Wat is het verschil tussen mannen en vrouwen?

Soms zijn de verschillen tussen mannen en vrouwen zo groot dat het lijkt alsof ze van verschillende planeten komen. Men heeft onderzoek gedaan, er zijn boeken geschreven en het is tot op de bodem geanalyseerd: Het cliché vrouwen komen van venus en mannen van mars is niet voor niets ontstaan. Om het verschil tussen mannen en vrouwen te begrijpen, gaan we terug naar de oertijd.

Geschiedenis

We blikken terug op de prehistorie, waar de rolverdeling zich feilloos heeft ontwikkeld. Door het postuur van de man werden al snel een aantal zaken duidelijk zoals dat hij het gezin moest beschermen tegen bedreigingen. Instinctief ging de man op jacht om zijn vrouw en kinderen van eten te voorzien. Hij ontplooide vaardigheden die voor de jacht en actieve bescherming van zijn gezin noodzakelijk waren.

De vrouw groeide in andere taken die meer met de verzorging te maken hadden. Altijd alert zijn op tekenen van gevaar en veranderingen waarnemen, behoorden tot de specialisaties van de vrouw. Ze bezat een goed kort navigatie vermogen en kon moeiteloos de herkenningspunten op weg naar huis identificeren. Het verschil tussen mannen en vrouwen werd al snel helder: de man was de jager en beschermer en de vrouw de opvoedster.

Vrouwen komen van venus

Vrouwen hebben er over het algemeen weinig moeite mee hun emoties te tonen. De oorzaak hiervan ligt in het brein. Emoties worden in hetzelfde gebied verwerkt als taal, met als gevolg dat vrouwen er vaak geen enkele moeite mee hebben hun punt duidelijk te maken of hun gevoel te verklaren. Daarnaast hebben vrouwen een breder blikveld. Mannen, ga dus niet ongegeneerd in uw neus peuteren, of de benen van de dame die langsloopt goedkeuren. Een vrouw ziet álles!

Mannen komen van mars

De man is meestal alles behalve gecompliceerd en vaak doelmatig, oplossingsgericht en praktisch. Met behulp van taal brengt hij informatie over en vaak bedoelt hij precies wat hij zegt. De hersenen van de man zijn echter maar gespecialiseerd in het uitvoeren van slechts één taak tegelijk. Vraag een man iets terwijl hij met een routine handeling in de weer is, zal hij waarschijnlijk antwoorden dat hij niet kan praten omdat hij bezig is.

Het verschil tussen mannen en vrouwen heeft zich dermate geëvalueerd en aangepast aan de levenstijl van vandaag.

Klassieke verschillen

– Mannen denken rationeel, vrouwen denken emotioneel
– Mannen zijn prestatiegericht, vrouwen zijn relatiegericht
– Mannen verwerken alleen, vrouwen verwerken samen
– Mannen verlangen naar acceptatie, vrouwen verlangen naar begrip
– Mannen hebben bewondering nodig, vrouwen hebben toewijding nodig

Misverstanden

Het verschil tussen mannen en vrouwen kan het beste uitgelegd worden aan de hand van de volgende situatie: Als vrouw zijnde heb je soms behoefte aan een luisterend oor. Echter als je gewoon even wilt praten, raden wij het af om je hart bij een man uit te storten. Hij zal al zijn ondervonden theorieën uit de kast halen om je te helpen. Hij zal de oorzaak analyseren en streven naar een oplossing. Een typisch mannelijke manier van benaderen –welliswaar met de beste bedoelingen, maar waar de vrouw op dat moment weinig aan heeft. De vrouw zal het gevoel krijgen dat de man niet luistert en haar niet serieus neemt. Een vrouw heeft dikwijls behoefte om gehoord te worden. Door haar verhaal te kwijt te kunnen voelt ze zich vaak al beter.

Verschil tussen mannen en vrouwen conclusie

Door je te verdiepen in het brein van het andere geslacht zullen veel zaken duidelijk worden. Door wederzijds begrip kun je in ieder geval de strubbelingen voorkomen die ontstaan door het verschil in sekse.”Echter zijn er een aantal zaken die waarschijnlijk altijd een mysterie zullen blijven, zo weten we bijvoorbeeld niet in hoeverre deze verschillen genetisch bepaald zijn en in hoeverre de maatschappij invloed heeft op de verschillen,” aldus ELITEDATING’s sociale wetenschapper Daniel Kupke. Maar misschien is het maar beter om niet alles te begrijpen: het maakt het leven in ieder geval vaak een stuk spannender!

Heb je vragen of opmerkingen? Laat dan een comment achter onderaan de pagina!

Over de auteur: EliteDating Redactie

Dit artikel is voor u geschreven door de redactie van EliteDating.

Bekijk meer artikelen geschreven door de EliteDating Redactie