Het gedrag van singles tijdens de voetbalzomer

voetbal.en.verleiding.elitedating

Berlijn, 20 mei 2014 – De zomer vol voetbalspektakel ligt aan onze voeten. In de aanloop hiernaartoe heeft online datingsite ELITEDATING 1773 singles uit vijf grote voetballanden gevraagd of passie voor voetbal een aantrekkelijke factor is voor singles en welke flirttechniek men in samenhang met dit sportieve hoogtepunt het beste kan gebruiken. We geven je de belangrijkste bevindingen uit het onderzoek en 5 tips om deze voetbalgekte als single door te komen.

Hoe zit het met de passie voor voetbal tijdens het grootste internationale sportevenement van het jaar? Uit een recente enquête blijkt dat Nederlandse en Italiaanse singles, met 50% van de ondervraagden, de meest passionele voetbalfans zijn. Kort daarop gevolgd door Duitsland (48%) en Spanje (45%). De Franse singles zijn in dit opzicht de grote achterblijvers, slechts 26% van de Franse ondervraagde respondenten beweerde enthousiast te worden van het onderwerp voetbal. Wellicht te wijten aan de hoogopgelopen discussie over het Franse nationale team?

Over de vraag, of singles een datepartner zoeken met passie voor voetbal, zijn alle ondervraagde nationaliteiten het eens. Slechts 21% van de Franse- en 28% van de Italiaanse singles vinden het aantrekkelijk wanneer hun date een enthousiaste voetbalfan is. Ook in Spanje (36%), Nederland (34%) en Duitsland (30%) vinden maar weinig singles enthousiasme over voetbal een aantrekkelijke eigenschap. Opvallend hier is de sterkere voorkeur van Nederlandse vrouwen (40%) voor een voetballiefhebber als datepartner dan mannen (30%). Alleen in Duitsland (35%) en in Spanje (41%) zijn het de mannen die een datepartner met passie voor voetb al meer waarderen dan hun vrouwelijke landgenoten (beide 25%).

5 dating tips van ELITEDATING voor de voetbalzomer

1. Benut publieke plekken om de wedstrijden te bekijken en nieuwe mensen te ontmoeten. Zelfs wanneer je geen grote voetbalfan bent, bieden openlucht evenementen de mogelijkheid voor een flirt.

2. Probeer niet verlegen te zijn, vooral wanneer er gescoord wordt: in een goede stemming en relaxte sfeer doe je gemakkelijk nieuwe contacten op. Probeer het zelf uit!

3. Vermijd bierdouches en dergelijke. Schreeuwende en juichende fans zijn belangrijk voor de voetbalteams. Maar voor een flirt kan de uitgesproken passie voor het nationale team afschrikken.

4. Blijf jezelf: misschien ben je niet razend enthousiast over voetbal? Verdraai de waarheid dan niet. Jouw date is benieuwd naar wie jij bent en zal het waarderen wanneer je eerlijk bent.

5. Laat zien dat je wat weet over voetbal, voetbalkennis valt bij de meeste singles in goede aarde. Maar pas op, enorm specifieke of foutieve informatie kan je juist de das om doen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Richt u deze dan aan [email protected]

*Steekproef: 1773 ELITEDATING leden uit Duitsland, Frankrijk, Italië, Nederland en Spanje, gemiddelde leeftijd 30 jaar en 60% van de respondenten was man.

Over de auteur: EliteDating Redactie

Dit artikel is voor u geschreven door de redactie van EliteDating.

Bekijk meer artikelen geschreven door de EliteDating Redactie