Array

De beste voorbereiding op een date | EliteDating

Hoe kun je je het best voorbereiden voor een date? Begin met je huis!

voorbereiden date

Als je je geregistreerd hebt op ELITEDATING en je hebt een speciaal persoon gevonden waar je gevoelens voor hebt ontwikkeld, is het tijd om je voor te bereiden voor een nieuwe levensfase. Begin bij het huiselijk maken van je woning! De inrichting en de spullen die in je huis staan zeggen meer over je persoonlijkheid en persoonlijke aesthetiek dan je zou denken.

Thuis is waar je hart ligt, zo luidt een bekende spreuk. Maar wist je dat de inrichting van je huis ook de weg naar iemands hart kan zijn? Uit een nieuwe enquête onder 300 leden van ELITEDATING, in samenwerking met interieur design specialist Westwing, blijkt dat een op de vijf singles zich aangetrokken zou kunnen voelen tot iemand alleen om zijn of haar woning! Toch is dit niet zo oppervlakkig als het lijkt. De manier waarop iemand zijn of haar woning inricht, de spullen die erin staan en de stijl die gebruikt wordt, zegt veel over iemands persoonlijkheid, persoonlijke trots en smaak. Het is daarom niet verrassend dat een aantrekkelijke woning iemand in een positief licht plaatst.

Lees ook: 10 eerste date vragen om het ijs te breken

Je huis voorbereiden voor een date- tips en tricks

Het creëren van een warme, verwelkomende ruimte hoeft niet noodzakelijk veel tijd of geld te kosten. Het belangrijkste is om ervoor te zorgen dat je woning opgeruimd, schoon en gezellig is.

Huishoudelijke helden:

De helft van de singles gaf aan dat het mogelijk was om je tot iemand aangetrokken te voelen, alleen gebaseerd op hun woning. De volgende spullen zijn het meest aanlokkelijk:

1) Goed uitgeruste keuken
2) Familiefoto’s
3) Huisdieren
4) Muziekinstrument
5) Reisartikelen
6) Volle Boekenkast
7) Kunstwerken
8) Designermeubels
9) Zelfgemaakt spullen
10) Vintage of tweedehands meubels

richt je woning in met stijl!

Huishoudelijke horros: de grootste afknappers

Op de vraag welke spullen de absolute no go’s zijn, antwoordden mannen en vrouwen verschillend.

Wil je als vrouw indruk maken op een nieuwe man in je leven? Onthoud dan goed: eenvoud is de sleutel tot succes. Voor de ondervraagde mannen was te veel cosmetica de grootste afknapper (22%), gevolgd door rommel en rondslingerende spullen (17%). Het bespelen van een muziekinstrument is daarentegen een groot pluspunt: dit is volgens 21% van de mannen zeer aantrekkelijk.

Voor mannen die een vrouw willen imponeren, zijn er iets minder regels te volgen. Voor vrouwen is er slechts één groot horrorscenario: een slaapkamer met alleen een matras wordt door meer dan de helft van de vrouwen (55%) met afkeuring beoordeeld. Ook een gedeeld appartement is voor 38% van de vrouwen een no-go. Een goed gevulde boekenkast valt wel in de smaak- een op de vier vrouwen vindt dit sexy. Dus, wil je het vrouwenhart veroveren? Ga shoppen en gooi je huisgenoot de deur uit!

Wat je inrichting nog meer verraadt…

Maar kijk uit, de inrichting moet zorgvuldig worden overwogen. Singles beoordelen een nieuwe partner namelijk ook op de persoonlijkheid van hun huis.

25% van de ondervraagden zou het liefst iemand daten met een woning in countrystijl (denk aan natuurlijk linnengoed met brede strepen en Frans blauw), omdat hier een ‘natuurliefhebber’ en een ‘familiegeoriënteerd’ persoon zou wonen.

Glamourstijl (denk aan donkere kleuren, metaalachtige accenten, rijke stoffen) was populair bij 22% van de singles. Singles kozen deze stijl, omdat ze het idee van de ‘modieuze’ en ‘culturele’ persoon die hier zou wonen aantrekkelijk vinden.

Voel je thuis

Als het op interieur design aankomt is het van belang dat je jouw huis inricht op een manier dat het je persoonlijkheid reflecteert. Uiteindelijk zal je date zich comfortabel voelen in je huis, als jij dat ook doet.

Als je nog niet een speciaal persoon hebt gevonden om je huis mee te delen, schrijf je dan in bij ELITEDATING en wie weet vind je jouw toekomstige partner sneller dan je denkt!

Over de auteur: EliteDating Redactie

Dit artikel is voor u geschreven door de redactie van EliteDating.

Bekijk meer artikelen geschreven door de EliteDating Redactie