7 relatietips die een goede relatie beter maken

relatietips elitedating

Goede relaties kunnen een positieve invloed hebben op alle aspecten van je leven: op je gezondheid, je geest en de relaties met anderen. Aan de andere kant kan een relatie die niet goed werkt een uitputtend effect hebben op je emoties en welzijn. Relaties verlangen een investering in tijd en energie: hoe meer je erin stopt, hoe meer je eruit haalt. De relatietips van ELITEDATING kunnen je helpen om een gelukkige relatie sterk te houden, of om vertouwen en liefde in een gebroken relatie te herstellen.

1. Maak tijd voor elkaar vrij

2. Wees creatief met de tijd die je samen doorbrengt

3. Stop nooit met communiceren

4. Wees niet te afhankelijk van elkaar

5. Wees aantrekkelijk voor elkaar: houd het spannend

6. Steun en respect

7. Geven en nemen

elitedating relatietip 1 Maak tijd voor elkaar vrij

Het inplannen van tijd met je partner is essentieel om een gezonde relatie in stand te houden. Probeer op regelmatige basis een moment te vinden waarop jullie echt samen kunnen zijn en met elkaar kunnen praten. In drukke en stressvolle tijden kan dit een kopje koffie zijn in de ochtend of een wandeling voor het slapen gaan: een paar minuten met elkaar doorbrengen kan al helpen een verbintenis te versterken.

elitedating advies relatie Wees creatief met de tijd die je samen doorbrengt

Nu de maanden en jaren voorbij rollen, hebben we de neiging om in onze spreekwoordelijke trainingsbroek te glijden en lui te worden in onze relatie. We verliezen ons geduld, vriendelijkheid, begrip en de algemene inspanning die we ooit met onze partner hadden.1 Flirten met elkaar lijkt verleden tijd en de intimiteit is ook beduidend minder dan in het begin. De tweede relatietip? Denk terug aan wat je in het begin deed voor of met je partner en doe deze dingen opnieuw. Enkele simpele manieren om de liefde weer te laten opbloeien:

• Bedenk speelse manieren waarop je elkaar kunt verrassen: neem een bos bloemen mee, maak een onverwachts ontbijtje op bed of sloof je een avond uit in de keuken.
• Daag elkaar uit in je relatie door nu en dan uit je comfortzone te stappen. Volg een cursus Chinees, boek een vakantie naar een voor beide onbekend land of ga samen een uitdaging aan (schrijf je bijvoorbeeld samen in voor een hardloopwedstrijd).
• Zorg dat je voldoende fysieke intimiteit hebt met je geliefde. Het gaat hier niet alleen om seksuele activiteit, maar juist om de regelmatige, liefhebbende aanraking: handen vasthouden, knuffelen of zoenen is minstens zo belangrijk.

tips voor relaties elitedating Stop nooit met communiceren

Zonder goede communicatie is een relatie gedoemd te mislukken. Als we ophouden met communiceren, voelen we ons steeds minder betrokken bij de ander, wat er in stressvolle tijden toe kan leiden dat jullie je niet meer verbonden voelen. Zolang je met elkaar praat en naar elkaar luistert en laat weten aan de ander wat je dwars zit, kunnen jullie je problemen bespreken en samen naar een oplossing zoeken.

Het is hierbij ook belangrijk dat je er niet vanuit gaat dat je partner na een lange tijd samen zijn wel zal weten hoe jij je voelt en wat je nodig hebt, zonder dat je daarom hoeft te vragen. Relatietip nummer drie: blijf altijd je over je gevoelens praten, om misverstanden te verkomen.2

Lees ook: Een knipoog of een glimlach? Flirten doe je zo!

tips goede relatie elitedating Wees niet te afhankelijk van elkaar

Nummer vier in het rijtje relatietips: geef elkaar de ruimte. Een serieuze relatie betekent niet dat je continue bij elkaar moet zijn en je vrije tijd op dezelfde wijze moet doorbrengen. Activiteiten ondernemen zonder je geliefde of af en toe met eigen vrienden afspreken, kan juist een extra impuls aan de relatie geven. Laat het toe wanneer je partner tijd in zijn of haar eigen hobby’s investeert of een avond met zijn of haar vrienden doorbrengt. Je zult zien dat dit juist kan zorgen voor een nieuwe impuls in de relatie. Het doorbreekt de sleur en het voelt alsof er een frisse wind door je relatie waait!

advies relatie elitedating

aantrekkelijk voor elkaar relatietips vijf elitedating Wees aantrekkelijk voor elkaar: houd het spannend

Wanneer je in een langdurig relatie zit, kan het gebeuren dat je uiterlijk een minder grote rol inneemt. Probeer de aantrekkingskracht in je relatie te houden. Denk hierbij aan ‘sexy’ in de breedste zin van het woord. Sexy kan verwijzen naar activiteiten in de slaapkamer, maar het kan ook verwijzen naar de dingen die ons het meest aantrekken in onze partner in het dagelijkse leven. Vind je het sexy als hij of zij voor je kookt? Vind je het aantrekkelijk als hij of zij mooi ondergoed draagt? Of vind je het ‘onsexy’ als hij of zij de badkamer gebruikt met de deur open? Praat openlijk met elkaar over wat de ander wel of niet aantrekkelijk vindt in jullie relatie. Daag elkaar uit, houd het spannend en probeer om er humor in te betrekken. **

relatietip 6 steun en respect elkaar elitedating Steun en respect

Wederzijds respect is essentieel voor het onderhouden van een gezonde relatie. Je hoeft het niet altijd met elkaar eens te zijn, maar probeer open te staan voor de gevoelens, ideeën en waarden van je geliefde. Stel hem of haar gerust en biedt steun in tijden dat hij of zij dat nodig heeft, maar durf hier ook om te vragen als jij er zelf behoefte aan hebt. Ons advies: respecteer elkaar, steun elkaar en blijf positief!

dekundig advies relaties geven en nemen elitedating Geven en nemen

De laatste tip voor een stabiele relatie is de bereidheid tot het sluiten van compromissen. Het vergt werk van twee kanten om ervoor te zorgen dat er een uitwisseling plaatsvindt die voor beide acceptabel is.* Herken wat echt belangrijk is voor je partner en laat op jouw beurt hem of haar duidelijke weten wat jouw behoeften zijn. Op deze manier creëer je een atmosfeer waarbij je elkaars wensen respecteert en je allebei dingen geeft en neemt in de relatie.

Wat zijn jouw tips voor het in stand houden van een goede relatie? Deel het met ons in een bericht onderaan de pagina!

Bronnen:

1. helpguide.org/articles/relationships/relationship-help.htm

2. mindbodygreen.com/0-13321/13-tips-to-make-a-good-relationship-great.html

Over de auteur: Marthe Lem

Marthe Lem is redactrice bij ELITEDATING.

Bekijk meer artikelen geschreven door de Marthe Lem