Nederlandse koppels gelukkigste van Europa

Kaart van Europa

eHarmony labs en het Oxford internet instituut hebben door middel van een enquête in Europa onderzocht in welk land de koppels het gelukkigst zijn. Koppels in 16 West-Europese landen werden bevraagd hoe gelukkig en hoe tevreden ze zijn in hun relatie. De eerste resultaten met betrekking tot tevredenheid (evenals 4 subschalen van tevredenheid) van 16.573 mensen toonden aan dat het land met de gelukkigste koppels…”Nederland” is.

Het beeld toont de rangschikking van de landen die werden getest. Bovenaan op de lijst staan de landen waar de koppels aangaven het gelukkigst te zijn, hoe roder de kleur van het land, hoe gelukkiger de mensen met elkaar zijn in hun relatie. De landen in het wit werden niet gevraagd.

Zowel de Nederlandse mannen als de Nederlandse vrouwen sneden heel goed af in de bevraging. Of dit ligt aan het feit dat ELITEDATING.nl op 28 maart één jaar geworden is? We kunnen het enkel hopen. Andere landen die goed scoorden op de tevredenheidscala waren Duitsland en Oostenrijk. Het is echter belangrijk op te merken, dat voor landen (met uitzondering van Finland) de koppels een tevredenheid in hun relatie aangaven die op de scala als “gemiddeld” aangegeven wordt. Finse koppels echter waren iets onder het gemiddelde, maar niet echt ver verwijderd van alle andere die werden gevraagd.

Een andere bevinding was dat op alle schalen die werden gebruikt om het geluk te meten, mannen in het algemeen hoger scoorden als vrouwen. Dit betekent dat in alle landen die deelnamen aan de enquête de mannen aangaven een bevredigendere en gelukkigere relatie te hebben dan hun partners.


Bron: www.eharmony.com

Over de auteur: EliteDating Redactie

Dit artikel is voor u geschreven door de redactie van EliteDating.

Bekijk meer artikelen geschreven door de EliteDating Redactie