Een gevoel van liefde

een gevooel van liefde

Hoe we erin slagen om de droom van de eeuwige liefde te leven en waarom het niet mogelijk is om niet van iemand te houden.

Het gevoel van liefde is de meest universele van alle gevoelens. Het belang ervan overwint ruimte en tijd. Vanaf onze geboorte leren we het gevoel van liefde kennen; we houden van onze ouders, vrienden en van onze partner. Het gevoel van liefhebben is aangeboren. Maar wat is liefde nou eigenlijk? Je kunt het herkennen aan bepaalde externe en interne tekenen van verliefdheid, maar het onder woorden brengen van wat liefde precies is, blijkt erg lastig te zijn, Want liefde heeft vele gezichten en wordt daarom op verschillende manieren waargenomen.

De vormen van liefde

Liefde kan diverse vormen aannemen. Wij houden van onze vrienden op een platonische manier, van onze partner op een amoureuze manier terwijl het houden van onze familieleden van natuurlijke aard is. Het gevoel van liefde vult ons met innerlijke voldoening en geluk. Liefde schept een diepe band tussen ons en de persoon die we liefhebben.

Liefde zit in onze natuur

Maar waarom hebben we iemand lief? Wat ligt ten grondslag aan het ontstaan van dit heerlijke gevoel voor andere mensen? Het antwoord is te vinden in onze ziel. Psychoanalytici spreken van een spirituele, drijvende kracht die in ons innerlijk een constante behoefte aan affectie en geborgenheid opwekt. De zoektocht naar liefde is tevens een zoektocht naar geborgenheid.

liefdesgevoel elitedating

De droom van de eeuwige liefde

Het doel van ieder mens is het vinden van liefde en geborgenheid. Maar waarom lijkt het soms zo moeilijk om dit gevoel vast te houden? Waarom blijft de droom van de eeuwige liefde vaak enkel een droom? Volgens psychoanalytici is de reden hiervoor de onjuiste veronderstelling van veel mensen dat liefde vanzelfsprekend is. Veel mensen gaan ervan uit dat de liefde vrij eenvoudig is, het vinden van de juiste partner zien ze eerder aan als een moeilijkheid. Dit idee van de liefde is verkeerd. De mens moet leren om van iemand te houden. Ook verstaan veel mensen onder het principe liefde, zelf bemind te worden in plaats van zelf van een ander lief te hebben.

De liefdesrelatie

Wie kent dit niet? We leren iemand kennen, we worden verliefd, hebben vlinders in onze buik en zijn ongelooflijk gelukkig. Ten slotte komt er een moment waarop onze verliefdheid ofwel verandert in liefde ofwel verdwijnt. Volgens relatie-experts zijn we er zelf verantwoordelijk voor welke weg ons gevoel inslaat. Experts zijn er zeker van dat we de droom van de eeuwige liefde kunnen leven door de hulp van onderstaande punten:

liefde gevoelens elitedating Zorg ervoor dat je verwachtingen van je partner realistisch zijn. Veel mensen verwachten dat een potentiele partner hun wonden zal genezen, eerdere trauma’s zal verjagen en ons alleen maar een gelukkig gevoel zal geven. Zorg ervoor dat de basis van je relatie realistisch is. Het geluk ligt in jezelf.

verliefde gevoelens elitedating Ga conflicten niet uit de weg. Zo af en toe ruzie maken hoort er nou eenmaal bij en het ontwikkelt bovendien de mogelijkheid om samen problemen op te kunnen lossen.

de liefde  vinden met elitedating Kom tot het besef dat je je partner niet kan veranderen in de ideale man of vrouw. In plaats van de hele tijd te klagen over datgene wat je partner fout doet, kun je beter zijn of haar eigenaardigheden met humor benaderen. Paren die over deze dingen kunnen lachen, zijn gelukkiger.

relatie vinden met elitedating Zorg ervoor dat je gemeenschappelijke interesses of hobby’s hebt en samen actief bezig kunt blijven. Neem zelf initiatieven en laat niet alles van de ander afhangen.

advies vinden liefde elitedating Vertel je partner over je gevoel en wat je wensen en behoeften zijn.

droomvrouw vinden met elitedating Praat met elkaar.

partner online zoeken elitedating Denk eraan: een langdurige, serieuze liefde vergt hard werk!

Over de auteur: EliteDating Redactie

Dit artikel is voor u geschreven door de redactie van EliteDating.

Bekijk meer artikelen geschreven door de EliteDating Redactie