Hot or not enquête

Berlijn, 25 april 2012 – In samenwerking met Zalando heeft ELITEDATING onderzocht hoe het ervoor staat met de kledingwensen van de Nederlanders en Belgen. 94% van de vrouwen vindt namelijk dat de kledingstijl iets zegt over de persoonlijkheid van de man en ook mannen lijken een sterke mening te hebben over wat zij wel en niet aantrekkelijk vinden bij een vrouw. 323 Belgen en Nederlanders hebben de enquête ingevuld en daar kwamen een aantal interessante resultaten uit. Zo vindt maar 30% van de mannen dat de rokjes bij de vrouw niet kort genoeg kunnen, dat percentage hadden waarschijnlijk velen hoger verwacht…

Metro man is anno nu!

Als het aankomt op daten, blijkt dat 94% van de vrouwen het belangrijk vindt dat hun afspraakje zijn best heeft gedaan om er leuk uit te zien. 62% weet dan ook nog wat hun partner aanhad op hun eerste date! Maar de fabel dat mannen dit soort dingen nooit onthouden, kan van de tafel worden geveegd, want 47% kan zich nog prima voor de geest halen wat hun vriendin droeg! De mannen in dit onderzoek zijn dan ook van mening dat een vrouw die nieuwe kleren koopt, laat zien dat ze een goede smaak heeft en hebben er dus geen probleem mee als hun vriendin shopt. Andersom geldt hetzelfde, een vrouw waardeert het als een man zich interesseert in mode en slechts drie procent vindt dit niet mannelijk. Daarnaast vindt slechts een kwart van de vrouwen het ongebruikelijk als een man zich interesseert in mode.De metro man ijkt tegenwoordig dus wel gewaardeerd te worden!

Mode blunders & highlights

Wat betreft de echte mode- NoGo´s staat het cliché ´sokken in sandalen´ nog steeds met vlag en wimpel bovenaan! 77% van de vrouwen vindt dit de ergste modeblunder die een man kan begaan. Kort daarop volgt de Schotse rok met 61% en daarna wordt de baggy look, waarbij de broek half op de knieën hangt, door 49% absoluut niet mooi gevonden. Wat een vrouw daarentegen wel kan waarderen qua schoenen zijn Adidas sneakers en stijlvolle Italiaanse Sebago Mokassins. Waar je als man maar beter niet mee kan thuiskomen, zijn Birkenstock sandalen. 70% van de vrouwen geeft aan dit liever niet te zien. Andersom zien mannen het liefst een ´femme fatale´ look bij hun vriendin. 77% ziet haar graag in een sexy outfit. Ook een schattige uitstraling valt in de smaak en een romantisch roze jurkje of één met speelse stipjes doet het ook goed. Het stereotype beeld wat er heerst dat mannen vrouwen het liefst in zo min mogelijk kleding zien, gaat niet geheel op. 50% houdt niet van teveel decolleté en 40% denkt hetzelfde over te korte rokjes.

Wat schoenen betreft zijn zowel mannen als vrouwen van mening dat een hak waarbij de tenen zichtbaar zijn, de mooiste schoen is die een vrouw kan dragen, gevolgd door een laars tot over de knie. Wat ze beter niet aan haar voeten kan doen zijn glitterschoenen of schoenen met lak. Verder willen zowel de mannen als vrouwen in de enquête blijkbaar liever niet te opvallend gekleed gaan en vindt 80% van de mannen krijt- en pasteltinten bij vrouwen erg mooi. Daarnaast gruwelt 81% van de vrouwen van bloemenpatronen bij hun vriend en kan slechts 34% outfits in knalkleuren waarderen.

Shopaholic

Dat vrouwen graag kleren kopen voor zichzelf is geen geheim, zij blijken er echter ook geen probleem mee te hebben de klerenkast van hun vriend verder uit te breiden. 88% geeft aan graag kleding te kopen voor hun partner, dan wel om de reden dat hij op die manier tenminste draagt wat zij leuk vindt, of om zo te laten zien dat ze bij elkaar horen als koppel. Ook met de winkelzin van de mannen blijkt het nog niet zo slecht gesteld te zijn, 64% kiest ervoor mee te gaan met zijn vriendin als zij gaat winkelen en wil haar zelfs adviseren in haar kledingkeuzes!

Het lijkt er dus op dat wij vrouwen niets te klagen hebben op dat gebied! Echter op de vraag wie er het liefst meegenomen wordt bij het winkelen, werd door 35% van de vrouwen geantwoord het liefste alleen gaan, gevolgd door samen te gaan met een vriendin of een familielid en onderaan de lijst staat met 20% hun partner. Misschien is het dus toch een beter idee om de vrouwen lekker de winkels af te laten struinen en de man iets leuks met zijn vrienden te laten ondernemen!

Over de auteur: EliteDating Redactie

Dit artikel is voor u geschreven door de redactie van EliteDating.

Bekijk meer artikelen geschreven door de EliteDating Redactie