Enig kinderen zijn de ideale partner

Berlijn, 31.08.2013 – Wie heeft de grootste invloed op ons leven? Is het onze partner, zijn het onze vrienden of heeft familie de sterkste uitwerking? Het hebben van broers of zussen kan ons in elk geval behoorlijk vormen. Uit onderzoek van Richard Rende van Brown University blijkt zelfs dat oudere broers en/of zussen ons in sommige gevallen sterker beïnvloeden dan onze ouders1. ELITEDATING heeft verschillende vooroordelen omtrent enig kinderen onderzocht. De resultaten laten zien dat enig kinderen een positiever zelfbeeld hebben en beschouwen zich duidelijk als betere partner dan mensen die wel met broers en zussen zijn opgegroeid.

Charmant eigenbeeld

Online datingsite ELITEDATING heeft recentelijk een enquête onder 235 leden gehouden om de verschillen, met betrekking tot partnereigenschappen tussen mensen die met of zonder broers en zussen zijn opgegroeid, te achterhalen. De respondenten werden onder andere gevraagd zichzelf te evalueren met betrekking tot persoonlijke kenmerken. Daarnaast kwamen beroepstatus, opleidingsniveau en de opbouw van de thuissituatie tijdens het opgroeien aan bod. Uit de resultaten blijkt dat enig kinderen een positiever zelfbeeld hebben dan de groep ondervraagden met broers en zussen. Zo denkt 67% van de eenlingen dat zij als charmant worden beschouwd door de mensen om hen heen. Dit tegenover 59% van de mensen met broers en/of zussen.

Zijn enig kinderen succesvoller?

De ondervraagde respondenten zonder broers en/of zussen bevestigen de vooroordelen: Zo laten de resultaten zien dat zij minder snel bereid zijn om compromissen te sluiten ten opzichte van iemand met broers of zussen (30% vs. 74%). Ook hebben zij minder behoefte aan eensgezindheid (62% vs. 82%). Hoewel er geen significant verschil is gevonden of enig kinderen succesvoller zijn, verklaart 50% van de enig kinderen dat zij succesvol zijn tegen 39% van de broer en zus groep. Ook weten enig kinderen beter op welke manier zij kunnen krijgen wat ze willen in verhouding tot mensen uit broeder- en zuster families (55% vs. 41%).

Enig kinderen zijn intelligenter

Uit het onderzoek blijkt daarnaast ook dat enig kinderen vaak een hoger opleidingsniveau behalen dan de kinderen die met een broer en/of zus zijn opgegroeid. Van alle ondervraagden die geen broers en/of zussen hebben is 33% hoogopgeleid. In de groep mét broers en/of zussen heeft maar 24% een hogere opleiding genoten.

Enig kinderen de betere partner

Charmant, daadkrachtig, hoger opgeleid en een flinke dosis zelfvertrouwen: vier aantrekkelijke eigenschappen voor een succesvolle partnerkandidaat. Voor veel mensen zwaarwegende factoren bij de zoektocht naar een partner. Maar of enig kinderen daadwerkelijk dé ideale partner zijn..?


Heeft u vragen of opmerkingen? Richt u deze dan aan
[email protected].

1. Rende, Richard (2005). A twin sibling study of smoking in adolescence: Etiology of individual differences and extreme scores.

Over de auteur: EliteDating Redactie

Dit artikel is voor u geschreven door de redactie van EliteDating.

Bekijk meer artikelen geschreven door de EliteDating Redactie