Een relatie zoeken, hoe vind je iemand die bij je past?

Ben je al een tijdje op zoek naar een partner, heb je al verschillende pogingen gewaagd maar kan je nog wel een zetje in de goede richting gebruiken? Mensen die een relatie zoeken hebben het niet altijd gemakkelijk, sociale activiteiten lijken onder druk te staan door een toegenomen werkdruk. Welke aanpak kun je hanteren wanneer je een serieuze relatie zoekt?

De singlesituatie in Nederland

De groep alleenwonenden in Nederland zal naar verwachting in 2025 naar 3,3 miljoen stijgen. In 2060 zal ons land zelfs naar schatting 3,8 miljoen alleenwonende mensen tellen. Dat betekent dat ongeveer 44% van de huishoudens uit één persoon zal bestaan.*

Het groeiende individualisme en de behoefte naar zelfontplooiing zal de singletrend waarschijnlijk alleen maar verder stimuleren. Vrije tijd lijkt meer een uitzondering dan de regel in de huidige vrijemarkt economie. Een doorgeschoten werkdruk voor zowel mannen als vrouwen heeft er vermoedelijk voor gezorgd dat veel singles de balans kwijt zijn geraakt. De balans tussen een zelfstandig succesvolle carrière en de aandacht die een relatie zoeken krijgt.

Waar leer je in de huidige samenleving jouw levenspartner kennen? Om die vraag te beantwoorden gaan we dieper in op inmiddels een bekende trend op datinggebied; een single ontmoeten via internet.

Een relatie gezocht - de voordelen van online daten op een rij:

1.  Beschikbaarheid van singles
Wanneer iemand aangeeft online een relatie te zoeken kun je ervan uitgaan dat diegene open staat voor een relatie. In het dagelijks leven is de kans groter dat iemand reeds een partner heeft of niet op zoek is.

2.   Efficiënt (meerdere contacten tegelijk)
Bij het leggen van contact via een datingservice, kun je met meerdere mensen tegelijk in contact komen. Zodoende kun je op een efficiënte manier verschillende singles leren kennen die ook op zoek zijn naar een relatie.

3. Lage barrières
Waar het voor veel mensen niet altijd eenvoudig is zomaar iemand aan te spreken, zijn barrières lager wanneer een relatie via internet wordt gezocht. Door elkaar eerst wat beter te leren kennen krijg je de kans om een eventuele eerste ontmoeting soepeler te laten verlopen.

4.   Flexibel
Omdat je bij het contact via internet geen directe sociale verplichting hebt om te antwoorden, kun je altijd zelf bepalen waar en wanneer jij reageert.

de ware vinden met elitedating

Een relatie zoeken bij ELITEDATING

ELITEDATING is de online relatiebemiddelaar voor singles die een relatie zoeken serieus nemen. Om dating een ander perspectief te geven, bieden wij een unieke methode aan waarbij we de persoonlijkheid van singles aan elkaar matchen.  

Bij ELITEDATING streven we naar een complete relatiesite. Vertrouwen, discretie en een goed functionerende klantenservice spelen hierin een essentiële rol. De bescherming van jouw persoonlijke gegevens krijgt bij ons de hoogste prioriteit. Alle partnervoorstellen die je via onze datingsite ontvangt worden aan een handmatige controle onderworpen.

De methode waarmee ELITEDATING adequate partnervoorstellen voorlegt is gebaseerd op een wetenschappelijke psychologische test. Door rekening te houden met persoonlijke preferenties en een bijbehorende wegingsfactor waarborgt ELITEDATING kwalitatief hoogstaande relatiebemiddeling.

Wat vind jij van de verhouding tussen carrière maken en vrijheid voor sociale activiteiten in de huidige maatschappij? Laat het ons weten via een comment onderaan de pagina!

 

Lees ook:

 • gratis partner zoeken elitedating
  De datingsite voor jou met gratis aanmelding!

  Het basislidmaatschap van ELITEDATING is compleet gratis. Het grote voordeel hiervan is dat je onze service eerst kunt uitproberen, zonder verdere verplichtingen. Lees hier wat je allemaal gratis kan doen op onze datingsite!

 • dating voor serieuze singles elitedating
  Dating hoger opgeleiden: ontmoet elkaar online!

  Steeds meer mensen vinden elkaar via online dating. Uit de cijfers van het CBS blijkt dat van de stellen die in de afgelopen vijf jaar zijn gaan samenwonen, ruim 13 procent elkaar online gevonden heeft. Vind jij je toekomistige partner ook via dating voor hoger opgeleiden?

 • het is nooit te laat senioren dating elitedating
  Een nieuw begin met senioren dating

  Online dating is vandaag de dag voor geen enkele leeftijdscategorie nog een taboe. Laat je informeren over senioren dating. Je nieuwe start begint hier!