Ik ben een:
Geef hier uw geslacht aan.
Voer een geldig e-mailadres in.
Voer een geldig wachtwoord in.
« Ga terug naar de vorige stap
85%
HOOGOPGELEID

Onze leden hebben een bovengemiddeld opleidingsniveau.

155,000+
WEKELIJKSE NIEUWE LEDEN

Gemiddelde aantal aanmeldingen in Europa in 2018.

VEILIG & ZEKER

De dagelijkse, strenge controles van profielen zorgen voor een veilig datinggevoel met echte mensen.

Waar zoeken we naar in de perfecte partner?

We hebben allemaal wel een lijstje in ons achterhoofd met gewenste kwaliteiten die we graag zouden zien bij onze toekomstige partner. We waren benieuwd waaraan de ideale partner zou moeten voldoen volgens de leden van ELITEDATING. Hoe vaak zou je toekomstige partner je moeten vertellen dat ze van je houden, voor je moeten koken of je moeten uitnodigen voor een romantische date voor twee? Lees de resultaten van de enquête hier!

De perfecte partner bestaat niet

Een van de grootste redenen waarom het vinden van langdurige liefde vaak een uitdaging blijkt te zijn, is dat de eigenschappen die we zoeken in een partner niet altijd diegene zijn die leiden tot blijvende intimiteit. De persoon waar we naar zoeken voor een kortstondige romance of een passionele nacht is vaak niet dezelfde persoon als waar we ons leven mee zullen delen op de lange termijn.

Als het om een ideale seksuele partner gaat, lijken we meer naar oppervlakkige eigenschappen te kijken. De drie eigenschappen die het belangrijkste zijn voor seksuele aantrekking zijn fysieke aantrekkelijkheid, sex appeal en een leuke en spannende persoonlijkheid. Als we een partner zoeken voor een serieuze relatie, kijken we echter naar meer diepgaande kwaliteiten. De belangrijkste eigenschappen voor een ideale romantische partner zijn humor, intelligentie en eerlijkheid.9

De perfecte partner: man vs. vrouw

Wat verwachten Nederlandse singles van een partner? ELITEDATING vroeg 400 van haar leden waar een ideale partner aan zou moeten voldoen.

De enquête onthult de ‘must-haves’ van een ideale partner voor mannen en vrouwen: vrouwen willen meer verzorgd en beschermd worden, terwijl mannen liever de beschermer zijn en meer belang hechten aan het uiterlijk.

De ideale partner volgens vrouwen moet…

1. Zijn/haar zorgen met mij delen
2. Rekening met mij houden in het plannen van de toekomst
3. Mij moeten ophalen van het vliegveld
4. Voor mij zorgen als ik ziek ben
5. Zijn/haar relatiestatus veranderen op sociale media.

De ideale partner volgens mannen moet…

1. Zijn/haar zorgen met mij delen
2. Mij verrassen in sexy ondergoed
3. Tijd vrijmaken om dagelijks met mij te praten
4. Er fantastisch uit zien als we uitgaan
5. Rekening met mij in het plannen van de toekomst.

Nederlandse singles- nuchter en weinig romantiek

De enquête onthult verder dat de romantiek ver te zoeken is in de liefdesrelaties in Nederland en dat de Nederlandse singles eigenlijk relatief lage verwachtingen hebben van een ideale partner.

Slechts 9 procent van de ondervraagden heeft er behoefte aan elke dag ‘ik hou van je’ te horen uit de mond van hun geliefde. De meerderheid (33%) zegt dat ze het nooit hoeven te horen, omdat ‘ik geen verbale bevestiging nodig heb van wat ik al weet’. Hetzelfde geldt voor ‘gewoon omdat’ cadeautjes: 35 procent van de singles vindt dat helemaal niet nodig en 31 procent vindt een of twee keer in het jaar meer dan voldoende.

Elkaar mee uit nemen lijkt ook tot het verleden te behoren: de helft van de deelnemers zegt tevreden te zijn als hun toekomstige partner ze alleen bij speciale gelegenheden (verjaardagen of jubilea) meeneemt op een date. Slechts 7 procent zou graag wekelijks met hun partner op een fatsoenlijk afspraakje gaan.

Hoe zit het met communicatie? Verwachten partners van elkaar dat ze direct reageren na het zien van een gemiste oproep of bericht? Ook daar doen de Nederlanders niet moeilijk over: voor de meerderheid (58%) is voor het einde van de dag snel genoeg.

Vind jouw ideale partner bij ELITEDATING

Welke eigenschappen en kwaliteiten een ideale partner zou moeten bezitten is natuurlijk voor iedereen anders. Iedereen zoekt iets anders in zijn of haar levenspartner. Het grote voordeel van het zoeken naar een partner die aan jouw wensen en behoeften voldoet bij ELITEDATING, is dat je in je profiel precies kan aangeven wat je specifieke partnercriteria zijn en wat je zoekt in een partner. In combinatie met de uitgebreide persoonlijkheidstest word je bij ELITEDATING alleen gematcht aan potentiële partners met wie je ook daadwerkelijk een goede kans maakt op het vinden van liefde en geluk.

In vijf eenvoudige stappen kun je al beginnen met daten! Vind jouw ideale man of vrouw vandaag nog, schrijf je nu in!

Bronnen:

1. http://www.lehmiller.com/blog/2013/6/17/do-men-and-women-prefer-different-traits-in-a-romantic-partn.html

Over de auteur: EliteDating Redactie

Dit artikel is voor u geschreven door de redactie van EliteDating.

Bekijk meer artikelen geschreven door de EliteDating Redactie