De kerst samen vieren? Probeer stress te vermijden!

kerst samen elitedating

De kerstdagen zijn vaak enerverend maar kunnen ook zeker een uitputtende aangelegenheid zijn: op kerstavond naar de eigen ouders, op eerste kerstdag naar de schoonouders en op tweede kerstdag moeten eventueel nog opa’s en oma’s een bezoek worden gebracht. En dan wil je ook nog tijd aan elkaar besteden. Dat kan de hoognodige stress opleveren! ELITEDATING geeft je tips om de kerst dit jaar samen ontspannen door te brengen!

Tradities met kerst

Veel mensen hebben bij kerstmis een vast plaatje in hun hoofd. Als kind bracht je misschien wel elk jaar op dezelfde wijze de feestdagen door: je ging op kerstavond kerststalletjes bekijken, maakte op kerstochtend een lange boswandeling of jouw vader bakte verse wafels. Dat betekent niet dat deze tradities voor jouw partner hetzelfde warme gevoel meebrengt. De verplichtingen kunnen tot stress en een slecht humeur leiden. Het zou jammer zijn wanneer de kerst samen, door meningsverschillen wordt bedolven.

Kerst samen

Jij en jouw partner kunnen uiteraard enkele rituelen van uw (schoon)-ouders overnemen, of misschien roep je zelf wel enkele nieuwe tradities in het leven. Maar probeer het ‘moeten’ te vermijden. Vaak zorgt vooral de gedachte dat alles op een bepaalde en tegelijkertijd perfecte manier moet gebeuren, voor veel stress. Het eten moet er piekfijn uitzien, het tafellaken gesteven, de kleding feestelijk en het huis opgeruimd. Ons advies: stel je flexibel op en probeer niet teveel aan het voorafgestelde beeld vast te houden.

Het is geen aanlokkelijk idee om de kerst samen geforceerd door te brengen. Op vrije dagen verdien je het om te kunnen ontspannen. Je kunt bijvoorbeeld op kerstavond uitgebreid samen koken, naar de kerkmis, door de mooi versierde binnenstad struinen of een romantisch kerstconcert bezoeken. Het is ook helemaal niet verkeerd wanneer je kerst samen gewoon onderuitgezakt op de bank wilt hangen en een dvd wilt kijken, om alle stress naar het andere eind van de wereld te verbannen!

kerst samen elitedating

Volgend jaar is het weer kerst!

Denken aan familie is ook een typerende kerstgedachte, maar vergeet niet dat je zelf ook kunt genieten van deze dagen. Je kunt bijvoorbeeld afspreken om een gedeelte van de dag de familie te bezoeken zodat je de rest van de tijd met uw partner kunt doen en laten wat je wilt. Je kunt ook de feestdagen wat rustiger houden door familie tussen kerstmis en oud en nieuw te bezoeken. Niet alles hoeft op deze twee dagen in het jaar te gebeuren!

Tijdens de kerstdagen heb je dan ook tijd voor elkaar, zonder hectische taferelen. Bespreek als het mogelijk is op tijd met jouw familie en jouw partner of je kerst samen wilt doorbrengen. Op die manier vermijd je dat er vlak voor de feestdagen nog hevige discussies losbarsten. Wanneer van tevoren bekend is wat er op de planning staat, kan dat al een hoop rust geven.

Het is bovenal belangrijk om niet te hoge verwachtingen te hebben. Dan kan het feest alleen maar tegenvallen! Vaak ontstaan stresssituaties door niet goed gecommuniceerde wensen of een bepaalde rol die je denkt te moeten vervullen. Voldoet de kerst samen niet aan de voorstelling die jullie ervan hadden? Gelukkig is het volgend jaar weer kerst en heb je alle tijd om te bedenken hoe je die ontspannen kunt doorbrengen!

Hoe zorg jij voor een stressvrije kerst samen? Vertel het ons in een comment onderaan de pagina!

Over de auteur: EliteDating Redactie

Dit artikel is voor u geschreven door de redactie van EliteDating.

Bekijk meer artikelen geschreven door de EliteDating Redactie