Vrouw heeft touwtjes in handen tijdens date

vrouw heeft touwtjes in handen tijdens date

Berlijn, 1 april 2014 – Nederlandse vrouwen lijken over een hoger zelfvertrouwen te beschikken dan mannen als het om daten gaat. Zo blijkt 62% van de vrouwen er van overtuigd te zijn dat zij de uitkomst van een date bepalen, ook hebben vrouwen meer zelfvertrouwen dan mannen over de eerste indruk die ze achterlaten.

De meest recente studie die werd uitgevoerd onder 309 leden van datingsite ELITEDATING, laat zien dat het zelfvertrouwen van vrouwen hoger ligt dan dat van mannen als het om verleiden gaat. Terwijl 82% van de ondervraagde vrouwen ervan overtuigd is dat zij een goede indruk maken, voelt slechts 69% van de mannen zich zelfverzekerd tijdens de eerste ontmoeting.

Ook wanneer het om de vervolgdate gaat zijn vrouwen duidelijk zelfverzekerder. Op de vraag “Ben jij degene die bepaalt of er meer uit een date voortvloeit?” zegt 62% van de vrouwen dat zij de touwtjes in handen hebben, tegenover slechts 41% van de mannen.

Hoe kunnen we dit verschil in datingvertrouwen verklaren? Dr. Wiebke Neberich, onderzoeksleidster van de studie, zegt daarop: “Mannen zetten meestal de eerste stap voor een date, dat geeft vrouwen de macht om te beslissen of het een vervolg zal hebben of niet. Mannen hebben vaak de neiging om de interesse van vrouwen te overschatten, waardoor zij over het algemeen meer afwijzingen te verduren krijgen. Vrouwen kunnen kieskeuriger zijn wanneer zij een partner kiezen vanuit verschillende biologische en sociologische motieven, daardoor hebben ze vaker een betere uitgangspositie in deze fase van een relatie. Dat zou een goede verklaring kunnen zijn voor het sterkere zelfvertrouwen dat we zien onder de vrouwelijke respondenten in deze studie”.

Heeft u vragen of opmerkingen? Richt u deze dan aan [email protected]

Over de auteur: EliteDating Redactie

Dit artikel is voor u geschreven door de redactie van EliteDating.

Bekijk meer artikelen geschreven door de EliteDating Redactie