Alleen met kerst – wat te doen?

single met de kerstdagen elitedating

Verlichte raamkozijnen, besneeuwde straten, kleurige cadeaus, uitgebreide diners en de oneindige herhaling van kerstliederen. Hoewel de feestdagen voor de een veel plezier en warmte brengen, kan de ander het juist ervaren als een zeer eenzame periode. Alleen zijn met de kerst kan ervoor zorgen dat je ontzettend opziet tegen de feestdagen. In samenwerking met relatiepsychologe Sam Owen, geeft ELITEDATING advies over hoe je met een positief gevoel de feestdagen ingaat!

“Another year over, a new one just began…– John Lennon

Met de kerstdagen draait het bij veel mensen om de tijd die men samen doorbrengt met familie, vrienden en geliefden. Maar kerst is niet altijd voor iedereen een periode van gezelligheid en warmte. Voor veel singles die op zoek zijn naar een partner kan het juist een periode zijn waarbij gevoelens van eenzaamheid versterkt worden.

“Last christmas I gave you my heart,…” Wham

Een scheiding, je relatie is net beëindigd of een relatie op afstand; er zijn allerlei redenen te bedenken waarom je dit jaar kerst zonder een geliefde viert. Een single kerst kan ervoor zorgen dat er een angstig, verdrietig of boos gevoel omhoog komt. Angst en verdriet omdat je de feestdagen in je eentje moet doorbrengen of een gevoel van onrechtvaardigheid en woede omdat je ex-partner wel kerst viert met een nieuwe partner of de kinderen. Je bent niet de enige die kampt met deze gevoelens en het is niets om je voor te schamen.

Kerst voor alleenstaanden

So this is Christmas, and what have you done?”– John Lennon

Relatiepsycholoog Sam Owen legt uit dat er een aantal dingen zijn die je kunnen helpen om jezelf weer op te pakken, als het single zijn tijdens de feestdagen je droevig maakt.

“Zo is het belangrijk om actie te ondernemen om je doelen te verwezenlijken. Je zult je altijd beter voelen wanneer je het lot in eigen handen neemt. De druk wordt niet minder als je thuis blijft zitten en je zorgen maakt over je eigen situatie. Zet haalbare en simpele stappen, maar doe het consistent. Het cumulatieve effect zal er voor zorgen dat je steeds dichter naar je einddoel toe beweegt.”

alleenstaand met kerst elitedating

Alleen met kerst… of samen?

“All I want for Christmas is you” Mariah Carey

Alleen zijn met kerst heeft zeker ook positieve kanten! Het kan zelfs een uitgelezen kans zijn om andere leuke singles te leren kennen.

Owen: “Feestjes en familie bijeenkomsten kunnen een goede manier zijn om leuke vrijgezellen te ontmoeten. Mensen zijn tijdens de feestdagen in een verheven stemming, vrolijk en ontspannen en staan daarom meer open voor andere mensen. Daarnaast is het ontmoeten van mensen in het sociale netwerk van iemand anders een leuke manier om vrienden te maken die misschien wel leiden tot een romantische relatie.”

“Wat ook leuk is aan de feestdagen is dat ze gezien worden als een speciale gelegenheid en daarom besteden we veel aandacht aan ons uiterlijk. Als we er goed uitzien van buiten, voelen we ons meer zelfverzekerd van binnen. Een hoger zelfvertrouwen zorgt ervoor dat je een positieve uitstraling hebt en deze straal je uit naar anderen,”aldus Owen.

Vier jij de kerst samen met je partner? Lees hier hoe je de stress met de feestdagen kan vermijden!

Online dating met kerst

Wil je voorkomen dat je alleen bent met kerst? Neem het lot in eigen handen en zorg ervoor dat je deze single kerst een leuke date hebt! Je bent zeker niet de enige single die tijdens de feestdagen geen partner heeft en op zoek is naar goed gezelschap. Kerst en Oud & Nieuw behoren tot de drukste periode van het jaar, waarbij veel singles op zoek zijn naar de liefde. Een kerst alleen kan het bewustzijn vergroten dat je behoefte hebt aan een vaste relatie. Veel singles besluiten het goede voornemen in het nieuwe jaar direct in daden om te zetten, door zich bij ELITEDATING aan te melden.

“A Merry Merry Christmas and a Happy New Year” Jimmy Buffett

ELITEDATING wenst je een hele fijne kerst toe en een gelukkig nieuw jaar met veel geluk in de liefde!

Wil je graag iemand ontmoeten die bij jou past? Meld je dan vrijblijvend aan!

Over de auteur: Marthe Lem

Marthe Lem is redactrice bij ELITEDATING.

Bekijk meer artikelen geschreven door de Marthe Lem