Profielfoto: zo kiest u de perfecte foto uit

Uw profielfoto is de eerste indruk die een potentiële partner van u krijgt. Leer hier waar u bij het kiezen van een juiste profielfoto op moet letten.

Uw profiel wordt druk bezocht, u ontvangt alleen zelden contactaanvragen? Uw eigen contactverzoeken zorgen niet voor de positieve reacties waarop u had gehoopt? Misschien moet u nog eens de keuze van uw profielfoto overwegen.

Wij geven u vijf waardevolle tips hoe u een profielfoto kunt uitzoeken die u van uw beste kant laat zien.

1. Kies een foto uit waarop u alleen staat afgebeeld

Hebt u een foto waarop u er perfect uitziet, maar bent omringd door anderen? Wilt u graag een familiefoto tonen die veel waarde voor u heeft? Wij raden u nadrukkelijk aan groepsfoto’s te vermijden. Bij het zoeken naar een relatie draait het niet om uw vrienden of familie, maar in eerste instantie alleen om u. Bevinden zich andere personen op uw foto? Dan is uw bezoeker van u afgeleid. Als de profielbezoeker later via u iemand vindt die hij/zij aantrekkelijker vindt dan u, dan hebt u een potentieel contact weggegeven aan de ander.

2. Kies een portretfoto

Misschien heeft u een foto die u in een uitzonderlijke situatie toont. Misschien surft u in de Caraïben, rijdt u paard of springt u voor het eerst parachute? Ook wanneer het een hele leuke foto is, is het toch beter om voor een portretfoto te kiezen. Bedenk u dat de bezoeker van uw online datingprofiel aan de hand van uw foto de eerste indruk krijgt. Hij/Zij is benieuwd naar uw gezicht, uw ogen en uw gezichtsuitdrukkingen. De rest is voor hem/haar daarna pas interessant.

Onze tip: u kunt naast uw profielfoto ook andere foto’s van uzelf in verschillende situaties uploaden, welke iets over uw persoonlijkheid zeggen. U kunt naast uw profielfoto nog 23 andere foto’s toevoegen.

succesplan stap 4 profielfoto elitedating

3. Straal openheid uit

U wilt uw profielbezoekers met behulp van een aansprekende foto ertoe aanzetten actie te ondernemen. Kies een foto uit waarop u in de camera kijkt. Hierdoor voelen uw bezoekers zich persoonlijker aangesproken. Een glimlach heeft een sympathieker effect dan een serieus gezicht. Zonnebrillen, hoofddeksels etc. verminderen dit effect. U geeft hiermee de indruk dat u uw gezicht probeert te verstoppen. Wees daarom voorzichtig met dergelijke accessoires. Een donkere schaduw over uw gezicht heeft overigens hetzelfde onduidelijke effect.

Kies een foto uit waarop uw gezicht goed herkenbaar is en u ontspannen en lachend in de camera kijkt. Zulke foto’s zullen een veel positiever effect op uw profiel hebben.

4. Wek geen valse verwachtingen op met uw foto

Ook wanneer de verleiding groot is om een foto uit te zoeken waarop u er tien jaar jonger, duidelijk gespierder of slanker uitziet, zal dit u op den duur niet ten goede komen. Uiteindelijk wilt u met uw profiel de mensen aanspreken die u aantrekkelijk vinden zoals u werkelijk bent. Wanneer u een foto uitzoekt waarop u er aantrekkelijker uitziet, wordt dit bij de eerste ontmoeting toch meteen opgemerkt. Misschien krijgt u toch wel complimentjes over uw uiterlijk. Kies in ieder geval een foto die een realistisch beeld van uzelf geeft, zodat de ander bij het eerste afspraakje niet voor verrassingen hoeft komen te staan. Dit geeft een slechte indruk, zelfs wanneer u zich op een afspraakje zo charmant en aantrekkelijk mogelijk opstelt.

5. Als u geen passende foto kunt vinden, maak er dan een

U hebt geen actuele foto van uzelf om te uploaden, waarop u alleen staat afgebeeld en lachend in de camera kijkt? Of tenminste geen foto die u bevalt? Dan wordt het tijd om er een te maken! Laat u door een vriend of familielid in een ontspannen sfeer op de foto zetten of bezoek een fotograaf. Uw moeite zal zich lonen, want een aantrekkelijke profielfoto verhoogt uw kans om met interessante profielbezoekers in contact te komen.

Bronnen:

www.elitedating.be/nl

Over de auteur: EliteDating Redactie

Dit artikel is voor u geschreven door de redactie van EliteDating.

Bekijk meer artikelen geschreven door de EliteDating Redactie