u veel persoonlijke informatie van u vraagt en door blijft vragen, ondanks dat u aan heeft gegeven deze niet vrij te willen geven. Let ook goed op als u in de eerste berichtenuitwisseling persoonlijke gegevens zoals uw e-mailadres of telefoonnummer uitwisselt. Daarnaast kunt u voor de zekerheid beter via ELITEDATING berichten versturen. Opent u onder geen beding weblinks, die u van andere leden ontvangen hebt.

 

3. Ga niet in op financiële verzoeken

Wees gewaarschuwd wanneer uw partnervoorstel u om financiële hulp vraagt. In zo'n geval kunt u er direct van uitgaan dat het om een onbetrouwbaar profiel gaat. Geef in geen enkel geval de desbetreffende persoon financiële hulp en meld dit ook direct bij onze klantenservice.

 

4. Neem geen overhaaste beslissingen

Het is belangrijk dat u zich goed voelt bij het besluit om uw partnervoorstel beter te leren kennen. Geef enkel uw telefoonnummer vrij wanneer u hier een goed gevoel bij heeft en spreek alleen af wanneer u dit zelf ook wilt. Laat u niet overhalen, als u vindt dat het te snel gaat. Voelt u zich onder druk gezet? Dan zult u dit duidelijk moeten maken en bij twijfel is het verstandig om het contact te verbreken.

 

5. Wees zeker van de eerste ontmoeting

De eerste ontmoeting is erg belangrijk bij het leren kennen van uw potentiële partner. Ook na een bepaalde band via telefonisch contact en het uitwisselen van e-mailberichten te hebben opgebouwd, moet u zich wel bedenken dat u met een vreemde afspreekt. Bij de eerste ontmoeting dient u aandacht te besteden aan de volgende punten:

 

- Spreek in het openbaar af, bijvoorbeeld in een café

- Informeer iemand over uw afspraak

- Gebruik niet te veel alcohol tijdens de eerste afspraak

- Laat uw eigendommen niet onbeheerd achter

 

6. Houd ons op de hoogte

Om de serieusheid van onze partnervoorstellen te waarborgen, zijn wij afhankelijk van uw hulp. Informeer onze klantendienst wanneer u bij uw partnervoorstellen onjuiste of niet betrouwbare informatie vindt. U kunt ons bereiken via support@elitedating.nl