Speciaal voor eenzame ouderen: het Kerstdiner

Bunnik – Berlijn, 29.11.2012 – Het aantal ouderen groeit en daarmee helaas ook het aantal eenzame ouderen. Meer dan 1 miljoen ouderen voelt zich regelmatig eenzaam en alleen, 200.000 van hen zijn extreem eenzaam. Zij hebben maar 1 keer in de 4 weken een sociaal contact. Zij brengen de kerst alleen door.

Het Nationaal Ouderenfonds zet zich voor deze grote groep kwetsbare mensen in door zowel eenmalige- als structurele oplossingen te bieden. De kerstdiners zijn daar een goed voorbeeld van. In samenwerking met 41 restaurants regelen zij kerstdiners voor deze groep mensen. ELITEDATING zal hier, net als vorig jaar, een donatie voor doen om dit evenement mogelijk te maken. De waardering en dankbaarheid hiervoor is enorm, mensen verheugen zich er op en blikken nog lang terug op de geweldige herinnering.

Dit jaar zal het Kerstdiner voor de tiende maal worden georganiseerd. Een geweldig initiatief, blijkt ook uit de reacties van vorig jaar. Mevrouw De Vos uit Purmerend:’’Ik vond het zo fijn dat ik was uitgenodigd. Ik ben al 30 jaar alleen en heb nog nooit zo`n gezellig Kerstdiner meegemaakt. Ik keek er al dagen naar uit en het was echt heerlijk met al die mensen uit de buurt. Bedankt voor alles.”

Kortom, terwijl velen van ons de kerst doorbrengen met dierbare vrienden en familie, is er ook een grote groep mensen (die je meestal niet ziet, want ze zitten immers binnen en lopen niet met het gevoel van eenzaamheid te koop als ze bijv. boodschappen doen), die ongewild alleen thuis zit en hoopt dat de kerst zo snel mogelijk voorbij gaat. Iedere bijdrage helpt. Want het Nationaal Ouderenfonds is volledig afhankelijk van giften om deze mensen te trakteren op een kerstdiner en hen zo te steunen.

ELITEDATING helpt graag een handje mee en heeft een bijdrage gedoneerd om deze ouderen een onvergetelijke kerst te bezorgen. Wilt u ook een mooi gebaar maken naar deze mensen? Klik dan hier om deze actie te ondersteunen.

ELITEDATING redactie 2012
Heeft u vragen of opmerkingen? Richt u deze dan aan [email protected]

Avatar

Over de auteur: EliteDating Redactie

Dit artikel is voor u geschreven door de redactie van EliteDating.

Bekijk meer artikelen geschreven door de EliteDating Redactie